Fem en fredag v 39 – Månadsskifte

Nu är ju september snart slut och visst har slutet av den varit lite av en besvikelse. Man var liksom bortskämd med att bara kunna öppna dörren och gå ut utan en tanke på ytterkläder. Nu gäller det att kolla upp och försöka räkna ut vad man behöver ta på sig för att slippa frysa eller bli våt.

Månadsskifte har elsamatilda valt som ämne till dagens Fem en fredag. Fler som grubblat över de här frågorna hittar du bland kommentarerna i elsamatildas inlägg .

1. Vad tycker du om oktober?
Hösten är inte min årstid, men visst kan oktober vara ganska fin. Det är värre när vi kommer in i den riktiga tråkmånaden – november.

2. Vilken tid går solen upp där du bor och hur påverkar det dig så här års?
Här gick solen upp  6.44 i dag, så det hann bli ljust innan mobilen talade om att det var dags att stiga upp. Att det är mörkt på morgnarna tycker jag bara är skönt. Med ett sovrumsfönster som vetter åt öster, är det skönt att slippa bli väckt av solen vid 3-4 tiden.

3. Hur ser du till att få tillräckligt med frisk luft och motion under dessa månader med dåligt väder?
Promenader, promenader, promenader…….

4. Om vi inte pratar väder, vad är det bästa och värsta med hösten? 
Jag har svårt att se något positivt med hösten, men det bästa är väl ändå att få göra höstfint i rabatterna, sätta lökar och planera inför nästa år och när det är gjort inträder ett visst lugn. Det värsta är att det blir mörkare och mörkare och att det är så långt till våren.  

5. Den 4 oktober är det kanelbullens dag! Vad skulle du vilja har en egen dag om du fick välja?
Nu ska vi se? Det gäller ju att hitta någonting som inte redan har en egen dag. Fläskkotlettens dag kanske, den finns väl inte? Jag har tyckt om fläskkotlett från det jag var barn och kärleken sitter i. Nu är det svårt att få tag i goda fläskkotletter, men ibland kan man göra ett fynd.

Jag tog en promenad igår eftermiddag och kunde konstatera att tivolit är under uppbyggnad. I morgon är det Klinte Marknad, för den är alltid den sista lördagen i september. Då vill vi ha sol och vackert väder!

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Klintehamn. Bokmärk permalänken.

10 svar på Fem en fredag v 39 – Månadsskifte

 1. Emma Engström skriver:

  Låter inte tokigt med marknad, så kul! 😀

 2. Ingrid skriver:

  Det brukar vara trevligt!

 3. wiolettan skriver:

  Jag tycker om hösten i vanliga fall, men i år känns det faktiskt lite annorlunda.
  Detta med promenader håller jag verkligen med om, nyttigt och härligt, mer eller mindre, beroende på väder och vind. I dag blåste det nordan och det var inte många plusgrader i morse.
  Trevlig helg.
  Kram!

 4. Monica skriver:

  Jag gillar ju hösten normalt, men i år kom den väldigt plötsligt och blev så kall direkt. Sen har ju jag inte varit riktigt frisk i år och det hjälper ju inte upp…
  Promenader blir det här också när min syster drar ut mig!
  Kram, Monica

 5. Ingrid skriver:

  Promenader är det som håller en vid liv tycker jag.
  Kram

 6. Ingrid skriver:

  Du har det bra som har en syster som får fart på dig. Det skulle jag också behöva.
  Kram

 7. Laila Ö skriver:

  Jag tycker om hösten. Det blir ett annat lugn än på sommaren då det känns som man vill göra så mycket och inget blir av då det är för varmt att göra något. Det blev ingen promenad idag och inte igår heller för den delen men jag har i alla fall fixat klart en rabatt inför hösten.
  Kram Laila

 8. Ingrid skriver:

  Är man ute i trädgården och jobbar tycker jag att man kan "slippa" dagens promenad.
  Kram!

 9. Fläskkotletter är inte så dumt. Jag har en annan älsklingsrätt. Älsklingsrättens dag kanske…
  Kram

Kommentarer inaktiverade.