Ett litet sött fyrbent vårtecken

En solig och vacker morgon har det varit idag med träden precis vita av rimfrost, men fram på förmiddagen mulnade det till och sedan har det varit lite växlande. Kallt var det i morse också, Åke som stiger upp tidigt rapporterade att det varit -11,2°, men temperaturen steg snabbt och nu är det runt 0:an.

Vi har suttit och sett på Vasaloppet hela förmiddagen och såg den spännande spurtstriden som Jörgen Brink vann . Starten är ju helt fantastisk den också och när man ser den där långa slingrande ormen av skidåkare får man en liten föreställning om hur många 16.000 personer verkligen är.

Halvvägs till Klintehamn har jag sett en så fin fölunge flera gånger, men de gånger jag har haft kameran med mig har den inte varit ute och har den varit ute har jag inte haft någon kamera. Och så var det idag också, när vi åkte iväg för att hämta DN i Pressbyrån gick fölet ute med sin mamma och då var min kamera hemma. Men skam den som ger sig!

När vi kom hem igen gick jag in och hämtade kameran och så tog jag mig en promenad till gården där fölet finns. Straxt innan jag var framme blev jag omkörd av en bil som stannade till och ur klev en kvinna med kamera i handen. Det var alltså fler än jag som var ute och ville fotografera. Jag fick mina foton och en lite pratstund med ägarna till hästarna och de berättade att fölet är 5 veckor gammalt och nu får vara ute med sin mamma när det är soligt och vackert väder.Bilderna är klickbara.

Nu är det snart kaffedags och i kväll får det bli tidig middag för jag ska gå på Rondo i Klintehamn och se filmen Avatar.

Uppdatering 10/3 – kommentar från ägaren till hästarna, Helen Hilltorn Bogren:

Hejsan Ingrid!
Såg att du kom spatserande med kameran i högsta hugg. Kul att mina hästar platsade i din blogg. Visst är han fin min lilla frieserhingst. Han heter Helix och mamman heter Iduna. Han föddes mitt i snöstormen den 31 jan. Konstigt och inte helt lätt att ha ett föl vid den här årstiden. För att förklara det hela lite grann så importerade jag stoet från Holland i augusti, hon var då dräktig. I Holland är det inte ovanligt att få föl redan efter årskiftet, man vill ha det så för att fölen skall vara stora och fina till premieringarna. Dessutom är ju klimatet helt annat söderut. Ha det så gott/Helen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.