Ett problem löst

Kusin Göran löste problemet med elakingen. Jag har tittat på flera olika foton och det är helt klart att det är en larv till någon art av guldögonslända. Om den bits med sina käkar eller om jag på något sätt är allergisk mot dem vet jag inte. Det bränner som eld en liten stund efter jag fått den på mig, men det blir inga märken alls efter den. Guldögonsländor har vi gott om vår och höst, men just nu kunde jag inte hitta någon att fota, så den här bilden kommer från Msitua. Larven är en glupsk bladlusätare och förmodligen sitter den uppe i äppelträden och så hoppar den ner och går till anfall mot mig i hoppet om att jag är en stor präktig bladlus.

Natten har varit lugn och maken påstår till och med att han frusit och hade behövt mera än ett påslakan över sig. Jag har sovit hur gott som helst och bara varit vaken ett par gånger för att vända på mig, så mina förhoppningar om en natts god sömn gick i uppfyllelse och idag känner jag mig verkligen i form igen.

Vädret idag är fint, just nu är det 26,5° och några molnslöjor drar förbi solen. Jag har varit ute en kortkort sväng med gräsklipparen och hyfsat till gräsplättarna här intill huset och maken har röjt runt buskar och träd. Nu ska vi ta en vända till Klintehamn. Vi ska och ICA och Konsum och så ska vi ta en sväng förbi återvinningen med det här gamla gasolköket som stått på golvet i skafferiet sedan 1961. Gasolköket hade jag med mig i boet när vi gifte oss. Jag fick det av pappa när jag sommarjobbade på Pensionat Sjövik i Västergarn när jag var tonåring. Sedan har det använts någon gång när det varit strömavbrott, men nu har det inte varit rört på åtminstone tjugo år och jag skulle aldrig våga försöka att tända det igen, tänk om det skulle explodera på något sätt. Det är lika bra att göra sig av med det och jag har kollat med killarna på återvinningsgården att det ok att lämna det på miljöstationen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *