Förra året….

…den här dagen hade vi -1.5° och när jag åkte till Hemse vårdcentral på eftermiddagen snöade det – i dag har vi strålande sol och lite drygt 20°. Nog är det märkligt sån skillnad det kan vara från det ena året till det andra.

Det blev ingen gräsklippning igår, för jag planterade ut mina dahlierötter och kanthögg rabatterna och sedan var gräset så nertrampat så jag sparade klippningen tills i dag.

Det var inte bara jag som varit farten med gräsklippning.
Vaktmästaren gjorde fint till helgen han också.

När jag var färdig med gräset planterade jag om pelargonen (det blev bara en som överlevde vintern i år) och satte ut den i skuggan för avhärdning nägra timmar. Den får stå inne på nätterna åtminstone en vecka innan man kan våga lämna den ute i kylan.

Sen tog jag en promenad till Suderviljan och kolla deras utbud av plantor, men lyckades stå emot att köpa någonting. Jag åker till Sicilien den 22 maj, men blir bara borta en vecka, så det blir nog lagom att plantera sommarblommor när jag kommer hem.

Kabbelekan blommar så fint på åkanten.

Efter lunch har jag haft en skön stund i solstolen och nu ska jag dra fram slangen från tvättstugan och vattna mina rabatter så fort solen försvinner därifrån. Det behövs verkligen, för det är torrt som fnöske i jorden. Sommarastrar ser lidande ut och ska det bli några blommor måste de nog få sig en riktig rotblöta.

Trevlig onsdag och en fin Kristi Himmelsfärdsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Trädgård, Väder. Bokmärk permalänken.

14 svar på Förra året….

 1. znogge skriver:

  Det var verkligen en stor temperaturskillnad men ingen vår är den andra lik. Här har vi härlig sommarvärme så denna helg satsar jag på att köpa sommarblommor till terrassen. Det kliar lite i fingrarna att göra det lite fint nu.

  Kram och ha en härlig helg du med!

 2. Gunnel skriver:

  Så härligt det låter med en Sicilienresa. I morgon är det lovat upp emot 30 grader här. Då håller jag mig nog inomhus, men trädgården hade annars behövt lite ompyssling. Kram

 3. Oj, så kallt ni hade i fjor vid den här tiden! Jag kollade i min blogg, men vi hade ganska sköna temperaturer då, men inte alls så varmt som det är nu!
  Så härligt med en resa till Sicilien igen, där känner du dig väl ganska hemma? Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att åka dit igen!
  Mycket trädgårdsarbete så här års, det känns i ryggen…
  Ha det så skönt i din fina trädgård!
  Kram, Monica

 4. Igår när vi pratade väder ute på altanen så frågade jag Rolle om han kom ihåg hur det var förra våren, men inte 17 kom han ihåg att det var så otroligt kallt då inte! 🙄 Men jag som förlorade massor av växter, jag kommer minsann inhåg att det var en extremt kall, torr, solig och dessutom blåsig vår. 👿 Men…i år har jag bestämt att det ska bli en bra vår och den har ju – äntligen – börjat bra! 😉
  KRAM/Susie

 5. Elisabeth skriver:

  Nog skiljer sig vädret mycket åt år från år. Märkligt att våren och alla blommor kommit igång så fort!! Sicilien låter härligt. Skönt hälsa på de dina! Kramar

 6. Märtha skriver:

  Jaa-a, visst är det skillnad! Här växer ”allt” ifrån mig nu, Runda Rabattkryparen hinner inte med. Står dessutom på en trädgårdsmarknad i dagarna två nu, så… Men släpper fram kulturtanten ikväll…

 7. Kicki skriver:

  Jag noterade också den stora skillnaden i väder år från år.
  Åker du till Sicilien ensam? Du har ju blivit en hejare på ensamresor.
  Idag blir jag nog tvungen att klippa gräset. När jag kollat tillbaka genom åren, så verkar det som det är just den här dagen som jag ska premiärklippa.
  Nu ska jag läsa ikapp, har ju inte varit här på några dagar.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Den här gången är det direktflyg från Visby, så vi är 189 gotlänningar som ska iväg. Även Eva och Claudio, så det blir rena sällskapsresan den här gången.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *