Fem en fredag v 46 – Om igen

Blå himmel  och solsken! Det var länge sedan och det känns otroligt härligt. Jag har farit runt med dammtrasan ett tag nu på förmiddagen, för som vanligt; när solen tittar in inser man att det behövs. Nu ska jag gå ut på en promenad en stund medan det är så vackert väder. Dammsugning och avslutning på det här inlägger får vara tills jag kommer hem. På återseende!

Himlen över Odvalds i dag kl 10.15

Nu är klockan snart tolv och jag är tillbaka igen. Det var skönt ute, men solen försvann ganska kvickt och  himlen blev lika grå igen, som den varit den senaste tiden, men plötsligt skingrades molen igen och nu är det soligt.  Snart är det dags för lunch och jag lyxade till det med en skiva färdiggrillad fläskkarré i dag, så det är bara att ordna lite potatis och sallad till den…..

…men först är det dags för Fem en fredag och temat som elisamatilda valt den här veckan är Om igen. Fler som grubblat över de här frågorna hittar du bland kommentarerna i elisamatildas inlägg.

1. Har du en dag i ditt liv du skulle vilja repetera om, och om igen?
Det finns många dagar jag skulle vilja uppleva igen och just den här årstiden blir det något sommarminne. En lat dag på Recanatistranden på Sicilien tillsammans med Eva, lunch på Sikelia och så tillbaka till solstolen igen. Det skulle jag inte ha något emot en repris av.

2. Om du fick uppleva en händelse i ditt liv på nytt, vilken skulle det vara? 
När våra barn föddes t ex. Kanske inte själva förlossningen förstås, men stunden efteråt när man låg där med dem på bröstet och hade kollat in att alla fingrar och tår fanns med. Den känslan går nog inte att överträffa

3. Vilken dag på veckan skulle du helst skippa? 
 Torsdag tycker jag är en ganska onödig dag. Den skulle jag kunna tänka mig att hoppa över.

4. Vilken låt hade du senast på hjärnan? 
Om man bortser från fråga nr 5, som satte igång minnet, så var det nog Alice med Prospettiva Nevski. Jag snubblade över den av någon anledning och den har jag lyssnat på och gnolat många gånger den senaste tiden.

5. Hur många gånger har du sett den film du tittat på flest gånger?
Inte den blekaste aning! Det finns ett antal filmer som jag sett många, många gånger; Notting Hill, Fyra bröllop och en begravning, Återstoden av dagen, Gudfadernfilmerna, Glenn Miller story med flera.

En särskild plats i mitt hjärta har den här filmen, som jag tror hette Jag sjunger för dig på svenska. Jag var tretton år, gick på läroverket i Visby och var inackorderad hos en målarmästare på Tranhusgatan. Veckopengen var inte så stor, men den vecka  den här filmen gick på Röda Kvarn på Mellangatan, såg jag alla föreställningar. Jag lånade pengar av mina inackorderingskamrater och skam till sägandes är jag nog ännu skyldig en av dem ett par kronor.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Film, Musik, Odvalds. Bokmärk permalänken.

12 svar på Fem en fredag v 46 – Om igen

 1. Kul att se alla dina svar – fast jag kommer inte ihåg nån gammal film med Mario Lanza. Fast 1952 var man ju bara 7 år, då såg jag nog bara disney och liknande på matiné!
  I morse vaknade jag 04.30 och kunde inte somna om, så det var bara att läsa lite. Men nu, nu är jag trött så jag tror jag ska ta mig till sängen för en liten sovstund. Husse och Santos ligger där redan. Dom har gått en långprommis så dom tycker dom har rätt att ligga och läsa. Fast santos är rätt dålig på det…..
  KRAM/Susie

 2. 1952 var jag inte ens född, det skulle ta några år tills dess. Men gamla filmer är alltid trevligt.
  Roligt att läsa dina svar.
  Ha en fortsatt trevlig och bra fredag!
  Kram

 3. wiolettan skriver:

  Det blir många kronor i ränta på den pengen. Skojar bara. Det var roligt och intressant att se dina svar. Notting Hill och Fyra bröllop och en begravning har jag också sett många gånger.
  Förstår att du ville ut då solen äntligen tittade fram. Det har den gjort här också, härligt.
  Trevlig fredagskväll.
  Kram!

 4. Znogge skriver:

  Så trevligt att läsa dina svar! Själv har jag glömt bort den här utmaningen ett tag men det är kanske dags att ta itu med den igen. Dina gamla skulder är nog glömda och förlåtna vid det här laget skulle jag tro. "Notting Hill" samt "Fyra bröllop och en begravning" har jag sett många gånger men den film jag sett flest gånger är nog "The Shining". Skulle jag tro är kanske bäst att tillägga för det kan vara "Dr Zjovago" eller "Fanny och Alexander" också…

  Kram och god kväll!

 5. Ingrid skriver:

  Jag var ju nybliven tonåring och han var ju så tjusig!!
  I dag har det varit riktigt skönt tycker jag.
  Kram

 6. Ingrid skriver:

  Tack detsamma!
  Kram

 7. Ingrid skriver:

  Man blir pigg och glad när solen äntligen visar sig.
  Trevlig kväll själv!
  Kram

 8. Ingrid skriver:

  Jag har flera filmer som jag sett många gånger. Jag läser nästan aldrig om en bok, men en film som jag gillar sitter jag gärna och ser i stället för att leta fram något nytt.
  Kram

 9. Monica skriver:

  Man blir lite sugen på att svara på några av frågorna, men jag glömmer alltid bort det när det är fredag…
  Men en dag jag skulle vilja repetera är onekligen när vi gick på Kinesiska muren! Man fick nypa sig själv i armen!
  Böcker läser jag gärna om, men filmer ser jag sällan om, så där är vi olika!
  Solsken idag här också och det blev en kort promenad med min syster.
  Ha en fin fredagskväll, kram, Monica

 10. Gerd ♥ skriver:

  Intressant gott och blandat inlägg!
  Jag skulle vilja ha gjort om mina båda bröllopsdagar (har varit romantiskt gift två gånger) och även vilja göra om stunderna efter mina fyra barns födslar. Ett intensivt lyckorus.

  Kram, Gerd

 11. Ingrid skriver:

  Att få gå på Kinesiska Muren var Åkes stora dröm, som tyvärr aldrig gick i uppfyllelse.
  Vi får hoppas på en fin helg!
  Kram

 12. Ingrid skriver:

  Bröllopsdagen var fin, men en väldigt nervös tillställning, så den längtar jag just inte tillbaka till.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.