Festblåsa

Jag sov bättre i natt, men inte längre än till tre, för då brakade åskan loss med ett fasligt tordön och regnet vräkte ner. Jag for upp och drog ur kablar och sladdar, gick till sängs ingen och väntade på nästa åskknall, men det kom ingen. Förmodligen var det slutklämmen jag väcktes av.

I morse var det mulet och regnet hängde i luften. Jag gick upp lite tidigare än vanligt för jag skulle iväg till Kupan i Hemse och jobba. Medan jag stod och väntade på att bli avhämtad började det mullra igen och det kom en regnskur till. Totalt i natt och idag har vi fått 10 mm. Tjatar jag för mycket om väder? Det är bondkärringen i mig som fortfarande sitter i och det där med millimetrarna är viktigt. 😉

Idag var vi bara tre stycken som jobbade, men det gick bra ändå och vi hann med en hel del sortering trots att det var rätt många kunder.

Det fanns en hel del fina kläder i kassarna som vi gick igenom och i skyltfönstret hängde vi upp den här axelbandslösa guldfärgade och vita klänningen i något slags styvt sidentyg. En riktigt festblåsa!

Se bara på de vackra pärlbroderierna! I fint skick är den också och den är säkert bara använd någon enstaka gång. En perfekt klänning till en studentbal. Det är roligt med lite udda plagg. Hoppas att klänning blir såld trots att studentbalernas tid är förbi för i år.

När jag kom hem var jag och släppte ut Smulan som legat inne och sovit idag, men först fick hon mat och det tackade hon minsann inte nej till.

Sen åkte jag förbi äldste sonen, som styckat och tagit hand om ett rådjur idag. Jag fick med mig två påsar rådjursfärs hem, som jag delat upp i lämpliga portioner och lagt i frysen, så i kväll blir det broccoli och rådjursfärsbiffar till middag. Mums, mums!

Trevlig lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Katterna, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

20 svar på Festblåsa

 1. Karlavagnen skriver:

  vilken festblåsa! fina kläder överhuvudtaget!

  • Ingrid skriver:

   Det är så roligt när det kommer in användbara och fräscha kläder, men vi får ta emot rena lumpen också. Ibland undrar man över hur folk tänker egentligen.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Hoppas verkligen att någon ser klänningens möjligheter. Ett bra tillfälle att köpa en vacker klänning till ett bra pris.

  Här blir det grillad kycklingfilé så nu hoppas jag att det inte blir mer regn. Rena aprilvädret här i dag.

  Kram och trevlig kväll!

 3. Hej Ingrid, är det möjligen så att de som jagar och de som får tillgång till det jagade, inte alls tycker att det är fel med rådjuren på Gotland? Man hör aldrig vad som sägs om man bara läser tidningen och där är det bara de bekymmer dessa djur ställer till med. Är det en känslig fråga?

  • Ingrid skriver:

   Rådjuren har ju några fört in på Gotland och det är ett rent elände. De har ju inga naturliga fiender här och borde givetvis inte få finnas på ön alls, men nu är de här och stammen behöver verkligen decimeras. Så jägarna gör en ren välgärning och köttet är ju alldeles utmärkt gott. Men att det är fel med rådjur på Gotland tycker nog även de flesta jägare.

 4. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Otroligt så mycket vackra kläder det finns att köpa för en billig penning. Bra att man kan återanvända för det är då ingen måtta på vad som slängs!

  Festblåsan är ju snygg men det gäller att köparen inte bor på samma ort eller är granne med den som ägt klänningen vilket kan bli ett dilemma.

  Måste vara svårt för er som jobbar där att inte köpa något passande ofta…..hade jag gjort 😉

  Rådjursfärs har jag aldrig ätit, mig veterligen i alla fall. Tycker rådjuren är så söta så det känns lite pyton att äta upp dom. Men ska man tänka så får man väl bli vegetarian. Inte fel det heller, grönt är nyttigt.
  Ha börjat äta alltmer fisk/sill under de senaste åren för det färdigpackade köttet fr. lilla Hemköpsbutiken där vi tvingas handla, obesett, vete katten varifrån det kommer.
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Visst är rådjuren söta, men väldigt goda också. 😉
   Annars är jag lite som du, jag gillar fisk och det kan jag gärna äta ett par gånger i veckan. Man blir så behagligt mätt av fisk.
   Kram

 5. GeddFish skriver:

  Oj, vilken fest!
  Jag köpte fläskkotletter på Hemköp till ett billigt pris idag, det är uppätet och var mums!
  Kram och fortsatt trevlig kväll, Gerd ♥

 6. Skogsnuvan skriver:

  Vilken tjusig festblåsa minsann. Rådjur är säker gott. Här har vi en mamma med barn som går nere på badstranden på kvällarna. Det är väl bara en tidsfråga till dom skjuter dom. Det är ju björnjakt nu så markerna är fulla med galna jägare tyvärr

 7. Tycker verkligen om att läsa om ditt aktiva vardagsliv, inkluderande regnade millimetrar 🙂
  Och eftersom jag själv ibland av maken kallades Smulan är det roligt att se bilder på katten också.
  Ja, det var en riktigt vackert broderad festblåsa! Och fint jobb ni gör på Kupan!

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att vi gör ett bra jobb där. Om inte annat är den sociala biten viktig för många (och för oss också). Det finns en del gamla som kommer in där varje dag och dricker en kopp kaffe, läser tidningen och pratar en stund.
   Kram

 8. Gunnel skriver:

  Det finns många tjusiga klänningar i second hand affärerna. Jag tycker det är bra att det har blivit lite modernt att använda begagnat. Synd att slänga helt användbara plagg, och när de dessutom är så tjusiga som den festblåsan. Kram

 9. Kraka skriver:

  Jag tycker nog bäst om den lila klänningen längst till höger. Kanske inte så mycket fest över den, men enkel och användbar.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag kan nog nästan hålla med dig. En sån där tjusig festblåsa har jag aldrig ägt och lär nog inte få användning för det i framtiden heller. Men den lila är användbar i många sammanhang.
   Kram

 10. Lambergsfrua skriver:

  Tänk så mycket snygga/vackra kläder det finns att köpa second hand. Kanske den vackra festblåsan kan bli någons finstass till nyårsafton.

  Åska har vi inte haft det senaset dygnet, men både igår och idag fick vi regnskurar från en blå himmel. Fattar inte var det regnet gömde sig innan det föll ner över oss. Natuern är märklig på många sätt.
  Önskar dig en skön avslutning på den här helgen.
  Varm kram,
  Lameersgfrua 🙂

 11. Pingback: maigrir 2000

Kommentarer inaktiverade.