Jag har fått såna där småfästingar, nymfer, på mig flera gånger i år och har inbillat med att de är ganska ofarliga, men där hade jag totalt fel, för på Läkemedelsverkets hemsida kan man läsa att:

Den största delen av smittöverföringen till människa sker via bett från nymfer.

Nu har jag en stor blemma på ena armen och en stor röd svullnad i knävecket, som har kliat så att den goda morgonsömnen blivit störd. Undrar om jag fått borrelia? På båda ställena har jag petat bort såna där små nymfer. Man behöver nästan förstoringsglas för att se dem.

Jag fattar inte varifrån jag fått de där små fästingarna, men misstänker att de helt enkelt finns ute på gräsmattan. Där har jag ju legat på mage och solat, visserligen på en dyna, men de där små otäckingarna har säkert hittat mig i alla fall. Jag fattar förresten inte att de vill ha mitt tunna blod? Det kan inte vara några finsmakare precis. :wink: (PK-värdet blev förresten godkänt igår, så nu är det lugnt 4 veckor igen.)

Jag blev biten i förrgår och först efter en 2-3 veckor kan man avgöra om man drabbats av borrelia. För tillfället botar jag mig själv med Zyrlex mot klådan. Sjukvården uppmanar ju enträget till egenvård, så att man inte stör dem i onödan och tär på deras knappa resurser.

Morgonens regn slutade fram på dagen och i eftermiddag har solen varit framme. Jag tog en promenad ner till Konsum efter lunch och det var riktigt behagligt, även om det blåste ganska kraftigt. 12 mm slog jag ur regnmätaren, så Klart.se hade ju ganska rätt den här gången. Nu hoppas jag att morgondagens solprognos kommer att stämma in.

Ha en trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...