Ja, nu är den här, november månad; den första vintermånaden och den gråaste och tristaste tiden på året, men just i dag har det varit ganska hyfsat, även om det varit mulet. På förmiddagen åkte jag därför till kyrkogårdarna medförande gravprydnader, ljungplantor, lyktor och ljus, så nu är det bara att åka och tända ljusen på Alla Helgons dag på lördag.

Nu är det bara fågelmaten som saknas

Igår var jag och hämtade en enormt stor kartong från Clas Olsson på Coop/Posten och i den fanns de här två fågelmatarna. Jag trodde faktiskt inte att de skulle vara så stora, men det blir nog bra för småfåglarna, för nu kommer inte kajor och kråkor åt maten. Sen kan man ju kanske resonera som Krister, för när jag berättade att jag köpt dem undrade han varför det bara är små, söta fåglar, som ska få äta sig mätta? Vad har kajor och kråkor gjort för ont?

Efter lunch har jag varit ute och höstrustat lite. Några tulpanlökar har kommit i jorden och ett spann med löv har hamnat i komposten. Ännu blommar kärleksörten, men den börjar se trött ut, så den ska snart bort. Sen blev jag inbjuden till en granne på en pratstund och en kopp kaffe. Trevligt, trevligt!


I min 10-årskalender 1983-1992 kan man läsa:

November

Nu vänder han som styr vindarna
novembers glåmiga vemod mot rödkindade förhoppningar
om att nu ska all den snö falla
som inte föll i fjol.

Ha en fin Allhelgonadag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...