Flundrefest – Sven Melander

Igår kväll var jag bjuden på rökta flundror till Sven o Britt-Marie här på Odvalds. De hade fått flundror av Bosse när han fiskade för ett tag sedan och nu hade Sven rökt dem. Tanken var att vi skulle sitta ute, men vädergudarna var inte med oss, så Britt-Marie hade fått duka inne.

Sven är duktig på att röka fisk och flundrorna smakade mycket bra och var milda i smaken. Ibland kan man få såna som är så hårt rökta så att de är beska och det är inte gott.

Värdparet Sven o Britt-Marie till vänster

Alla är koncentrerade på rensningen

Det blev en trevlig kväll och vi började tidigt, så jag var hemma i precis lagom tid för att titta på Ett fall för Vera och sen var det dags för sängen.

I dag var jag på kyrkogården på förmiddagen när Melodikrysset var klart och efter lunch parkerade jag i solstolen för att lyssna på Sven Melander. Jag tycker att han var mycket bra, för han fick mig att både skratta högt där jag låg och han fick mina ögon att tåras när han berättade om sin älskade storebror Jörgen och hans död. Han berättade om sina alkoholproblem och han skällde ut näthatare. Det var ett omväxlande och intressant program med varierad musik; från Kim Larsens – Dejlig Er Jorden (en riktigt häftig version av psalm 297) till Werner & Werner – Vår julskinka har rymt.
Prat: ♥♥♥♥ Musik: ♪♪♪♪

Trevlig fortsättning på lördagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Odvalds, Sommar i P1 2017. Bokmärk permalänken.

18 svar på Flundrefest – Sven Melander

 1. Rökta flundror har jag aldrig smakat, men det är säkert jättegott – vem gillar inte rökt? Så rart av din son att ge flundror till dina grannar också och på det viset fick ju du njuta av dem flera gånger!
  Här har dagen varit solig, blåsig och varm, men tror du inte att det kom en regnskur nu igen? Det ska tydligen regna lite varje dag…
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Åke skriver:

  Lät riktigt trevligt 😀 Rökt flundra har jag däremot aldrig smakat, finns dom i era trakter? Så kul isåfall 😀 Jag antar att smaken är liknande som rökt sik eller abborre… Kram och en fortsatt trevlig helg.

 3. Musikanta skriver:

  Tack för tipset om Sven Melander. Jag brukar lyssna till något sommarpratarprogram när jag är ute och går en promenad. Har hört Backman, Jerzy S., Sara Sjöström och Linnea Carlsson (?) t.ex. som jag tyckte var intressanta. Även Stig Björkman. Om du har några fler som du gillat särskilt mycket kan ju kanske tala om det för mig. Jag har uteslutit de flesta 20-25-åringar och popsångare men det kanske var någon av dem som hade varit värd att lyssna till?
  Kram

 4. Gunnar skriver:

  Sven Molander ska jag lyssna på i efterhand. Jag gillar verkligen honom. Min fasters man på Fårö rökte flundror minns jag. Det var ett tag sen men jag kommer ihåg att jag gillade dom

 5. Skogsnuvan skriver:

  Sven Melander skull jag velat lyssna till och visst skulle jag velat smaka rökta flundror för det har jag aldrig ätit.

 6. Znogge skriver:

  Men så gott det lät! Fisk är aldrig fel 😀

  Kram

 7. Märtha skriver:

  Era sommarpratare sänds i vår radio också, men på rätt så konstiga tider. Skulle vilja lyssna på Sven Melander, har sett honom i varierande ”roller” i TV. Och jag TROR att jag ätit rökt flundra!

 8. Elisabeth skriver:

  Härligt umgänge med god mat! Melander missade jag, men det blir fler tillfällen att lyssna hoppas jag.

Kommentarer inaktiverade.