Fars dagsfirandet

söndag, november 13, 2005

Så har vi firat Fars dag, med sol och vackert väder. Sönerna med sambos kom till lunch och hade med sig presenter till sin far. Han fick en stor chokladask och ett presentkort av Bosse på installation av värmepumpen, som ska göra bergvärmen till varmvatten.

Vi åt dillkött på lamm och till efterrätt pärontårta med vispgrädde. Sedan drack vi eftermiddagskaffe och åt kärleksmums till det. Härom året när Eva och pojkarna var hemma hade jag bakat kärleksmums och det var väldigt populärt. Eva´s yngste son, Edoardo, undrade vad kärleksmums heter på italienska och hon översattet namnet  på kakorna  till amorer, så det kallar vi det nu, amorer. 

Hur firar man annars Fars dag nu för tiden? Bia skrev i sin kommentar till mitt inlägg igår, att hon kom ihåg när man gjorde farsdagskort och så var det ju! När jag gick i skolan så gjordes det kort och hälsningar till Fars dag och Mors dag. Alla barn förutsattes leva i kärnfamilj med  en far och en mor.  Att barnen levde med bara en förälder var ett undantag  och  de barnen var det  synd om. Undrar hur lärarna hanterar sånt idag?

Nu väntar TV:n och i kväll är det sista avsnittet av Medicinmannen. Jag tror mig vet vem som är skurken i dramat. Det ska bli spännande att se om jag har rätt. Jag tror att det är Alex som ligger bakom alltihop!

Idag har jag varit litet duktig och haft igång kameran, så i morgon lägger jag ut månadens EFIT. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Helger, Matprat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *