För tio år sedan

På min årsdag 2003 fick jag min första digitalkamera i present och det var verkligen en höjdare. Tänk så många kort jag tagit under de här tio åren! På något sätt har jag börjat se på omgivningen med andra ögon. Allt behöver inte vara vackert, det kan var intressant att ta ett foto i alla fall.

Den 22 oktober 2003 tog jag det här fotot över Gannarve skeppssättning, som är ett gravmonument från bronsåldern, och det är onekligen en vacker vy som lockar både inhemska besökare och turister. På somrarna står det ständigt bilar där på parkeringen och många kliver över den vackra stättan och går och tar sig en närmare titt på skeppssättningen eller fotograferar den vackra utsikten över Gannarveviken och Karlsöarna. Ofta går det hästar där också och det gör ju inte upplevelsen sämre.

I min tioårskalender står det att det var -3,3° den här dagen och att Åke var i skogen och jobbade. Ingenting annat av intresse finns noterat och vad jag höll på med var tydligen ingenting som var värt att skriva om, men så är det för det mesta i mina kalendrar, kortfattat och ibland så kryptiskt, så att jag idag inte riktigt vet vad jag menade, men det är klart, den dagen jag skrev det visst jag ju precis. 😉

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag är det inte alls så kallt som för tio år sedan. Det är runt +9&#176, men det är väldigt mulet och det regnar och är så mörkt att man måste ha lyset tänt för att kunna se vad man gör inomhus och så blåser det. 🙁

Snickarna är här idag också och jag trodde att de skulle bli klara i eftermiddagen, men nu är det en bänkskiva som inte har kommit och innan den kommer kan de inte sätta in diskbänken. Det innebär att jag inte har ett fungerande kök, men det är bara att vara tålmodig. Jag har ju en ugn i alla fall och en micro och vatten finns det i badrummet, så jag klarar mig nog några dagar till.

Ha en skön tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Nostalgi och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

26 svar på För tio år sedan

 1. Gerd skriver:

  Ja, det var väl en bra rubrik *skrattar*…… tänk så mycket som hänt på tio år!
  Min Sigge och jag hade en digitalkamera ihop, den gick på vanliga AA batterier och den blev ganska så sliten, så trots uppladdningsbara batterier, så orkade den inte. Efter detta köpte vi oss var sina kameror. Och kameraväskan har förnyats ett par gånger minst efter det.
  År 2003 bloggade jag inte heller. Först 2006.
  Ha det så gott, varm kram, Gerd♥

 2. Gunilla skriver:

  Ja visst finns det många motiv som man knappt uppfattar först men när man börjar titta närmare ser man inte bara det vackra utan även det oväntade eller nåt som sticker ut på nåt sätt. Ofta blir de lite udda det bästa korten. Det är en konst att fotografera minsann. Nutidens kameror gör ju att man kan ta flera kort och sen radera dom dåliga. Det förenklar ju en del…. Du tar väldigt fina kort så det syns att de 10 årens träning har gett resultat.

  Här är det grått och regnigt men ganska varmt. Jag tror jag hoppar utepromenaden och går på bandet idag. Lycka till med det nya köket. Kram 🙂

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du tycker om mina bilder!
   Ja idag är det verkligen inneväder. Jag har en motionscykel, men jag tror att den också får vila och sätter mig och läser ett tag.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Digitalkameran har verkligen förändrat vår tillvaro på många vis. Vi köte vår första 2003 och det har hänt en del teknikmässigt på denna tid. Numera är den kasserad…

  Kram och ha en fin dag!

 4. En mycket passande bild! 🙂 Det här vyn var bland det allra första som gjorde att vi fastnade för Gotland när vi var här 1998 för första gången på en 4-dagars semester. Då var det den 3:e september och vi landade jättetidigt på morgonen, gick ett varv med Penny medan vi väntade på att dom skulle öppna matstället mitt emot. När vi ätit frukost åkte vi ner till Ekstakusten men stannade först här för att njuta lite – och ringa hem till min pappa och Rolles föräldrar som levde då. Sen åkte vi runt och bara njöt av det otroligt vackra vädret och den fantastiska naturen….och resten är alltså historia!! 😆

 5. Anne-Lie skriver:

  Det är roligt med 10-års dagböcker. I min står det ”soligt och -5 grader. Jag gjorde tydligen inget viktigt heller för det står inget mer”…Men alltid roligt med en tillbakablick.
  Kram!

