Ett säkert vårtecken – Egenremiss

Himlen var alldeles klarblå i morse och solen lyste så skarpt in i vardagsrummet, så jag fällde ner markisen, men samtidigt tänkte jag på vad Åke brukade säga: ”Klar morgon ger en mulen dag” och det stämde, för nu är det alldeles igenmulet. I min högerlist rapporterar Klart.se (kl 10.40) att här ska vara soligt och fint, men det måste vara i någon annan del av Klintehamn i så fall, för på Odvalds finns det ingen sol just nu.

Jag har i alla fall städat klädkammaren på förmiddagen och nu ska bara alla prylar in där igen. När jag höll på med det skramlade det till i brevlådan och där låg det här meddelandet. Det är verkligen ett säkert vårtecken och det ska bli skönt att få bort all sand och småsten som man drar med sig in varje gång man varit ute. Jag gjorde rent mina vinterstövlar häromdagen och fick stå med en kniv och peta för att få bort alla stenar som satt inkilade i sulans mönster.

Ett trevlig brev till fick jag idag och det var från Osteoporosmottagningen. Mitt recept på medicinen jag äter är slut och samtidigt har jag ätit dem i snart 5 år och då ska man sluta, eller åtminstone göra ett uppehåll, har jag lärt mig. I stället för att krångla med vårdcentralen, som ändå inte kan göra någonting, skrev jag en egenremiss till Ortopeden för ca tio dagar sedan och förklarade läget och bad om en tid för en ny bentäthetsmätning (det är två år sedan jag gjorde någon) och ett besök hos en läkare som är bra på det där med benskörhet och som kan tala om hur jag ska sköta mig för att kunna hålla mig på benen några år till. Jag fick svar redan idag! Den 1 april är jag inbokad. Hoppas nu bara att det inte är ett aprilskämt 😉 .

Nu ska jag fortsätta med vårstädningen ett tag till. I eftermiddag ska jag nog försöka ta mig en promenad, för även om det är mulet är det ganska skönt ute. Jag måste ut och kolla om lärkan, tofsvipan och blåsipporna dykt upp ännu.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Vårtecken 2016 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Ett säkert vårtecken – Egenremiss

 1. Anne-Lie skriver:

  Vad duktig du är som vårstädar. Soping av gator är ett riktigt bra vårtecken.
  Här skiner solen, så i eftermiddag bli det skönt ute. Tur att man är klar med alla dagens innesysslor nu så man kan tillbringa några timmar ute i trädgården.
  Önskar dig en fortsatt fin dag.

 2. znogge skriver:

  Det var verkligen en snabb respons från dem! Här tar en egenremiss sex månader vilket jag tycker är helt oacceptabelt! Bra att du håller koll själv.

  Även här mulnar det på efter en underbar morgon…

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har just varit ute på en promenad omsvept av en iskall dimma och jag hann precis hem så skingrades molnen och nu skiner solen så fint.
   Fel i planeringen med andra ord. 😉
   Kram

 3. Agneta skriver:

  Det var ett bra uttryck din man brukade använda, för det ligger nog mycket i det. Här har vi sådär idag, men jag hörde att det skall bli kallt igen om några dagar. Och jag tycker det är lite bra, man hinner suga på vårkaramellen lite längre då, känner jag.
  Det är lustigt det här med egenremiss, jag har helt missat det och vet knappt vad det är, jag förstår ju vad du skriver, men är det en formalitet så att man måste ha ett speciellt dokument eller skriver man bara liksom ett brev?
  Det händer så mycket inom sjukvården så man vet varken in eller ut och sedan vi flyttade från Göteborg hit till Bohuslän så är det rena snurren, ingen vet om man ska till Lysekil, Uddevalla, Strömstad (visst nedlagt nu) eller Trollhättan om något händer. Man måste ringa Sjukvårdsupplysningen för att få reda på det från gång till gång har jag hört.
  Men blir man sjuk får man ju hjälp, men alla omorganisationer kostar ju förmögenheter, så det är synd.
  Hoppas du har tät ”benhet”!
  Agneta kram

  • Ingrid skriver:

   Jag upptäckter mer eller mindre av en slump att det finns en blankett angående egenremiss på Region Gotlands hemsida under Hälsa /Sjukvård. Det var bara att välja vilken mottagning man ville sända den till, fylla i den och sedan skriva ut den, underteckna och skicka iväg. Lätt som en plätt. Annars håller jag med dig helt. Det där med sjukvård är inte lätt och det vill till att man är frisk både i kroppen och knoppen om man ska kunna lista ut hur man ska kunna få någon hjälp.
   Kram

 4. Här var det också en klar morgon och är faktiskt fortfarande klart och soligt!
  Det är verkligen ett bra vårtecken,när grus och sand från vintern sopas bort. Det väntar jag på att de ska göra här också… Skönt att ni fick den lappen i brevlådan, så att ni kan få med sand från garage och trappor på samma gång! Bra service!

  Tänk, precis som Aggie, så visste jag inte att ”egenremiss” fanns! Nu läste jag ju ditt svar och fick svar på frågan. Måste nog kolla lite på nätet och se om det finns här med!
  Ha det så bra, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Ja, nu ska vi väl inte behöva vara rädda för mera snö och halka, så det blir bra att bli av med sanden.
   Det där med egenremiss är kanske olika mellan landstingen, så du får väl undersöka saken.
   Kram

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vi har haft en ljuvlig vårdag här med +10 och sol från en klarblå himmel. Vi tog vår vanliga promenad med stavarna och kände då att luften ändå var kylig.
  vad bra att du kan boka tid själv på Ortopeden för kontroll av bentätheten. Här ska det vara remiss till det allra mesta, även Ortopeden. MiML behöver nya inlägg till sina skor och har just fått remiss ivägskickad – men när det blir besök är en annan femma 😉
  Varm kra,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det tar sin tid när man väntar på att få svar på en remiss, men i mitt fall gick det verkligen kvickt.
   Hoppas maken snart får fixa till sina skorinlägg.
   Kram, Ingrid

 6. Hillevi skriver:

  När jag läste om din egenremiss, trodde jag att du helt enkelt tog saken i egna händer men så såg jag ditt kommentarssvar. Verkar väldigt bra, särskilt som responsen blev så omedelbar.
  Här är det förstås ingen sandupptagning, men grusvägarna har förvandlats till gungfly nu när tjälen har släppt. Otäcka att köra på! Å andra sidan har viporna kommit och koltrasten sjunger.

 7. Kicki skriver:

  Vad bra att sanden tas till vara och att ni boende får reda på när det är dags att sopa ut på vägen.
  I Uppsala såg jag en man som gick med kvast, skyffel och en skottkärra och sopade trottoarerna. Trodde nog att de hade små traktorer till det, inte manuell arbetskraft.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Här kör de med en stor maskin så dammet står som ett moln kring dem, men vaktmästaren har en liten också som han kan använda om det inte är så mycket.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *