Vilken enormt trevlig överraskning jag fick igår eftermiddag när telefonen ringde. Det var Eva, som bor i Las Palmas sedan fyra år tillbaka, som ringde och förslog att vi skulle träffas idag. Hon har läst min blogg några år och kommenterat någon gång då och då och ville visa mig lite av sin del av staden.

Vi stämde träff vid Casa Suecia klockan tio idag och på vägen dit kunde jag konstatera att den där påbörjade sandskulpturen jag såg igår blir det ingenting av. Idag jämnades sanden till igen. Hur det har gått med den andra, som jag visat tidigare vet jag inte. Jag får kolla i kväll när jag ändå ska ut och leta upp något ställe att äta på.

Vi träffades som överenskommet och började med att jag fick följa med hem till henne och hennes man och se hur de bor här i Las Palmas. Det var mycket trevligt och jag tog ett foto av Eva där hon sitter vid laptopen, men hon vill inte vara med på bild i bloggen och det måste jag givetvis acceptera. (Annars blev det ett bra foto, Eva!)

Castillo de la Luz

I den här delen av Las Palmas har jag aldrig varit tidigare, så den här vackra parken med fästningen från 1490-talet och de vackra rosorna har jag aldrig sett tidigare. Eva berättade att man har renoverat parken och gjort så fint där de senaste åren och att det finns utställningar i fästningen som man kan gå och titta på.

Här stannade vi till och drack en kaffe

Enormt vackra rosenplanteringar

Sen fortsatte vi vår promenad igen, men efter ett tag tog vi en buss, för Eva ville visa en fin Mercado där hon handlar ibland och den hade verkligen imponerande grönsaks- fisk- och köttdiskar. Sedan undrade hon om jag inte var sugen på ärtsoppa? Så därifrån gick vi till Skandinaviska Turistkyrkan.

Plaza Espania

Det hade jag ju inte kunnat tänka mig, att jag skulle sitta i Las Palmas och äta ärtsoppa och pannkakor, men det var jättegott och mycket trevligt. Det var en annan gotländska där också, som kom fram och hälsade och det var många som letat sig till kyrkan, för det är populärt bland svenskarna att gå dit på torsdagarna.

Sedan letade vi oss ut på Las Canteras och gick upp mot Auditoriet till ett köpcenter där vi drack ännu en kopp kaffe och satt och pratade innan vi tog en buss tillbaka, som stannde precis vid mitt hotell och där skiljdes vi åt.

Tack Eva för en helt underbar dag! Jag hoppas få se dig och maken på Gotland någon gång, så att jag får bjuda tillbaka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...