 6. Birgitta skriver:

  Visst är det underbart med digitalkameror? Vi tog massor med foton. Tyvärr så slarvade vi med att framkalla de bästa alt. skriva ut på fotopapper. Så en del har gått förlorade. Det är synd.

  Jaha du, karlar i köket? Såååå trevligt 🙂

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag brukar framkalla bilder på släkt och vänner och så när vi varit ute och rest. Alla blombilder och annat får ligga kvar på hårddisken.
   Visst är det trevlig med karlar i köket!
   Kram

 7. Kicki skriver:

  Det är kul att kolla tillbaka, det är mycket därför som jag skrivit dagbok och nu bloggar.
  Digitalkamera är nog det bästa köp jag gjort, även om dom första inte höll så länge.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Min kamera höll jättebra och när jag sedan köpte en ny sålde jag den gamla. Jag hoppas att den höll ett tag till, för jag fick ganska bra betalt för den. 😉
   Kram

 8. Rigmor skriver:

  Vackert! Å precis som du skriver, man ser med andra ögon när man har kamera, allt behöver inte vara vackert så man dånar, utan kanske har något som ögat fastnar för ändå. Det är en ny värld man ser…
  Sen blir jag glad för tipset om skeppssättningen, vi kommer med all sannolikhet att åka över i juni igen, och förstår att det finns hur mycket som helst att upptäcka och se fortfarande, som vi inte hunnit med tidigare!!
  Vet inte om jag föredrar minusgrader eller det här vädret…regnar från alla håll, blåser så man nästan får hålla i sej. Men det är väl inte annat att vänta…
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Så kul att ni ska åka hit igen.
   Kanske vi rent av skulle kunna ordna en liten bloggträff då i juni om tid och tillfälle skulle passa?
   Vi har tydligen ganska likadant väder just nu. 😉
   Kram

 9. Skogsnuvan skriver:

  10 år är en lång tid fast efteråt tycker man att det har gått så fort. Vackert var det i alla fall vid stensättningen och ibland kan man önska att man kunde få se hur det var då för länge länge sedan då man gjorde den. Hur var människorna då. Hur var dom klädda. Hur såg naturen ut. Ni som har så otroligt många fornminnen hos er. Minns dom där mysko stenarna som såg ut som blommor som du hade i trädgården. Dom tänker jag på ibland. Ha det bra kära du.

 10. Ja hördu, du har ju klart bevis på att den globala uppvärmningen är här 😉

 11. Kraka skriver:

  Det är så fantastiskt att man kan dokumentera en massa saker man aldrig skulle kommit på idén att ta kort på innan. De där EFIT-dagarna har fått mig att se annorlunda på mitt liv och inse att även tid som ”rinner bort” innehåller en hel del.

  Ha en fortsatt bra vecka!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har varit med i EFIT i hemskt många år, men har slutat. Det känns som om alla kort från vardagen redan är tagna och nu när jag är ensam blir det alltför enahanda.
   Ha det gott du också!

 12. Bia skriver:

  Grattis till tio år med kameran! Jag började fota lite redan 2002, men fick ett brinnande intresse -03, så jag firar nog som du! Visst är det kul att kunna gå tillbaka och se vad man fotade just den här dagen, för X antal år sedan? Kram till dig!

 13. Lambergsfrua skriver:

  Vi köpte in en digitalkamera till skolan 1999, som användes flitigt. Där lagrades bilderna på disketter, som fylldes fort. Man var alltid tvungen att ha med sig en diskett i reserv för att inte missa något bra motiv.
  Min första egna digitalkamera köpte jag 2002 och sen har det blivit några under årens lopp. Tekniken på kamerorna förbättras hela tiden och därmed ökar ha-begäret. Med en digitalkamera behöver man aldrig vara selektiv i fotograferandet. Man kan knäppa många foton av ett motiv och sedan bara behålla det som är bäst – och det kostar inget. Jag framkallar ytterst få foton, utan sparar på en extern hårddisk.

  Här är det strålande sol. vindstilla och +11. En underbar höstdag med andra ord.
  Jag önskar dig en fin dag trots regnrusket.
  Varm kram,’
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Idag är det ett strålande vackert väder här också, men det blåser, så jag misstänker att det är vackrast inifrån, men jag ska ge mig iväg ut ett tag i alla fall.
   Ha en fin helg!

Kommentarer inaktiverade.