Ett hus till salu….

Det blev sol några timmar idag i alla fall. Eva och Gaetano var här och höll mig sällskap under lunchen och när de åkt iväg satt jag ute löste korsord ett tag så länge det var skönt, men sedan mulnade det till igen.

Nu har jag varit ute på en promenad och gick och tittade på en del av alla hus som är till salu här i Klintehamn. Bara på Donnersgatan är det tre stycken och fyra på Norra Kustvägen

Vill någon ha ett lite sött hus med blå dörr och otroligt vackra rosor, så är det här, som ligger på Donnersgatan, till salu för 850000:-.

Det här är inte till salu. Det tog jag ett foto av för att visa den fina blomsterprakten.

I det här huset bodde min farmor och farfar och här är pappa och hans fyra bröder uppvuxna. När jag var barn bodde min kusin Göran och hans familj där. Så i det här huset på Norra Kustvägen har jag tillbringat många lycklig stunder i min barndom. Sedan Göran och hans familj sålde huset har det bytt ägare flera gånger och nu är det dags igen. Den här gången är det till salu för 1 950000:-.

På Klintehamn var det annars lugnt så här på söndagseftermiddagen. Det satt några turister vid uteserveringarna på Donnersgatan, utanför den nyöppnade tatueringsstudion stod det några tuffingar och hängde och vid Kustgrillen, där det för övrigt var ett försök till mordbrand i fredagsmorse, satt det några stycken och åt pizza och hamburgare. Det var nog egentligen bara vid Konsum som det var någon riktig fart på kommersen, för där var parkeringen full av bilar.

Ha en skön söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

25 svar på Ett hus till salu….

 1. Kul att höra att det finns hus som gått i släkten så länge, synd bara att det inte längre är det! Läste för några är sen om en enkel gallupundersökning där gotlänningar fick tala om vilken stad/samhälle/by dom gillade bäst; Klintehamn vann!!

 2. Göran skriver:

  Det var värst vad vårt gamla hus har stigit i värde! 😯 Sex gånger så dyrt har det blivit. Men så är det ju mycket finare nu. 😀

  • Ingrid skriver:

   Lite finare kanske och lite modernare, men jag tycker nog att en del av charmen med det är borta. Jag vill ju att det ska se ut som det gjorde när vi var barn!! 😉

 3. Åsa! skriver:

  Så din pappa är uppväxt i detta vackra hus?! Var det grönt på den tiden eller kom den färgen till efteråt? Jag gillade den gröna, men den gråa är ändock ett strå snyggare tycker jag. Ett fantastiskt hus!

  • Ingrid skriver:

   Jag kommer faktiskt inte ihåg vad huset hade för färg i äldre tider, men den gröna kom till på senare tid i alla fall. Det är snyggt nu när det är grått tycker jag också.
   Det är ett fint hus!

 4. Hejsan Ingrid !

  Ja det hostar man väl upp lätt som en plätt, tänk om jag varit vid stadd kassa, då hade jag köpt kåken och flyttat dit.Hahaha så skojigt vi kunde ha det Du och jag. Du kunde lära mig lite gutemål.Men det får bli en dröm. Jag drämde förresten om en annan gotlänning, Yngve, han skulle gifta bort sin yngste son med mig.Lustig dröm.Han som har redan en kvinna.Och inte var han lik den styvsonen ett dugg.Dennis var där också.Lika kortvuxen som sonen och kostymklädda.Han hade fått reda på att Kasper var försvunnen och att jag hade tagit reda på några av hans tavlor.
  Det har jag också. Visst var det en konstig dröm.Han såg precis ut som han gjorde innan han blev sjuk.Det går inte att tyda.

  Kram Majsan 🙄

 5. Ja du Ingrid, angående din kommentar på min blogg; Det är faktiskt första året som min gubbe visat något större intresse för trägården. Tidigare fick jag tjata mig till att han skulle hjälpa mig med nått, så grävt rabatter, klippt gräs, rensat, räfsat, planterat och planerat – det har jag gjort alldeles själv tidigare. Men nu förstår han att det börjar bli mig lite övermäktigt, vi har ju faktiskt 5000 kvm tomt att ta hand om! Dessutom tror jag att han börjar tycka att det är lite kul också – i alla fall när han ser resultatet direkt, som vid ogräsrensning!! 😆

  • Ingrid skriver:

   Jag har verkligen fått intrycket av att din gubbe är delaktig i allt ni gör, även om jag tycker mig förstått att det är du som basar 😉 . Så du har varit duktig på att ge honom cred för det han uträttar!

 6. Znogge skriver:

  Vilket sött hus som är till salu! Billigt med våra mått mätt också. Gräsligt hur dyrt det har blivit…

  Kram

 7. Bettan skriver:

  Underbart fina hus. Synd att det inte ligger närmare Götet bara =). Kommer aldrig att lämna min hemort. Har ju varit på villovägar i yngre år, men har hittat hem igen.
  Hoppas att du ska få en god kväll vännen. Kramis

 8. Ylva Frohm skriver:

  Jag tror jag är kär. Vilket fint hus! Många minnen måste sitta i väggarna.
  Å det kostar en tredjedel av vad det skulle gjort på ön vi bor på. På sin höjd.
  Hade en gång i tiden funderingar på att slå ner bopålarna på Gotland efter hela grundskoletidens somrar i Sanda.
  Läser ofta din blogg. På torsdag är det dax för årliga Gotlands-visiten.
  Vänliga hälsningar från Ylva

 9. Raija skriver:

  Vilka fina hus, även om de är olika. Det första med alla fina rosor är hur gullig som helst, medan det andra, där din farmor och farfar bott är ett stort stiligt hus.

 10. skogsnuvan skriver:

  Å vilket fint litet hus och billigt också. Det kommer nog inte att vara ödet länge skulle jag tro.

 11. Gun skriver:

  Vilket sött hus och fina rosor. Hoppas det hittar en bra ägare. Finns säkert mycket nostalgi och minnen från farmors och farfars hus.

 12. Karlavagnen skriver:

  Ååååh så fina hus! Vilken ”tur” att jag redan har funnit min lilla plats på jorden… 🙂
  Trevlig helg!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *