Familjelunch

Nu har jag just kommit hem efter en härlig utflykt till Claudios brorson och hans familj, som bjudit in hela släkten för att visa sitt nya fina hus. Det ligger strax bortom Messina, så det var en bit att köra. .

Här är en vy från en av deras altaner. Det första vattnet man ser är en insjö som heter Lago di Ganzirri och det man ser bortom det är Messinasundet. Evas och min gemensamma tanke var hur mycket Åke skulle ha tyckt om att sitta där med en kikare och hålla koll på sjöfarten. Det var ju ett av hans stora intressen. Det är ett alldeles nyuppbyggt område och även det runda huset på fotot är en bostad. Vi trodde först att det var en restaurang eller något liknande.

Vi var bland de första som kom, men efterhand anlände resten och vi blev, med värdfolket, totalt 16 personer. Jag har ju träffat de här familjerna många gånger under årens lopp hos Eva och Claudio på olika tillställningar, på bröllop och på dop och sett barnen växa upp från småpojkar till unga män, som väl snart har egna familjer och jag saknade faktiskt Edoardo och Gaetano som inte var med i dag, eftersom de är kvar hemma i Sverige.

Mycket mat och god mat blev vi bjudna på, så i kväll nöjer jag med ett glas vin och ”slipper” gå ut på stan. Först fick vi en massa goda smårätter med nybakat bröd, som värden gräddat i sin vedeldade ugn och sen blev det pizzabitar och  calzone. 

Här är pizzan på gång
Till efterrätt var det, förutom melon och plommon, goda kakor och tårta som Eva och Claudio hade haft med sig. Och så bjöds det på Limoncello, Spumante och kaffe. Man blev mätt!

Sång och musik hör till i familjen  Foti och Claudio, hans bror Pippo, brorson och ena systersonen underhöll. Och de som inte var roade av det sysselsatte sig på andra sätt.

Eva, värdinnan och Evas svägerska ute på altanen.

En härlig söndag! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 2016 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Familjelunch

 1. Så mycket trevligt du är med om, det är ju kanon !
  Vi önskar dig en härlig fortsättning även om dagarna snabbt tar slut nu ! Men underbart är
  kort !

 2. Znogge skriver:

  Vilken trevlig dag och så gott allting lät! Förstår att det inte behövdes någon middag på kvällen 😀

  Kram

 3. Så roligt med en stor italiensk familj! Italienares familjemåltider är ju kända över hela världen för sin fina sammanhållning, sina många rätter och sin goda mat! Och den där lunchen verkade ju stämma in på alltihop!
  Tack för att du delar med dig av din underbara resa!
  Kram, Monica

 4. Skogsnuvan skriver:

  Så härligt det ser ut med all god mat och trevliga människor och så några som spelar och sjunger. Man kan ju inte tänka sig bättre och härlig utsikt därtill. Vilken lycka

 5. Lambergsfrua skriver:

  Åh kära nån så mycket god mat och dryck! och framför allt i trevligt sällskap. Ja, vi har nog tappat en del av den där familjesammanhållningen här i Sverige, tyvärr.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Bosse Lidén skriver:

  Det lät mycket gott. Förstår att du var mätt efteråt. Jag tycker om musik och sång. Wow! Vilken utsikt från huset. Trevligt intresse Åke hade.
  Kram Bosse

 7. Pizza, calzone och bröd skulle jag kunna leva på 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *