Fler blommor och mera snö

Det kom massor av snö igår eftermiddag och jag blev verkligen förvånad när jag skulle åka hem från Bosses fram mot kvällen. Han var med mig ute och hjälpte till att sopa av bilen när jag skulle iväg och det snöade och snöade, så vi hann nästan inte före med sopandet. När jag kom hem hade låset till garageporten frusit till, så jag fick inte i nyckeln, men det hjälpte med lite handpåläggning och min heta andedräkt. Det var skönt att få in bilen under tak.

På förmiddagen däremot var det jätteskönt väder och Ludde och jag gick en lång promenad och sen var jag på Stenstugu och åt lunch medan Ludde var kvar på Sicklings och sov middag. Eva bjöd på härligt lammstek och potatisgratäng. Sen åkte jag hem till Ludde igen, satt och läste, eldade och såg på TV tills Carina och Bosse kom hem igen.

Idag ser det ut så här på Odvalds. Solen skiner, det har varit nästan -8° och det är otroligt vackert med all den vita snön. Ser du den välskottade uppfarten? Jag har en väldigt tur som har en granne ovanpå som skottar även min del av vår uppfart. Tack David! Nu kör en liten maskin här och plogar vägarna, så snart går det väl att ta sig fram utan några större problem.

Grannen Rut har en enormt fin orkidé hon också och två amaryllisar som inte går av för hackor de heller. Nio klockor är utslagna och flera är på gång.

Kom ihåg att elden inte är något att leka med!

Den här fina tändsticksasken fick jag i present av Rut för att jag kom in till henne och tog några foton av blomsterprakten. Elden är verkligen ingenting att leka med och skulle man göra det är ju risken stor att man kissar i säng sen. Det fick jag i alla fall lära mig som barn.

Nu ska jag sätta några kakdegar och fram mot lunch ska jag gå till Kupan i Klintehamn och äta julgröt och sedan ska schemat för vårterminen på Kupan i Hemse läggas upp, plus att vi ska ha ett styrelsemöte.

Kom ihåg att du ska lägga lutfisken i blöt idag, för det ska man göra på Anna-dagen!

Dagens ordspråk:

Man får inte säga vad man vill, men man får tänka det.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Väder. Bokmärk permalänken.

26 svar på Fler blommor och mera snö

 1. Gerd skriver:

  Jag tänker en massa idag…
  Min äldsta dotter har Anna som andra förnamn och det har jag med! Kommer från min mamma Anna. Och hon la alltid lutfisken i blöt denna dag, så gör inte jag numera.
  Du har många bestyr och det tycker jag är rätt och riktigt! Kram, Gerd♥

 2. Gunnel skriver:

  Vi hade också ett rejält snötäcke igår, men idag är det inte en flinga kvar. Förhoppningsvis ska det komma lite till jul, så barnbarnen kan åka pulka. Kram

  • Ingrid skriver:

   Har ni blivit av med all snö? Här ligger den ännu kvar och nu ikväll har vi -6 grader. Det är svårt att tänka sig att det ska bli så varmt fram i veckan….

 3. Karin skriver:

  Snön som Sven kom med är nu borta, för igår regnade det! Och idag är det alldeles VINDSTILLA!
  Jag njuter!
  Kram Karin

 4. Znogge skriver:

  Så fintervackert det är hos dig! Här är det andra temperaturer som gäller 😉

  Kram

 5. Visst är det vackert med snön – men…i morgon ska jag till frissan i Ljugarn och då hoppas jag att det är bra bilväder och inte kommit ännu mer! Det räcker nu….. 🙁
  Vackra blommor din väninna hade, man kanske skulle köpa sig några Amaryllisar trots allt. Hade bestämt att jag inte skulle ha så många blommor inne i år (har två hyacinter som jag lär får byta till jul och se tre julstjärnor det är allt), men ibland blir man sugen! *fniss* 😉

 6. Inger Maryissa skriver:

  Oj, det har kommit en hel del snö där
  Här där jag bor i Stockholm är det bara tunna fläckvisa lager av snö
  Men det är fint väder även här idag och med sol.
  fina bilder och orkideérna är så vackra
  kram

 7. Kraft´n skriver:

  Annadagen är/var en jäktig dag. Lutfisken ska i blöt, skinkan ska i saltlag
  och inte minst dricken ska bryggas. Kram Anders

 8. Gunnar skriver:

  Vilket fint vinterväder ni har fått! Men det ska väl slaska där med om jag har förstått SMHI rätt. Det var längesen jag åt lutfisk. Det är ganska gott tycker jag med potatis och sås kryddat med svartpeppar.

 9. Lambergsfrua skriver:

  Den snö som föll natten till i går och igår hos oss ligger kvar ch orsakar en hel del problem både för trafikanter och gående. Ljust och fint har det blivit, men enligt SMHI blir inte skönheten bestående. Det lär bli plusgrader redan på onsdag.
  ha det gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 10. Ann -Marie skriver:

  Bilresan igårkväll var inte rolig, halt och mycket moddigt på en del ställen. En timma längre körtid blev det. Idag har solen lyst och det har varit flera grader varmt. Is överallt där man ska gå mycket besvärligt. All snö är så gott som borta. Tanden har gett med sig, känner inget av den nu tack och lov. Förkylningen har gjort så jag knappt kan prata. Minstingen tittade förvånat på mig när jag hämtade på dagis ”prata som du brukar farmor” tyckte hon. Ha det bra Ingrid och kram till dig.

  • Ingrid skriver:

   Jag kan tro att det var jobbigt att köra. Sån där modd kan bli rena såpan!
   Vilken tur att tanden lugnat ner sig i alla fall. Nu får vi hoppas att förkylningen ger med sig också.
   Varm kram!

 11. Kerstin skriver:

  Men vad kallt ni har haft! Här har det bara varit ett par minusgrader. Annadagen kommer jag alltid ihåg. Både dotter och barnbarnen heter Anna som andranamn efter alla Annor i släkten sedan flera hundra år. Lutfisk i blöt kommer jag ihåg sedan jag var liten men själv har jag alltid köpt den färdiga i butiken. Kram /Kerstin

 12. Rigmor skriver:

  Så fina bilder!! Å så roligt det var att se hur du bor, från utsidan. Verkar vara ett fint område, med trevliga grannar också, som skottar…*ler*…sådana ska man vara rädd om!!
  Vilken blomprakt sen, vet inte vilken som var vackrast amaryllisen eller orkidéen…Och tänk, amaryllis har jag aldrig lagt så mycken tanke på förr, men nu…läste att det finns massor av olika sorter och färger, t.o.m. ljusgul…Man kanske ska vara lite mer rädd om de lökar man får kvar.
  Ja, här tror jag vintern försvinner, nästan lite duggregn i luften nu på morgonpromenaden, och väldigt halt i bygatorna!! Men det hör väl till, vi brukar ju inte få riktigt vinter förrän i januari och februari.
  Ha en fin tisdag vännen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Det här är verkligen ett trevligt område och det är ju mina gamla trakter. Jag är uppvuxen bara ett par hundra meter härifrån, men på den tiden var det åkrar här där Odvalds ligger idag. Området byggdes 1983.
   Ja, snön lär försvinna härifrån också och idag har vi plusgrader och det ska bli regn.
   Kram

 13. Bosse Lidén skriver:

  Vilka fina blommor Rut har. Jag gillar gotländskan. Texten är härlig. Du verkar bo bra. Kram

Kommentarer inaktiverade.