Förskott

Det är en härligt varm och skön dag idag också och jag har just kommit in efter en skön middagsslummer ute i solstolen. Jag var tidigt uppe i morse, så det var skönt att vila ett tag.

Egentligen hade jag tänkt ligga där och lyssna på Lotta Bromé, men min smarta mobil krånglar igen när jag ska använda headsetet och då krävs en mjuk återställning (man tar ur batteriet medan mobilen är på, avvaktar ett tag och sätter i det igen) och det orkade jag inte ordna med just nu. Det här felet uppstår då och då, men nu har ljudet via headsetet fungerat länge, så man kan verkligen fundera på varför det blir på ”detta viset”, så där utan vidare?

Idag hade jag ett kärt besök på förmiddagen. Det var Sofia med hunden Lukas. Sofia har jag lärt känna genom bloggen och vi har träffats förut då hon hälsat på hos oss på Stenstugu, men det är första gången hon varit här hos mig på Odvalds.

Vi träffades vid Rondo och tog oss en promenad hit genom skogen, för jag skulle visa Sofia var det elupplysta motionsspåret börjar. Sen satt vi ute och drack kaffe och pratade.

Sofia har verkligen koll, för hon kom ihåg att jag snart fyller år och hade med sig ett paket till mig. Jag frågade om det var ok att jag öppnade presenten i förskott och det gick bra. Paketet innehöll de här fina sockorna som hon stickat själv. De blir bra att ha när vinterkylan kommer.

Rondo förresten! Jag såg när jag gick förbi där att nu är digitaliseringen klar och söndagen den 29 september är det invigning och man startar med att visa en gratisfilm, en ny film med Glada Hudikgänget och Per Morberg. ”Hur många kramar finns det i världen” heter den. Invigningen är klockan 13.00 och filmen börjar 14.00. Nu väntar jag bara på att Filmstudion ska starta också!

Dagens ordspråk:

Ett erkänt misstag är ett gottgjort misstag.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Klintehamn och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Förskott

 1. Znogge skriver:

  Vilken fin och passande present nu när vi går mot mörkare och kyligare tider!

  Trevligt att ni får lite bättre kvalitet på biografen. Det gör stor skillnad.

  Kram

 2. Kraka skriver:

  Åh, vilka fina sockar! Kanske skulle jag försöka hinna sticka lite nu när jag valt ett lite lugnare liv under hösten. 😛

 3. Sofia skriver:

  Man blir allt lite mallig när både sockar och ens namn visas upp här i bloggen! 😀
  Tack för en mycket trevlig pratstund idag! Kram på dig!

 4. Ann -Marie skriver:

  Hej Ingrid! Vilka fina raggisar du fått! Kom hem igår är vissen av barnbarnsbaciller. Baxter var så lycklig över att vara hemma igen. Kram

 5. Bosse Lidén skriver:

  Trevligt att de startar med en gratisfilm. Denna uppföljare har inte fått lika bra kritik som ”lingonfilmen” men jag tror säkert att den är sevärd.

 6. kajsastina skriver:

  Hej Ingrid, Det är nog en vecka sedan jag kommenterade. Skönt att du har en bra läkare som tar hand om dig. Jag njuter av sensommaren då det nu är klarare luft och dessutom sol. Promenaderna går ned till mitt vatten, Edsviken, och där är jag någon timme innan jag går hem. Grannen följer med ibland men hon är liet krasslig så oftast går jag själv. Idag hann jag inte, skulle hjälpa till att ordna inför surströmmingslunchen. Den var mycket lyckad och trevlig. Som du vet stickar jag mycket, färgerna på dina sockar är så fina!
  Ha det gott
  kram

 7. Ylva skriver:

  Din kommentar
  Så fina sockor. Sover själv med raggsockor… Frusen om fötterna, trots att det ännu är ganska varmt. Har idag åkt t-bana som beklagar ev. förseningar och hänvisar till presidentbesöket.
  I vanliga fall skylls förseningar på lövhalka. 😉
  Se filmen!!! Jag är inte så förtjust i Per Morberg men har definitivt omvärderat honom. Det finns dokumentära inslag i filmen som är väldigt gripande också. Må så gott! Ylva

 8. Lambergsfrua skriver:

  Vilken fin present – en present med omtanke. Snygga är sockorna dessutom. Kan bara gratulera till det förskottet 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 9. Kerstin skriver:

  Åh, det blir säkert bra med den där nya medicinen. Det är nog den jag har läst om som kan ersätta Waranet och inte är lika krånglig. Jättefina sockor! Tänk att det alltid skulle vara grå, svart eller brun färg på alla raggsockor förr. Trist, men de höll väl med smutsen, när det inte var vanligt med tvättmaskiner. Den filmen skulle jag gärna se men jag har så långt till en biograf. Den kommer väl på DVD eller TV så småningom.
  Kram /Kerstin

 10. Birgitta skriver:

  Vilken härlig dag du fick! Men när jag läser att du tar ut batteriet när mobilen är påslagen så blev jag lite fundersam. Jag har alltid hört att när man pillar med sånt skall grejerna ALLTID vara avslagna, stängda. Och SEN tar man ur batteriet och sätter in igen efter nån minut.

  Nåväl, du har tydligen överlevt tidigare och gör väl det igen.

  Härligt med nya medicinen. Och att slippa nålarna blir nog en höjdare.

  Kram på dej!

  • Ingrid skriver:

   Nej det här med ”mjuk återställning” har jag lärt mig från supporten för min mobil. Så i det här fallet ska man göra så, annars gäller det nog att mobilen ska vara avstängd innan man tar ur batteriet.
   Det blir jättebra med de nya medicinen tror jag.
   Kram

 11. Eleonora skriver:

  Ser att du haft kärt besök av en bloggvän. Visst är det härligt när man kan få träffa sina bloggvänner irl – det har jag gjort förra helgen. Musikanta och Bloggblad träffade jag under mitt besök hos Musikanta i Söderköping. Jag ska skriva om det mer i min blogg men under tiden kan du kolla hos Ingrid som skrivit såå fint om mitt besök där.

  Vilka underbart vackra sockor du har fått. Såväl färg som mönster appelerar mycket till mig.

  Gå och se filmen. Den har fått goda rescentioner.

  Ha det så skönt och fint du kan nu de återstående dagarna av denna vackra sommar. Stor kram

 12. Suss skriver:

  Riktigt fina raggsockor, önskar jag kunde lära mig hälsteget, för jag vill så gärna sticka sockor till Majken, Otto och Amelia. GRATTIS, när det nu är, jag vet tyvärr inte det, men det lär väl visa sig här på bloggen? Hoppas sambolivet med hunden fungerar, det blir säkert inga problem och en promenadkompis får ni, du och Jane. KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *