För första gången…. – Nya Beatlesfilmen

…sedan någon gång i våras vaknade jag i natt av att jag frös. Jag är ganska varm i sängen och hela sommaren har jag bara använt ett påslakan och en liten tunn pläd, men i natt blev det för kallt. Sängöverkastet ligger hopvikt nere vid fotändan av sängen på natten, så det vara bara att ta tag i det och dra upp det. Det var faktiskt ganska skönt att ligga där och känna att det drog lite kallt från vädringsfönstret som alltid är öppet, men i dag har jag stoppat ner ett täcke i påslakanet. Det är bara att inse att hösten är här! När jag kollade termometern utanför mitt köksfönster i morse har det varit +4° som kallast i natt.

Nu är det ganska mulet, men det har varit en solig och fin förmiddag med nästan ingen vind, så jag tog mig en promenad upp till Klinte kyrka och var inne på kyrkogården och såg till graven.

När nu varken mamma eller pappa fick några blommor på sina årsdagar, så tände jag några ljus i kyrkan idag i stället

Sedan fortsatte jag mot Bönders backe och gick hem via Vallekvior. När jag gick där ringde mobilen. Det var från verkstaden som meddelade att de felsökt min bil och att det var generatorn som var slut. Ville jag byta den? Ja tack! Utan en fungerande generator har jag ju inte stor användning av bilen.

En ensam liten blåklocka på vägrenen

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

The Beatles: Eight Days A Week är en dokumentärfilm om The Beatles som hade världspremiär den 15 september och igår visades den på Rondo i Klintehamn och vi var ca 30 Klintebor som bänkade oss i salongen. Filmen var bra, men det var en ren dokumentärfilm och det kändes som om man precis lika gärna kunde suttit hemma och sett den på tv. Går jag på bio, så är det för att få njuta av den stora bildskärmen och effekten den ger och det var ju ganska ointressant i det här fallet. Efter själva dokumentären, som var på 1 tim och 50 min, följde en 30 min lång inspelning från en av alla arenakonserter de gjorde i USA. En konsert på Shea Stadium i augusti 1965 där de spelade för 56500 personer. Jag har sett att flera filmrecensenter gett filmen betyget 3/5 och det kan jag väl hålla med om, för se- och hörvärd är den absolut för den som gillar The Beatles, men som sagt, jag hade lika gärna kunnat vänta tills den kom på teve eller dvd.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

18 svar på För första gången…. – Nya Beatlesfilmen

 1. Znogge skriver:

  Tack för omdömet. Då väntar jag och ser filmen på hemmaplan i stället. Det duger lika bra när det är en dokumentär tycker jag.

  Kram

 2. Har inte varit på bio på 20 år tror jag – oh vi som jämt gick på bio förr! 🙄 Men numera glor man ju bara på TV och med parabol och Viasatanslutning så har man tillgång till fler filmer, serier, dokumentärer än man hinner med att se. 😉
  Och det var otäckt kallt i natt och i går natt. Så nu har Rolle börjat med ”höststädningen” i trädgården. Jag drar dock på det lite och vill inte att han ska ta bort allt REDAN! 🙁
  KRAM
  Susie

 3. Beppan skriver:

  Åh – mina gamla idoler på bio. Ser fram emot den dokumentären.
  Men kanske lika bra hemma i TV-fåtöljen…
  Här har vi haft en del kyliga nätter redan. Myggfönstret behöver vi inte längre för myggen har dragit till varmare trakter och den lilla glipan på fönstret vi har på nätterna släpper inte in annat än lite svalka.
  Ha det gott!
  Kram

 4. Ja, nog har det blivit kallare! Jag har ett tunt ”sommartäcke” nu men nästa gång jag byter lakan är det nog dags att stoppa in duntäcket! Vi hade 10,8 grader som lägst i natt, men det är ju stor skillnad mot för några dagar sedan!
  Beatles, ja, vem gillade inte dom? Men inte trodde man då, att deras musik skulle stå sig så bra. Föräldrarna var ju lite avogt inställda till deras frisyrer, minns jag…det kan man inte fatta idag!
  Ha det så bra, kram, Monica

 5. Hillevi skriver:

  Så bra att de hittade felet på bilen och en ny generator är ju överkomligt om man jämför med vad en ny eller bättre begagnad kostar. 16 års tjänst är inte fy skam.
  Här är kyrkorna låsta för det mesta så det var ju fint att du kunde gå in och tända ljus.

 6. Skogsnuvan skriver:

  Jag går på bio någon gång varje år tillsammans med Sofie Propp. Vi ska iväg nu till helgen och se på bio. Vi har en trevlig liten bio i Kälarne bara ett par mil härifrån så det ska man utnyttja så länge den finns kvar. Dom ger precis lika bra filmer som i stan och lika tidigt också. Till och med en premiär har dom haft här där Lassgård var med i publiken Jägarna 2 var det.

 7. Gunnar skriver:

  Jag väntar nog med att se den filmen om och när den kommer på TV. Uppväxt med Beatles men inte så nördig tror jag Det handlade mest om att hitta rätt ackord när vi spelade hemma på våra elgitarrer.
  Ja det börjar bli svalare nu. Vi är dessutom utan varmvatten idag

 8. Musikanta skriver:

  Bra att du skriver om filmen. Då väntar jag med att se den också. Jag är frusen så jag har en filt numera över duntäcket när jag ska somna. Sen åker det av någon gång under natten. Jag är mycket tacksam över att det är svalare nu – jag fungerar inte när det är så varmt som det har varit. Bra att de byter generator på din bil. Det kan ställa till besvär annars – vår bil stannade en gång i Stockholm i en mycket trafikerad uppförsbacke en bit från Globen. Det var inte kul…
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag är alltid väldigt varm i sängen och det är många hotell som fått finna sig i att jag dragit ur täckena ur påslakanen. I och för sig tror jag inte det stör dem speciellt mycket.
   Nu hoppas jag att bilen ska rulla ett bra tag till.
   Kram

 9. Lambergsfrua skriver:

  Vi har också lagt in täckena i påslakanen nu. Det blev lite kallt om benen med bara påslakanet. Jag har dessutom köpt nya påslakan nu, så snart känns det riktigt fräscht i sovrummet igen.
  Beatlesfilmen hoppar jag nog över. Den kommer säkert på TV så småningom. Jag var aldrig särskilt förtjust i gruppen men deras sånger och sångtexter är odödliga – bara någon anna sjunger dem 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag gillade Beatles och gör det fortfarande, så det var roligt att se filmen. Den handlade om deras första år och det intensiva turnerandet. De gjorde bl a en turné i USA där det gjorde 21 konserter i olika städer på 25 dagar.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *