Eva i Las Palmas

Vilken enormt trevlig överraskning jag fick igår eftermiddag när telefonen ringde. Det var Eva, som bor i Las Palmas sedan fyra år tillbaka, som ringde och förslog att vi skulle träffas idag. Hon har läst min blogg några år och kommenterat någon gång då och då och ville visa mig lite av sin del av staden.

Vi stämde träff vid Casa Suecia klockan tio idag och på vägen dit kunde jag konstatera att den där påbörjade sandskulpturen jag såg igår blir det ingenting av. Idag jämnades sanden till igen. Hur det har gått med den andra, som jag visat tidigare vet jag inte. Jag får kolla i kväll när jag ändå ska ut och leta upp något ställe att äta på.

Vi träffades som överenskommet och började med att jag fick följa med hem till henne och hennes man och se hur de bor här i Las Palmas. Det var mycket trevligt och jag tog ett foto av Eva där hon sitter vid laptopen, men hon vill inte vara med på bild i bloggen och det måste jag givetvis acceptera. (Annars blev det ett bra foto, Eva!)

Castillo de la Luz

I den här delen av Las Palmas har jag aldrig varit tidigare, så den här vackra parken med fästningen från 1490-talet och de vackra rosorna har jag aldrig sett tidigare. Eva berättade att man har renoverat parken och gjort så fint där de senaste åren och att det finns utställningar i fästningen som man kan gå och titta på.

Här stannade vi till och drack en kaffe

Enormt vackra rosenplanteringar

Sen fortsatte vi vår promenad igen, men efter ett tag tog vi en buss, för Eva ville visa en fin Mercado där hon handlar ibland och den hade verkligen imponerande grönsaks- fisk- och köttdiskar. Sedan undrade hon om jag inte var sugen på ärtsoppa? Så därifrån gick vi till Skandinaviska Turistkyrkan.

Plaza Espania

Det hade jag ju inte kunnat tänka mig, att jag skulle sitta i Las Palmas och äta ärtsoppa och pannkakor, men det var jättegott och mycket trevligt. Det var en annan gotländska där också, som kom fram och hälsade och det var många som letat sig till kyrkan, för det är populärt bland svenskarna att gå dit på torsdagarna.

Sedan letade vi oss ut på Las Canteras och gick upp mot Auditoriet till ett köpcenter där vi drack ännu en kopp kaffe och satt och pratade innan vi tog en buss tillbaka, som stannde precis vid mitt hotell och där skiljdes vi åt.

Tack Eva för en helt underbar dag! Jag hoppas få se dig och maken på Gotland någon gång, så att jag får bjuda tillbaka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Las Palmas. Bokmärk permalänken.

28 svar på Eva i Las Palmas

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig dag på alla vis! Men jag vet inte om jag hade nappat på ärtsoppan utomlands 😉

  Kram och trevlig kväll!

 2. Lisbeth M skriver:

  Vilka trevliga dagar du har och så roligt att träffa vänner,när man är på resa och inget bestämt innan.
  Här hemma är det -6 och kallare ska de bli burr.
  Jag har haft ännu en överraskningslunch,fr födelsedagen i dag blev det mat på Crepperiet och sen fika på Märtas,vänner från en resa tilll Toscana för 8 år sen,vi har hållit ihop sen dess och träffas minst 3 gånger om året.
  Ha de fortsatt bra.
  Kram kram

 3. Helen skriver:

  Vilken härlig dag du haft , kul att träffas, ha det nu så skönt i värmen. mvh Helen

 4. Det finns ju inget bättre sätt att turista på, än att besöka någon som bor där! Så roligt att hon kontaktade dig och vilken trevlig dag ni fick tillsammans!
  Kram, Monica

 5. Gunnel skriver:

  Så kul att träffa en bloggvän under semestern, och som kunde visa lite mer än vanliga turistvyer. Fortsätt njut av din semester. Kram

 6. Geddfish skriver:

  Vad kul att träffa någon som är fastboende! Det ger så mycket mer. Det fick min dotter och jag uppleva då vi träffade Valeria.
  Kram, Gerd

 7. Skogsnuvan skriver:

  Så roligt att du hittade en bekant där nere och på så vis fick se lite mer än vad du gjort förut

 8. Lambergsfrua skriver:

  Vad synd att de tog bort sandskulpturen – eller snarare den blivande.
  Vad spännande att träffa en bloggvän där, som kunde visa dig lite andra sidor av stan än vad mab normalt upplever som turist. Vad jag förstått är svenska kyrkan mycket populär och ärtsoppa måste upplevas som ganska exotiskt för spanjorerna – om nu någon av dem skulle komma på besök en torsdag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det här är egentligen inte Svenska kyrkan, för den är flyttad till San Augustin, utan det är en skandiavisk turistkyrka och Eva trodde att pastorn var pingstvän, men det var ju inte mindre trevligt för det.
   Kram

 9. Eleonora skriver:

  Det var en mycket trevlig bloggvän du har där i Las Palmas och tänk så mycket nytt och trevligt du fick se och göra. Allt är gott hör jag och skickar en glad kram till dig
  Eleonora

 10. Jättekul att du träffade en bloggvän I Las Palmas. 😆 Ibland är världen liten….. 😉
  KRAM
  Susie

 11. Eva i Las Palmas skriver:

  Hola, tack för en fin dag och trevlig resa till Sverige.
  Kram
  Eva

 12. wiolettan skriver:

  Vilken trevlig överraskning.
  Det är ju alltid lite speciellt att bli guidad av någon som bor på platsen och vet vad som finns.
  Festligt med ärtsoppa i Las Palmas.
  Fina bilder och vackra blomster.
  Ha det fortsatt trevligt och varm kram från mig.

 13. Katarina skriver:

  Åh, vad trevligt det låter! Alltid mysigt med positiva överraskningar.

 14. Elisabeth skriver:

  Så trevligt att möt abloggvänner på det sättet.

Kommentarer inaktiverade.