Förberedelser inför Ålandsbesöket

torsdag, juni 16, 2005

  Idag har vi haft en jättefin dag med sol och sommarvärme. Det har varit över 20 grader och det är vi inte bortskämda med. 

Jag har börjat förbereda litet inför midsommarens invation av ålänningar. Har vädrat sängkläder och räknat över vad som finns och vad som behöver kompletteras. Bosse och Carina får hit 10 st ålänningar till helgen och vi ska byta boende. De ska bo här på Stenstugu  alla 12 (Bosse o Carina o 10 ålänningar) och Åke och jag flyttar till Bosses och Carinas hus. 

Trädgården kräver ju också litet tillsyn, speciellt nu när det blir litet varmare. Vattningen ska skötas. Idag har jag tagit bort spenaten sedan jag skördat det mesta. Resten började gå i blom och då blir den inte bra. Där  spenaten har stått har jag haft på litet gödning och sedan har jag planterat asterplantor. Med skam måste jag erkänna, att det är köpta plantor. Av någon outgrundlig anledning glömde jag att så astrar (alzheimers?). 

Rapport på talgoxefronten: Ungarna har decimerats till 4 stycken. Vad som hänt de andra 3 vet man inte, men det luktar inte helt gott i grindstolpen, om man säger så! De kvarvarande är dock i prima form och skriker hela dagarna efter mat och de stackars föräldrarna har fullt jobb att mata. De sitter i kö på staketet. När den ena kommer upp ur stolpen dyker den andra ner. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan ungarna kommer upp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *