Födelsedagsmånad – Dödlig åtrå

Jag vaknade till ännu en härlig solskensdag och idag har jag ägnat mig åt sovrummet. Det är så härligt när det är varmt och skönt och man kan hänga ut sängkläder, mattor och gardiner och få göra riktigt rent. Och det behövdes minsann, för även om man tror att det är någorlunda välstädat finns det en hel del damm både här och där. Mamma hade ett uttryck som hon brukade använda – man skulle göra rängrent – och det har jag gjort idag.

Efter lunch åkte jag och handlade och sen fortsatte jag till Klinte kyrkogård för att snygga till på mammas och pappas grav. I morgon skulle mamma ha fyllt 101 år och det är nu 12 år sedan hon gick bort. Jag saknar henne och jag tänker ofta på henne och både jag och barnen citerar henne ofta. Hon hade många roliga uttryck. Senast när vi var hos Krister och Thomas förra söndagen sa någon av oss:

-Ja, jag tar en liten bit till, men då äter jag på okynne, som mormor sa.

Jag tog bort rosenskäran, som inte varit speciellt fin i år och satte några ljungplantor i lådan i stället.

September är en riktig födelsedagsmånad för oss. Det började med pappa som fyllde den 6/9, jag fyller den 7/9, Åkes systerdotterdotter Ulrika 8/9, farbror Moppe fyllde den 14/9, svåger Hassine fyller år den 15/9, mamma fyllde den 18/9, Åkes syster Natalie den 21/9 och min systerdotter Ia fyller den 23/9. Dessutom har vi flera bekanta som också fyller år just i september. Mycket firande blir det, eller jag kanske ska säga blev det, för nu är det inte så många av dem kvar i livet.

När jag kom hem efter min utflykt satte jag mig ute i solskenet och läste ett tag. Nu läser jag en erotisk deckare av Susanne Ahlenius som heter Dödlig åtrå. Den handlar om Alice Wiklund, en ung utredare på Rikskriminalen i Stockholm, som blir utsedd att hjälpa Scotland Yard med ett långdraget fall. De jagar en seriemördare som är beräknande, samvetslös och lämnar sina offer märkta med en bisarr kärleksförklaring. Boken är spännande, men jag har inte kommit så långt i den ännu, så jag ber att få återkomma.

Erotiken då? Några heta kärleksscener har det varit, men inte mer än i en vanlig tantsnuskroman. 😉

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Nostalgi, Odvalds. Bokmärk permalänken.

14 svar på Födelsedagsmånad – Dödlig åtrå

 1. Znogge skriver:

  Det kan man verkligen kalla en födelsedagsmånad. Alla på en gång men så blir det ibland!

  Boken ser spännande ut men bara tantsnusket tar över handlingen bara. Men spänning för stunden är sällan fel 😉

 2. Rigmor skriver:

  Vilken månad september är för er! Att fira och att minnas, det är att hedras. Sen är det roligt med uttryck, jag får höra en hel del på jobbet. Egentligen skulle man skriva ned, för man glömmer de flesta lika fort igen tyvärr.
  Tänk att man fortfarande kan sitta utomhus och läsa eller bara koppla av!! Måtte det hålla i sig till december…Boken såg ju onekligen lite spännande ut, men eftersom det gått en lång tid sen jag var inne i en läsperiod så törs jag inte lagra på mej några nya böcker, jag har rätt många som ligger på tillmognad redan… 😉
  Ha det gott!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Min ena farbror var lärare och han skrev ner en massa roliga historier från skolan. Bland annat sparade han på dråpliga uppsatser som barnen skrivit och det var väldigt populärt när han hade högläsning ur dem när vi hade släktträffar.
   kram

 3. Hejsan Ingrid !
  (Dennis
  Det var inte så tokigt, då blev det många tårtbitar.

  Mamma hade namnsdag i September Tekla 23:e.
  Man ska ta alla tillfällen i akt och fira så mycket man kan..

  Ja den boken låter spännande. Ännu inte blivit boksugen,
  blir tidningar så länge. Tog en månad med SVD på helgen
  sedan har jag LT. som en prenumerant gav mig gratis.Dennis

  Den där röda blomman var trevlig.

  Må så gott
  Kram majsan Mi

 4. Viola skriver:

  Det är längesedan jag hade sådan städiver som du har blivit välsignad med.
  Just ditt sätt att ta ett rum i taget är nog den bästa metoden.
  Mina barnbarn säger ibland att jag har så roliga uttryck. Jag kommer inte på något
  men det är ju trevligt att bli ihågkommen även sen man lämnat jordelivet.
  Du använder ordet tantsnusk. Jag kan gissa vad detta är, men vad är ”det” när erotik
  beskrivs av män och för män. Bara en undran.
  Jag blev opererad för starr i dag. Lite obehagligt var det och nu gör det lite ont. Kanske bäst att
  gå till sängs och försöka koppla av.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  • Ingrid skriver:

   Även tanter kan nog tyck att det är lite spännande att läsa erotiska skildringar. 😉 Se bara på alla kärleksromaner, inte är de skrivna för män.
   Hoppas att du snart känner dig bättre och framför allt kan se bättre.
   Kram

 5. Kraka skriver:

  Din mamma var nog född samma år som min mamma. Tror vi pratat om det tidigare. Min mamma har varit borta i 32 år. Det är märkligt hur tiden går…
  Här behöver också städas, men det får bli en annan dag för idag har jag andra planer.
  ha en riktigt fin torsdag!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det konstigt så fort tiden går. Jag skrev första att mamma skulle fylla 91, men fick tänka om och räkna en gång till och då blev det 101.
   Hoppas att din dag också är fin!
   Kram

 6. Musikanta skriver:

  Jag har antecknat rubriken på boken och ska beställa den på biblioteket nästa gång jag kommer dit om de inte har den inne. Gillar deckare om de inte är alltför hemska.
  Det är lustigt hur man kommer ihåg vissa uttryck – i mitt fall från min farmor som var nästan helt döv. Hon pratade ofta för sig själv. När barnbarnen stojade som värst sa hon alltid: ”Levande liv, levande liv”, och det har jag ofta anledning att säga :-). Om man frågade henne om hon ville ha med kaffe brukade hon säga: ”En matsked…”
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Så länge vi citerar de anhöriga som inte finns längre hos oss lever de kvar i vår minnen och det känns gott tycker jag. Jag undrar vilka avtryck jag har satt hos de mina, om jag nu har gjort det. 😉
   Kram

 7. Oldmolly skriver:

  Aha, den boken ska jag leta efter. Låter som den är i min smak.

Kommentarer inaktiverade.