Fint besök

Det är sommar idag också med lite lätta molnslöjor på himlen som nästan bara känns behagliga. Jag har 28° i skuggan på terrassen, så att sitta där och läsa och lösa korsord är väldigt trevligt, men jag låg en stund i solstolen också och lyssnade på Sofie Sarenbrandts bok Visning pågår. Nu behöver surfplattan en uppladdning innan jag kan fortsätta med boken, så då blev det korsordslösning i stället.

Som jag satt där med tidningen fick jag besök av en katt. Han satt och spanade på alla fjärilarna på fackelblomstren i rabatten, men det blev för varmt och trött blev han också, så han kröp in och la sig i skuggan under solstolen.

Jag fick inte klappa honom, men en skvätt vatten som jag bjöd på passade bra. Han låg där en halvtimme ungefär och sen var han helt plötsligt borta. Jag vet var han bor någonstans och han har en svart kompis som också kommer och hälsar på ibland, häromdagen smet den till och med in.

Nu ska jag ta och bära ut lite vatten så att växterna inte torkar upp totalt i värmen. Jag måste säga att jag är glad att jag inte har mer än den här lilla täppan att försöka hålla liv i.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Katterna, Odvalds. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Fint besök

 1. Znogge skriver:

  Det var verkligen en vacker och ståtlig katt! Kan tänka mig att lite skugga och vatten uppskattades i värmen. Sarenbrandts böcker har jag läst och känner att det bara måste komma en fortsättning. Mer än så säger jag inte.

  Jo förresten, trevlig kväll 😀

  Kram

 2. Vilken vacker katt!! Fint kattbesök.

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Vi får också ofta kattbesök i trädgården, alla grannskapets katter smyger omkring i slänten och nere vid vattnet. Vet inte vad det är de gillar här hemma. Vi har aldrig bjudit på något, inte ens vatten. Det måste vara något annat de gillar för gästfriheten är det ju inte :-/ ! Men när man ingen egen katt har är det lite trevligt när de stryker förbi och jamar! Och den där var en riktigt fin en som hälsade på dig! Fortsatt trevlig helg! Kram

 4. Musikanta skriver:

  Bra med en katt som bara hälsar på och sen försvinner :-). Lite vatten kan man ju alltid kosta på den. Ger man den grädde eller mjölk är det risk att det blir en ständig besökare…
  Har varit ute och vattnat i kväll igen – här har vi inte haft en droppe regn på nästan fjorton dagar. Men det är väldigt fuktigt på nätterna så blommorna håller sig bra. Jag har ju heller inte så många som tur är.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på helgen.

 5. Kraka skriver:

  Vacker katt! Måste vara trevligt att ha sådana grannar. 🙂
  Den där boken är riktigt bra, det är väl förresten de flesta av Sarenbrandts böcker.
  Ha en trevlig helg!
  Kram

 6. Tasstanten skriver:

  Vilken fin katt som kom på besök hos dig. En riktig raskatt och förvånande att de törs ha den utomhus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *