Extraknäck – GGN

Det var lite småmysigt i morse när jag kollade på klockan när jag vaknade och såg att den bara var sju och att jag kunde ligga kvar ett bra tag till. När jag steg upp vid åtta-tiden (normaltid) strålade solen in i sovrummet. Det märktes minsann att vi lämnat sommartiden och det märktes i eftermiddag också, för det var väldigt så tidigt det blev mörkt!

Lille Fridolf med matte och husse har varit här på lunch i dag och när vi ätit fick jag agera kontorist och hjälpa Bosse med faktureringen av årsavgifterna för Mulde Strandkviors Vägsamfällighetsförening. Det är ett extraknäck som jag har sedan några år tillbaka 😉 . Det är ett 40-tal fakturor som ska skrivas ut, så det tar en stund. Nu hoppas jag att allt blivit rätt. Bosse har kollat och kollat och han brukar se om det är något som ser konstigt ut. Utom det år vi sände ut dem med fel BGnr. Det var inte roligt!

Lille Fridolf var ganska lugn i dag. Han kanske börjar vänja sig vid att vara vid Odvalds. Nu har de åkt hem till Sicklings igen och jag har satt på tv:n.

Jag har aldrig sett GGN live, utan nöjer mig med tv-bildernar

Där dånar mc-förarna fram i lervälling. Det är GGN den här helgen, världens största endurotävling för 33:e året i rad, och det har nog varit idealiska förhållanden i år. Soligt och väldigt lerigt, precis som det ska vara. Agnarna sållas från vetet och bara de skickligaste tar sig igenom ett sånt här lopp. Sen har jag vissa problem att inse tjusningen med den här tävlingen, men den har lockat rekordmånga i år, så det finns uppenbarligen många som gillar lerbad. Man pratar också om att årets GGN varit den kladdigaste hitintills. Ett rekordår på flera sätt alltså.

Ha en skön söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Extraknäck – GGN

 1. Geddfish skriver:

  Det finns något som heter Tjurruset i Karlstad. Och det är en bana som man tar sig igenom och ävensom i lervällingar. Utan fordon, utan med bara kroppen. Fattar inte heller tjusningen med att bli så genomskitig 😉
  Ha det gott, kram, Gerd

 2. Lambergsfrua skriver:

  En söndag full av aktiviteter låter det som. GGN är nåfot jag inte heller bryr mig om, men vi har en mycket god vän, som är oerhört intresserad. Han har till och med deltagit i loppet i något yngre år. Han har ställt upp även andra endurotävlingar. Han ser helt salig ut, när han visar bilder av genomskitiga åkare. DeT är ju tur att vi alla har olika nöjen och glädjeämnen här i livet 😉
  varm kram,
  Lambergsgsfrua 🙂

 3. Kicki skriver:

  Vår son Peter körde både på fredagen och lördagen i veteranklasser.
  Hela familjen var engagerad, hans familj vill säga.
  Nu har han klarat nån sorts klassiker med tre tävlingar i höst, så han är glad och nöjd.
  Kram Kicki

 4. Med mina sena morgnar, så märker jag inte av skillnaden i ljus på morgonen, men däremot på eftermiddagen! Lite trist att det blir mörkt så tidigt…
  GGN har jag inte ens hört talas om men enduro har jag hört i alla fall. Ingen sport jag förstår mig på, måste jag säga!
  Soligt och skönt här idag också!
  Må så gott, kram, Monica

 5. Elisabeth skriver:

  Du såg på motorcyklar och lervälling! Jag såg e liten snutt av det på nyheterna. Gick inte se mycket hudfärg på de förarna!

 6. Beppan skriver:

  Härligt med ljusare morgnar – men fy för mörkret som kommer tidigare än vanligt. Inte min tid på året det här. Har nog varit björn i mitt tidigare liv och gått i ide så här års.
  Lervällingsrace förstår jag mig inte på. Håller mig till fotorundor….
  Ha det gott 🙂

 7. Gunnel skriver:

  Sådana tävlingar måste vara för de som har barnasinnet kvar. Alla barn älskar lera. Jag tror aldrig jag sett ett barn gå runt en vattenpöl. Det är betydligt roligare att hoppa i den så vatten och lera stänker.Kram

Kommentarer inaktiverade.