Första dagen med frosthalka

…..har verkligen ställt till det här på Gotland. Det har varit två bilolyckor med tre personer förda till lasarettet. Hur tillståndet för de skadade är vet man inte ännu. Nu behöver man verkligen ha vinterdäcken på för det är lurigt den här tiden. Olyckor inträffar nästan alltid när den där första halkan kommer. Nog är det konstigt att det ska behöva vara så? Vi borde ju veta hur det är på vägarna den här tiden på året. Även om det inte är minusgrader, så kan det bli förrädiskt halt.

Bosse var här i morse och bytte däck på sin bil innan han for iväg till Visby på jobbet och då bytte han på vår också och det känns givetvis jättebra att veta att vinterdäcken är på om vi skulle behöva ut och köra i halkan. Vid vinterväglag är man tvungen att ha vinterdäck efter den 1 december och vad som är vinterväglag och inte, är det polisen som avgör.

Polisen ja! Vägverket håller på att byta hastighetskyltar här på ön och på de flesta håll har hastigheten sänkts, men den har faktiskt höjts på sina håll också, men eftersom inte alla skyltar ännu inte är uppe, så är det de gamla reglerna som gäller. I och med oklarheterna om vilka regler man ska köra efter, så kan polisen inte ha några hastighetskontroller förrän allt är klart. Jag hörde det på gotlandsnyheterna – det var ju bussigt av dem att tala om det!?!

Just nu är det ganska klart här och man anar faktiskt några solstrålar och temperaturen ligger på 4°. Jag har hållit på med julstädning på förmiddagen och nu har jag strukit gardiner som ska sättas upp om en stund, man får ta en bit i taget.

Det är så roligt att det är så många som svarar på julfrågan. Skulle du se att jag missat på något sätt när jag redovisar resultatet så hör av dig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.