Flundrelördag

När Bosse o Carina kom hit igår, berättade Bosse att han satt nät och att det kanske skulle bli fisk till middag idag, om han hade fiskelyckan med sig. Det hade han verkligen, för både jag och mina grannar fick så många flundror vi ville ha. Till middag åt jag två stekta och i kväll är jag bjuden till en granne, som håller på att röka de flundror han fick. Det kan man ju inte säga nej till!

Lobelian har hållit sig fin ovanligt länge i år

Det är en solig, varm och fin dag och efter lunch tog jag och åkte och såg till gravarna. Man märker att det har blivit mycket mindre trafik nu och att turisterna inte är så många, men visst stod det en och annan husbil både vid Gannarve och på parkeringen vid kyrkan. På gravarna såg det bra ut och jag behövde bara fylla på lite i vattenmagasinen. De där självvattnande lådorna är verkligen en välsignelse.

Ha en skön helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds. Bokmärk permalänken.

8 svar på Flundrelördag

 1. Flundror, som är så gott! Så trevligt för dina grannar att få ta del av fångsten. Rökt flundra har jag aldrig smakat, det måste vara jättegott!
  Här är det också ett strålande sommarväder och efter en härlig promenad med mellandottern, så blev det bad i ett ca 20-gradigt hav. Såå skönt!
  Ha det så trevligt ikväll!
  Kram, Monica

 2. Lambergsfrua skriver:

  Flundror är en delikatess, som vi ofta åt stekta, när vi bodde i Nynäshamn nära en fiskare. Jag tror inte att jag någonsin ätit rökt flundra men det låter verkligen gott.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Znogge skriver:

  Mmm… Så gott!

  Kram

 4. Gunnel skriver:

  Finns inget godare än nyfångad fisk. Det är jag inte bortskämd med. Kram

Kommentarer inaktiverade.