Flaggan vajade över Stenstugu….

…idag när jag kom dit för att äta morsdagslunch tillsammans med barnen. De hjälptes åt, men naturligtvis var det Eva som fixade och ordnade med det mesta, men Krister hade dricka med sig, Bosse bistod med kött och grillning och Alessia hade bakat en väldigt god tårta till efterrätt.

Eva hade givetvis planerat för en utefest, men det tillät inte vädret, för det blåser som attan idag och det blåser kallt, så vi fick hålla oss inne och det gick ju bra det med.

Var jag skulle sitta framgick ganska tydligt

Alessias goda tårta som serverades med en sås på mascarpone och grädde. Mums!!

Tack barn och barnbarn för all uppvaktning!

Många tycker att det här med Mors dag och Fars dag är larvigt och att man kan vara snälla mot varandra och umgås när man vill under året och inte på en speciell dag, men vi har alltid firat det. Speciellt Mors dag passar oss ganska bra, för vi har ju nästan allt ”fylleri” på hösten, så en vårfest är inte helt fel.

Nu är jag hemma igen och laddar för en härligt tv-kväll med SVT1: Finalen av Mästarnas mästare, Frikänd och Mamma Mia. Mamma Mia har jag sett femtielva gånger och jag kan se den lika många gånger till tror jag.

Det blir senafte!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Mors Dag, Stenstugu, TV. Bokmärk permalänken.

24 svar på Flaggan vajade över Stenstugu….

 1. Laila Östergren skriver:

  Det låter jättegott. Själv blev jag firad med lunch på Kattlunds som hade filéfrossa (fläskfilé och rökt laxfilé) med diverse tillbehör och efteråt tårtfrossa. Idag höll jag mig till fläskfilén eftersom vi åt så god laxfilé igår. Allt var jättegott. Det var dock lite svalt inomhus eftersom det blåste så hemskt ute och ytterdörren var öppen.
  Här blir det också TV-tittande i kväll.
  Kram

 2. Hillevi skriver:

  Underbart firande det blev! Nog hade man väl önskat en varm och solig dag också men flaggan vajade nog fint i blåsten. 🙂

 3. Lambergsfrua skriver:

  Vilket härligt firande och den där tårtan ser jättegod ut. Hos oss har vi inte firat något speciellt i år. Barnen och Barnbarnet är ute på olika aktiviteter långt från oss ,em jag har fått en stor varm kram av käre gubben. Så har vi ätit gott tillsammans med vår gode vän Rune och nu ska vi snart se Mästarnas Mästare och Frikänd. Få se hur det blir med Mamma Mia. Jag äslkar ju den musiken och j hela storyn.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag är så glad att Daniela vann Mästarnas mästare, för hon har varit min favorit hela tiden.
   Hoppas att du orkade sitta uppe och se filmen.
   Kram

 4. Gunnel skriver:

  Så firad du blev! Det passar väl bra med en fest så där lite då och då. Jag ska också se Mamma Mia ikväll fast jag sett den många gånger och även musikalen på scen. Jag blir aldrig trött på den. Kram

  • Ingrid skriver:

   Man får passa på att festa när det finns någon anledning tycker jag. Mamma Mia fick mig att sitta med ett leende på läpparna i nästan två timmar och det är inte dåligt minsann.
   Kram

 5. Musikanta skriver:

  Vi firar inte Mors dag men båda döttrarna har ringt och grattat, det får räcka. Men visst ser det fint ut med det fint dukade bordet med den vackra bordduken. För att inte tala om din plats där det till och med ligger presenter och sen den stiliga tårtan. Lite avundsjuk är jag faktiskt :-)…
  Kram från Ingrid

 6. Anne-Lie skriver:

  Vilken lyckad dag.
  Kram!

 7. Marie skriver:

  Så fint och trevligt det ser ut när du blev firad. Den där tårtan ser hur god ut som helt, mums…..
  Ha det gott !
  Kram

 8. Anna/notonmusic skriver:

  Vilket underbart firande! Jag tror man ska ta tillvara alla tillfällen till fest och samvaro! Tårtan var oerhört inbjudande. Är det non-stop måntro? En favorit hos mig näst efter bridgeblandning 🙂

 9. wiolettan skriver:

  Trevlig uppvaktning på Morsdag är ju inte fel, tycker jag. Men, jag har också hört dessa som tycker annorlunda och det är ju fritt fram för dom.
  Så god tårtan ser ut, förstår att den blev populär. Undrar vad det var i alla paket?
  Idag har vi regn, kallt och mycket blåsigt, inte skönt. Det verkar som om juni månad inte börjar med sommar, så vi får se framåt.
  Kram till dig.

  • Ingrid skriver:

   Jag fick blommor och en bok av John Cleese. Men hur som helst…. heter den och så fick jag en chokladask och några lotter. Lite skrapande har jag roat mig med idag.
   Kram

 10. Ja, tror du inte att jag fastnade framför Mama mia jag också ! Har också sett den åtminstone femtielva ggr. Men den dög den här gången också !!!
  Det som bland annat fascinerar mig är att alla de stora stjärnorna sjunger själva, och gör det med den äran !
  Ser att du fick en fin mors dag !

  Själv fick jag en Facebook hälsning från den läste med lydelsen Gott nytt mors dag . De du !

 11. Kicki skriver:

  Du förtjänar säkert all uppvaktning du kan få på Mors dag.
  Vi firar inte, men barnen ringer och det känns både fint och tillräckligt.
  Kram/Kicki

 12. Raija skriver:

  Inget dåligt morsdags-firande ni har och rejält uppskattad blev du, ser jag. Synd att vädret inte ville vara med i firandet.

Kommentarer inaktiverade.