Fart på kommersen

Det har varit lite grått i dag, men emellanåt har solen nästan brutit igenom molnen. Milt har det varit och det har inte blåst så mycket. Man får vara glad så länge snön och kylan håller sig på avstånd.

Alessia var här på förmiddagen en stund, för att öva sig på svenska. Hon är riktigt duktig, men visst blir det lite fel ibland. På torsdag och fredag har hon prov och det vill hon gärna klara, så att hon kan få börja plugga på Komvux sedan.

På eftermiddagen har jag varit på Kupan och jobbat och det har verkligen varit full fart. Nu är det julsaker som går som smör i solsken och vi har haft fullt upp att göra. När jag började skulle jag plocka ur diskmaskinen, men den rena disken höll aldrig på att komma på plats, för det kom kunder hela tiden. Och likadant var det när jag skulle hänga upp tvätt.

Suderviljans blomkyl har nu blivit bokhörna och med hjälp av en fd bibliotekarie har vi fått det riktigt fint. Skönlitteraturen står nu med författarnamnen i bokstavsordning och övriga böcker i olika kategorier. På kortsidorna har vi små hyllor för CD-skivor och DVD-filmer. Det ser riktigt prydligt ut!

Cafégästerna har också varit rätt många i dag och det är så trevligt att se att det sitter folk vid borden som ser ut att trivas. Det blev en icke föraktlig dagskassa!

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset. Bokmärk permalänken.

12 svar på Fart på kommersen

 1. znogge skriver:

  Hoppas att det går bra för Alessia på proven så hon kan fortsätta på Komvux. Gott att ha någon som hjälper till och stöttar för helt lätt är det inte med ett nytt språk. Men ungdomar lär sig ändå snabbare!

  Kram

 2. Ditt namn skriver:

  Kul att folk hittar till Kupan i Klinte. Jag har tänkt gå dit någon tisdag eftermiddag när du är där men det blir liksom inte av. I dag åkte vi till Gerum och fikade hos brorsan när jag hade varit och klippt mig.
  Kram

 3. Skogsnuvan skriver:

  Jag har varit på loppis och naturligtvis går jag och kollar på gamla julsaker. Jag är en julfreak och fast jag har 10 stora lådor med julsaker så kan jag inte låta bli att köpa någon gammal julkula eller annat som jag minns från barndomen. I år kommer ingen av mina syskon upp till jul och inte Sonen heller och Kinabror far till Skåne. Alltså skulle jag blivit ensam på jul men som genom ett konstigt under mötte jag ett par ögon i ett kök och allt har gått med rekordfart. 30 mil för en friare att åka enkel resa. Det blev ett väldigt åkande och nu är han här och tagit ut pension och slutat jobba och flyttat in till mig. Allt kan ändra sig på bara ett ögonblick. Visst är det konstigt.

 4. Håller tummarna för Alessia, men det går säkert bra! Hon är ju så flitig och har en så bra lärare i dig!
  Det måste vara mycket roligare att jobba när man har mycket kunder och får en bra dagskassa!
  Det låter så trivsamt, ditt jobb! Och böcker är ju bra julklappar, så det var väl en bra ersättning för blommorna.
  Solsken, vindstilla och 10 grader här iga! Nu ska jag ut och räfsa!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är verkligen roligt att vara på Kupan. Jag är trött när jag kommer hem, men väldigt tillfredsställd med att veta att jag varit till nytta och kanske till och med gjort någon glad.
   Kram

 5. Gunnar skriver:

  Det verkar som ni har det trevligt. Jag skulle nog också kunna tänka mig att engagera mig i nåt liknande. Är ju både socialt och meningsfullt.

 6. Kicki skriver:

  Kul att det var kommers på Kupan. Jag förstår att det blir lite extra så här inför jul.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.