Förföljd av det förflutna

Nu har jag läst ut den här boken och tycker att den var en ganska bra, men den påminde mycket om Ensamma hjärtan och hemlösa hunder, för huvudpersonen Fiona försörjer sig på att ha utbildning för hundar och hundägare och leder en grupp som letar efter försvunna personer med hjälp av sina specialutbildade hundar och sidorna med beskrivning av hunddressyr är många. 😉

Spänningsmomentet i boken består i att Fiona för flera år sedan blivit överfallen av en man som försökt mörda henne på samma sätt som han mördat flera andra unga kvinnor. Hon lyckas emellertid ta sig loss och mannen tas till fånga, men först skjuter han Fionas hund och hennes fästman, som är polis. Mördaren sitter i fängelse på livstid, men nu har en copycat dykt upp och Fiona fruktar för sitt liv.

Det dyker upp en konstnär, som heter Simon, hos Fiona och han vill ha hjälp med sin hundvalp, Hajen. Och kärlek uppstår, inte bara mellan Fiona och Hajen utan också mellan Fiona och Simon. Jag måste säga att sexscenerna mellan Fiona och Simon är väldigt läckert beskrivna, det är nästan så man blir avundsjuk. 😉

Nora Roberts producerar böcker i rasande fart. Enligt försättsbladet har hon skrivit 190 stycken och då kan man kanske inte förvänta sig några större litterära höjder. Men som underhållning är boken helt ok.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag har det absolut inte varit något väder som lockat till några promenader. Det är kallt och massgaistn veinar, så det passade alldeles utmärkt att yngste sonen Krister och hans Thomas kom och hälsade på efter lunch. Vi drack eftermiddagskaffe och satt och pratade ett tag och nu har de just åkt tillbaka till civilisationen.

Dagens ordspråk:

Ingen är så blind som den som inte vill se.

Trevlig Mello!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Gäster och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

25 svar på Förföljd av det förflutna

 1. Den lät bra när man lästge din resummé, storyn var helt klart nått som jag skulle gilla – tror jag. Men…var den bra skriven också!? Hade du lånat den på biblioteket? 🙂

 2. Rigmor skriver:

  Det behöver inte alltid vara litterära mästerverk för att man ska tycka det är bra, det finns mycket s.k. kiosklitteratur som jag njutit av också. Ibland är det skönt när det inte är för djupt, utan mer underhållande. Ska försöka lägga boken på minnet…
  Här har vi haft en fantastisk väder även idag, och vore det inte för min envisa förkylning skulle jag ha varit ute mycket mer. Nu har det i alla fall blivit några rejäla promenader med jycken, skogsluft också. Morgondagen ser dock inte lika lovande ut…tyvärr.
  Ha en skön lördagskväll där på ön!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Man behöver lite mera lättsmält gods ibland och variation i bokläsandet.

   Hoppas att söndagen blir lite trevligare vädermässigt, för jag ska ut och jaga vårtecken till vårteckenutmaningen som startar i morgon.

   Kram!

 3. Pia skriver:

  Gillar chicklit och lättsam litteratur likväl som annat – bara det griper tag i mig. Får kanske ta mig an Nora framöver. Deckarna du rekommenderade förut är på väg hit, så snart kan jag gotta mig och läsa dem.

  Önskar dig skön lördagskväll.

 4. Susan skriver:

  Låter som ett bra boktips!
  Ha en skön helg! Kram Susan

 5. Hejsan Ingrid !

  Ingen risk att jag blir kallad bokmal i alla fall.
  Undrar när jag sla ta mig för att lösa ut en bok jag
  börjat på två¨gånger. Fortfarande Alice, som får
  ALS.

  Kall men solig dag.

  Ha en skön kväll.

  Kram Majsan Mi

 6. Gerd skriver:

  God lördagskväll här ifrån mitt käll! Jag har haft en bok i näven också. När jag var hos barn och barnbarn, men nu börjar vardagen på lördagen här och Mello, har inte sett den på 3 veckor, har ju varit ivägflugen till väninnan på andra aktiviteter. Go kram, Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Det blev Mello här också. Den första gången jag sett hela programmet utan att zappar runt. Det var bra i kväll och rätt låt vann tycker jag. 😉

 7. Annica skriver:

  Kanske man skulle ta och läsa den, låter helt ok.
  Vad roligt att du vill vara med i vårteckensutmaningen, ser fram emot att få följa vårens framfart hos dig!
  Trevlig lördagskväll!
  Kram Annica

 8. jam45 skriver:

  Tyvärr har läsningen legat på is hos mig ett tag….det hr varit såååå mycket annat. Fin din nya vårbild är/M

 9. Karin skriver:

  Vackra vårbilder på blommor och träd, och även fina knoppar i din header. Forsythia?
  Här i Skåne är det inte vårlikt, i varje fall inte temperatur-mässigt!
  Ha en fen söndag!
  Kram Karin 🙂

 10. Suss skriver:

  ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar” ligger i högen här hemma för de som ska läsas när mera ork och tid finns. Har nyss avslutat ”Innan floden tar oss”, men nöjde mig med fredagskorsordet igår kväll. Idag kanske jag tar mig an någon av alla olästa jag dragit på mig. Fast, det är ganska sent redan, vi får se. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Ensamma hjärtan och hemlösa hundar är en riktig feel-good-bok. Man behöver sånt ibland. Eva läste den också och klassade den som ”en riktig skitbok”. 😉

 11. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!

  Håller med dig ang. Nora Roberts. När man skriver så många böcker kan det bli lite si o så med kvalitén och ’Röd lilja’ som jag läste var riktigt dålig, men kanske ok. för en yngre generation.
  Den nya du har på gång verkar däremot intressant. Man får blanda lite också så att det blir lättläst ibland men en bok vill jag gärna ha på gång.

  Försökte lösa melodikrysset i dag men stupade på någon melodi fr. förr som jag kände igen men hade totalt glömt bort orden…men kull att försöka ibland.

  Så trevligt att du fått besök av sonen&sambo i dag, piggar upp med en pratstund.

  Så var ”spektaklet” över för denna gången och min favorit Ulrik Munther låg bra till men tappade lite mot slutet, tyvärr. Nåja, Robin Stjernberg var inte helt fel heller.
  Jag har inte sett alla dessa deltävlingar som är så onödiga, tycker jag i alla fall, det blir liksom lite för mycket bara…så det var kul att se finalen.

  I dag har det dalat stora snöflingor här, lite glest och under en kort stund, men dock. Blåsigt och isande kall vind så det blev en kort vädring i dag. Minusgraderna kan hålla sig utanför bostaden 😉

  Önskar dig en fin söndag! Kramis, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag såg också Melodifestivalen igår kväll och det är första gången jag sett hela programmet. När det varit deltävlingarna har jag tittat på Morden i Midsomer och bara settpå SVT i pauserna.
   Jag tycket att rätt låt vann! Förut har jag inte varit så imponerad av Robin, men han levererade verkligen när det gällde.

   Isande kallt är det här också och jag håller mig inne idag.
   Kram, Ingrid

 12. Raija skriver:

  Tack för tipset, för den lät som en läsvärd bok.

  Ordspråket är väldigt bra :-).

Kommentarer inaktiverade.