Ett nytt besök på TeamOlmed

Gårdagens Onsdagsträff var väldigt trevlig med en glad och musikalisk fd organist som spelade både dragspel och piano, ledde allsång och ordnade med frågesport. I pausen fick vi jättegott kaffe och smörgås och en god kaka. Bilen startade som den skulle och morgonens regn upphörde frampå dagen (vi fick totalt 12 mm) och innan vi kom hem sken solen igen. En helt perfekt eftermiddag med andra ord.

I dag har jag varit på ett nytt besök hos TeamOlmed och provat ut en ortos. När jag åkte hemifrån började det stänka och sen regnade det mer och mer. Vindrutetorkarna fick verkligen jobba på och min rätt dammiga Golf blev ordentligt avsköljd.

Den här ortosen är väl inte det allra bekvämaste jag har haft på mig precis, men det är ju inte därför jag ska ha den utan meningen är att den ska räta upp min rygg och stärka muskulaturen. Man kan sitta med den, men det är inte speciellt behagligt, utan jag kommer nog att använda den när jag ska ut och gå. Nu i början ska man bara ha den på högst en halvtimme om dagen, för annars kan man få träningsvärk, men sen kan man öka på tiden.

Man blir onekligen köpsugen

När jag var klar på TeamOlmed åkte jag en sväng till Linds innan jag körde hem. Det är en ren fröjd att gå där och titta på allt vackert och det fanns en hel del jag var sugen på att köpa, men det var lökar jag var ute efter. Narcisser, tidiga och sena tulpaner och pärlhyacinter hamnade i min kasse och så en förpackning lecakulor. Det är ju så bra på Linds att man kan köpa lökar i lösvikt och få precis så många man vill ha. Två fina krukor ljung plockade jag också åt mig, men dem ställde jag tillbaka igen. Sånt kan man faktiskt köpa i Klintehamn. Åke brukade alltid säga att det var ofarligt att släppa in mig i en klädaffär, men kom jag in på Linds kunde det bli hur stora hål som helst i plånboken.

En blodriska tror jag att det här är

När jag kommit hem och fått i mig lite lunch, tog jag på mig ortosen och tog mig en promenad i skogen. Få se om jag kommer att känna av det i morgon. Just nu känns det helt ok!

Nu väntar jag på Alessia som ska komma hit och plugga svenska, för hon har ett prov i morgon som hon är angelägen om att klara.

Trevlig fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Visby. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Ett nytt besök på TeamOlmed

 1. Lambergsfrua skriver:

  Vad skönt att biolen startade så du fick vara med om allt det trevliga på onsdagsträffen och shoppingen.
  Den där ortrosen ser inte så bekväm ut, men kan den vata till hjälp är det nog värt besväret.
  Jag önskar Aleesia lycka till med morgondagens prov!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Znogge skriver:

  Kan tänka mig att den inte är så skön att bära men har den bara avsedd effekt så är det så klart värt att kämpa på. Visst är det bekvämt med lökväxter i lösvikt. Oftast räknar jag precis hur många jag vill ha och det brukar bli bra.

  Hoppas det går bra för Aleesia i morgon.

  Kram och trevlig kväll!

  • Ingrid skriver:

   Visst är det behändigt att få plocka till sig precis så många lökar man vill ha. Jag hade missuppfattat Alessia, det där provet är inte förrän om några veckor,men tack ändå.
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Oj, då. Det var en grej, det, den där ortosen! Hoppas den ger önskad effekt!
  Jag har ju scolios och ingen har pratat om att jag ska ha något hjälpmedel och vanligtvis har jag inga besvär heller.
  Håller tummarna för Alessia!
  Kram och snart godnatt, Gerd

 4. Karin skriver:

  Jag gillar också växthusaffärer jättemycket! Mannen följer tålmodigt med och öppnar plånboken.
  Hoppas att ortosen har bra effekt!
  Ha en fin helg!
  Kram Karin

 5. Hillevi skriver:

  Så bra att du du äntligen fick din… ortos, var det. Har det slutat göra ont, där i sidan?
  Lyckad marknad hade ni och vilken tur att regnet höll sig borta då, hur behövligt det än är. Här har det inte kommit så mycket, under 10 mm. Det är inte så roligt att gå i regn men jag är överlycklig över att det blivit svalare.
  Fantastiskt fint foto av dig med liten Eva i famnen! 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det har slutat göra ont i sidan, så nu har jag egentligen inga större besvär från ryggen, utom en viss matthet och svårighet att hålla mig upprätt, men det ska väl den här ortosen råda bot på.
   Kram

 6. Gunnar skriver:

  Det låter jobbigt att ha på sig en sån men om det hjälper så är det säkert värt besväret.
  Det kan vara en blodriska men jag kan inte säga 100% utifrån fotot. Som du väl vet så syns det direkt om man bryter svampen. Det är en läckerhet som få plockar
  Trevlig helg!

 7. Kicki skriver:

  Så bra att du fick din ortros till sist. Jag tror den kommer vara skön att ha på när du promenerar.

  När jag går för att handla blir det inte speciellt stora hål i plånboken. För jag tycker det är så hejdlöst tråkigt, så jag ångrar mig nästan alltid och åker hem igen i stället och några köp blir det sällan.
  Kram/Kicki

 8. Rolle säger – konstigt nog – precis samma sak om mig! :mrgreen:
  KRAM
  Susie

 9. Skogsnuvan skriver:

  Lökar har jag redan grävt ner och hoppas att dom kommer upp runt min damm. Vårens lökar sätter man sådant värde på för det är det första lysande blommorna som slår ut. Hoppas att du blir bättre i din rygg.

 10. Alla möjliga hjälpmedel finns det i dag – bra!
  Kramar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *