Fildelning – Bokdelning

Igår kväll började det helt plötsligt regna igen och under natten har jag varit vaken flera gånger av regn och blåst, men i morse klarnade det upp och det blev rätt skapligt idag, även om det har blåst hemskt. Vi har varit till Visby en vända, för Åke skulle hämta ut sina nya glasögon.


Utanför Siesta
, kaféet på Östertorg, låg den här hunden och sov. Har du sett vilken omtänksam matte/husse den har, som har haft med sig ett skynke för hunden att ligga på. Det var flera som stannade till och tittade på den och med lättnad i rösten sa: ”Den andas i alla fall”, för den sov så djupt att det nästan såg ut som om den var död.

När vi uträttat det vi skulle åkte vi inte direkt hem utan tog en sväng in över ön. Bonden ville titta på åkrar och kolla hur det har gått med tröskning och höstsådd. Ränderna går aldrig ur…

Fildelning ska vi ju inte syssla med, men jag har aldrig hört talas om att det är förbjudet med bokdelning. Idag har jag fått ett paket från Corina med de två böckerna av Viveca Sten som jag inte läst förut. Jag har bara betalat henne för fraktkostnaden, så jag fick I de lugnaste vatten och I grunden utan skuld för den måttliga summan på 60:- och då var böckerna inte i pocketupplaga utan inbundna.

Vanliga romaner kan jag tänka mig att läsa om, men med deckare är det ju så att har man en gång läst dem, så gör man nog inte det en gång till. I bokhyllan står det en massa pocketböcker som jag skulle kunna tänka mig att skiljas ifrån. Här kommer en lista på några av dem och är du intresserad så hör av dig till mig, så kan jag skicka till dig mot ersättning för portot.

Mari Jungstedt:
Den du inte ser
Den inre kretsen
I denna stilla natt

Anna Jansson:
Alla de stillsamma döda
Silverkronan

Unni Lindell:
Honungsfällan

Anne Holt:
Utan eko

Liza Marklund:
Sprängaren
Studio sex
Gömda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *