Fordonskrock straxt söder om Stenstugu

16&#176 en ganska fin dag. Vi har klippt gräsmattorna idag, inte för att gräset var så väldigt långt, men det såg lite ovårdat ut. Sedan har Åke varit och hjälpt vår granna flytta sädvagnar, det finns alltid något att göra för en arbetsvillig pensionär.
När gräsklippning och kaffedrickning var avklarat satt jag ute i solskenet en stund och njöt när brandkårens räddningsbil körde förbi i full fart söderut med sirenerna påslagna och efter en stund kom det polis och ambulans också. När jag kollade på Helagotland.se visade det sig att det varit en krock mellan två bilar straxt norr om Fröjel kyrka. För en stund sedan gick det ut en ambulans till. Hoppas, hoppas att det inte är någon som är allvarligt skadad!
Uppdatering 22.00 Tyvärr rapporteras både på Östnytt och på Helagotland.se att en äldre kvinna avlidit och den andra föraren förts till Visby lasarett. Vi förstod att en allvarlig olycka hänt när det körde ännu en ambulans och sedan en likbil söderut. En halvtimma senare kom två ambulanser, likbilen, räddningstjänstens bil, polisen och en bärgningsbil med det ena fordonet körande mot Visby. Bilen var en stor svart kombi med fronten på ena sidan totalt kraschad. Jag vågar inte ens tänka på hur den andra bilen kan ha sett ut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Olyckor och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

0 svar på Fordonskrock straxt söder om Stenstugu

 1. ingmarie skriver:

  Hej igen
  Vet inte hur man får en räknare på min blogg
  Ha en bra kväll

 2. Astrid skriver:

  Det är så otäckt när man hör utryckningsfordon
  Jag bor nära ett äldreboende och då brukar jag tänka att det är ev. dit dom åker
  Men sirener är inget ljud som väcker glada tankar

 3. Berit skriver:

  Hej Ingrid!
  Tittar in på kvällskvisten och kollar hur ni har det på Gotland. Otäckt med olyckan och alltid oroligt när man hör utryckningsfordon med sirener på.
  Vi är nu hemma efter Danmark som var helt underbart roligt med Magnus och William.
  Vi har William hela denna vecka eftersom han skall börja på nytt dagis nästa vecka och vi är glada och William är glad.
  Ha det så gott och hälsa Åke!
  Kramar
  Berit

 4. Mien skriver:

  Jättetråkigt med olyckan. Barnen och jag kom åkande genom Fröjel från norr precis då det hade hänt. Vi blev alldeles skakiga.

 5. Ia skriver:

  Usch så otäckt! Av nån anledning funderar jag alltid i en sån situation på om det är nån jag känner….utan en tanke på att det ÄR nån som känner de drabbade! Men..det är väl så människor reagerar på grund av rädslan.
  Den tanken blir ju desto mer närliggande när man bor på en mindre ort, jag har ju inte alltid bott i storstaden Västerås där det är lättare att slå bort den tanken…åtminstone avr det det ända tills jag fick barn och de började vandra på sin egen väg!
  Oj, nu blev det nästan en uppsats 😉 Men jag håller med Dig om kommentarer…jag har runt 50 besökare och ca 2 – 5 kommentarer, vilket i sig itne grö så mycket men dessa spamkommentarer *grr*
  Tack för tipset emd tomaterna…det kommer nog till användning misstänker jag!!!
  Kram från en riktigt vackert torpliv!

  • IngridL skriver:

   Visst är det så att man tänker på om det är någon man känner som är inblandad i en sån här olycka. Många olika scenarior spelades upp och jag ”tog livet av” den ena efter den andra. Nu visade det sig att det var en 66-årig kvinna från fastlandet och en 21-årig tjej – ingen som vi kände.

 6. Ann-charlott skriver:

  Hejsan. Å fy vad otäck olycka. Inget man vill se när man sitter njuter ute. Hoppas du får en fin dag och en skön helg som kommer. Kram Ann-charlott

 7. Maj-Britt skriver:

  Hej! Vi kom från Klinte och jag satt på datorn vid hemkomsten,då fanns det där på Helagotland.se Nog snurra tankarna alltid . Varför händer det olyckor där???