FEL, Fel, fel – Riktigt ruskväder

Det blev lite tidig uppstigning idag, för Bosse kom hit på morgonen med sin pärm med fakturorna vi skrev i söndags. Om det nu var för att vi syndade och gjorde det just en söndag vet jag inte, men tryckfelsnisse var framme och det blev en siffra fel på bg-numret.

-Kontrollera kontonumren, så att de stämmer, sa jag till Bosse.

-Det är klart att de stämmer, sa han och kollade inte.

Vad han inte visste var att jag skrivit fel nummer i mallen jag utgick ifrån.

Nu har jag suttit och skrivit alla adresser på kuvert, för vi måste gå ut med ett rättelsebrev. Jag kom på att jag kunde göra det via datorn och sedan skriva ut kuverten på min skrivare, så det gick snabbt. Som tur är finns inte det felaktiga numret, så eventuell betalningen kan inte gå till någon annan, men lite försmädligt är det ändå, man vill ju att det ska bli rätt.

FEL, Fel, fel…. Jag kommer osökt att tänka på det ordet. När jag hade läst ekonomi på Komvux och skulle söka jobb när de 1½ åren var slut, hamnade jag på en liten redovisningsbyrå. Det var ägaren, en ung grabb och jag som jobbade där. Det fanns ingen dator, utan vi satt och bokförde i gamla tiders kassajournaler och jag åkte runt bland bönderna i trakten och hämtade deras verifikationspärmar. Ibland blev det fel på någon siffra i kassajournalen eller i ett bokslut och då ropade chefen:

– FEL, Fel, fel!!

På något konstigt sätt såg han nästan nöjd och lite triumferande ut över att ha ertappat oss med att göra fel och han var aldrig sur eller arg på oss länge för att vi begått ett misstag. Fick han bara ropa sitt – FEL, Fel, fel – var allt bra sen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det blåser och regnar idag och det är bara 7-8 grader varmt, så det är ett riktigt ruskväder. Det lär inte bli någon promenad den här onsdagen i alla fall. Jag var ute och kollade lite på vad vaktmästaren håller på med utanför mitt köksfönster och det räckte. Det var isande kallt!

I och för sig visste jag vad det är han gör idag, för han ringde på och frågade om jag hade några synpunkter på om han tog bort en rad buskar på andra sidan vägen, men man måste ju kontrollera att det går rätt till. 😉 En stockros räddade jag i alla fall.

Nog är det underbart med en sån där traktor som kan göra allting. Den är har ett spett som han kan sätta ner i jorden och så lyfter han bara upp buskarna. Trädet på min framsida ska också bort, för det är så hemskt fult och det går nog aldrig att klippa det så att det blir någon skönhet.

Ha en trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Nostalgi, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

13 svar på FEL, Fel, fel – Riktigt ruskväder

 1. Kraka skriver:

  Fel, fel fel…. En klassisk replik ur Fem myror är fler än fyra elefanter. 🙂

  Ha en fin onsdag!

  Kram

 2. Wow, vilken maskin! En sån skulle jag vilja ha, då skulle t.o.m. höstarbetet i trädgården bli kul!! 😉 Fastg jag skulle nog flytta växter hela tiden och det kanske inte vore så bra….. 🙄
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Han började med att försöka dra upp buskarna, men då blev rötterna kvar, men med den här grejen lossnade de hur fint som helst. En sån skulle du ha!!
   Kram

 3. Gunnel skriver:

  Den maskinen hade jag behövt här. Vi har en del höga buskar längs ingången som måste bort. Jag har dragit mig för det länge, men till våren måste jag ta tag i det. Inget jobb jag ser fram emot direkt. Kram

 4. Kicki skriver:

  Det där med att sätta pengar på fel konto har vi verkligen fått uppleva i år.
  Det är någon som sätter in 200 kr två gånger i månaden sen juni månad på mitt plusgirokonto.
  Trots ideliga samtal till Plusgirot, har jag ännu inte fått något svar varifrån pengarna kommer. En del av pengarna har PG tagit tillbaka, men inte dom senaste insättningarna, så jag får passa mig så jag inte tar ut för mycket pengar därifrån, för det finns mer pengar än det ska på saldot.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Kan inte plusgirot reda ut vem det är som gör insättningarna? Det var ju märkligt!
   Tur för Bosse är ju att det inte går att sätta in några pengar på det här kontot, så folk har redan börjat mejla och ringa till honom.
   Kram

 5. Hejsan Ingrid !

  Ja jag säger då det. Det gäller att vara påpasslig-

  Idag var det isande kyla längs ryggen, tog en som jag
  trodde varm jacka,istället för den i skinn som är så tung.
  Fina värmen är väck.

  Tur att du och Bosse kunde rätta till felet.

  Ha en dag och kväll

  Kram Majsan Mi

 6. Laila Östergren skriver:

  Javisst ska man kolla om gironumret är rätt. Det går ju bra när man betalar via datan då är ju numret inlagt men det är fullt sjå med att kolla att man skrivit rätt OCR-nr, det är ofta så många siffror i det.
  Tänkte skippa promenaden i dag men fick för mig att gå en sväng efter sen lunch och det var rätt skapligt men det började stänka igen strax innan jag kom hem.
  Ha en skön kväll!

Kommentarer inaktiverade.