Första nattfrosten för hösten

Det var is på fågelbadet i morse och gräset var alldeles vitt av frost, men solen gick upp, det är alldeles vindstilla och nu är det nästan +10°. Det är en helt underbar höstdag.

Höst på Fröjel kyrkogård

Jag tog bilen och svängde upp till kyrkogårdarna för att kolla om det var något jag behövde åtgärda innan det är dags för att sätta vinterprydnaderna på Allhelgonahelgen, men det får vara som det är. Begoniorna och lobelian börjar väl bli lite trötta, men de får stå kvar.

I dag ska de upp

En av anledningarna till bilfärden var att jag var nyfiken på hur det går med Emma och Gustavs gravstenar och i dag var det två gubbar från Djurmans stenhuggeri på plats. Jag kunde inte stå där och hänga och över dem, men misstänker att de är färdiga vid det här laget. Det blir bra att det ser ut som det ska till nästa helg.

Ännu finns det blåeld, fast nu ligger den ner

Gannarve

Jag stannade till vid Gannarve och kunde se att precis utanför Lilla Karlsö låg det en tjock molnbank och Storön syntes inte, så det här fina vädret blir nog inte långvarigt. Det börjar ju gå mot helg och då ska det väl regna och blåsa igen.

Nu ska jag ha lite mat och se ska jag gå till frissan och klippa mig, för det är ingen stil alls på håret just nu. Jag vet inte om det går att göra någonting av de här vita testarna, men man kan ju alltid hoppas på ett under!

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Nostalgi, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Första nattfrosten för hösten

 1. Helena skriver:

  Så skönt det blir ordning på gravstenarna.
  Ônskar dig en god helg. Vågar du prova en ny frisyr idag?

 2. znogge skriver:

  Hoppas att det blivit ordning på gravstenarna nu. Här är det än så länge betydligt mildare men det kan ändras snabbt.

  Kram

 3. Såå vackert det är där du bor! Lilla Karlsö därute i havet, alldeles platt – magiskt!
  Lycka till med håret, frissor brukar kunna fixa till det!
  Kram, Monica

 4. Skogsnuvan skriver:

  Här har det också varit kallgrader inatt och bara 2 grader varmt idag men solen sken och vinden hade mojnat så jag har varit ute hela dagen och gått långpromenad i skogen med hunden Jack. Jag tittar på dina bilder och som jag sagt förut så verkar det vara ett alldeles speciellt vacker ljus hos dig. kanske för att du bor på en ö och havet speglar sig i himlen hela tiden.

 5. Laila skriver:

  Visst har det varit en helt underbar dag idag. Vi åkte till stan och man kunde njuta av utflykten i det fina vädret. Jag hann även fixa en rabatt när vi kom hem.
  Kram

 6. leila skriver:

  Hej. Här har det varit en solig och fin dag. Så skönt och det är så fina färger ute nu. Du bor bra vackert, lite avis är jag som har så långt till havet 🙂 .

 7. Kicki skriver:

  Frostnatt här också. I morse dessutom fortfarande minus. Men det är ju inte annat att vänta nu, vi har ändå klarat oss ganska länge.
  Det är skönt när man blir klippt och fräsch i håret ett tag.
  Kram/Kicki

 8. Gunnel skriver:

  Vackra höstfärger! Det är tjusigt när man tittar på träden nu. Det känns alltid skönt att få håret fixat. Kram och trevlig helg.

 9. Elisabeth skriver:

  När solen kommer fram är det otroligt vackert!!

Kommentarer inaktiverade.