Första solskensdagen

I dag är det första dagen det har varit blå himmel och solsken hela dagen. Det har varit runt 21° om man ska lite på Google och det stämmer nog ganska bra.

Jag la mig i en solstol direkt efter frukosten och där blev jag liggande hela förmiddagen. De har väldigt bekväma solstolar med tjocka madrasser, så man ligger verkligen skönt. Det blåste lite svala vindar då och då, men det var bara behagligt. Poolbaren är inte öppen nu, för det är väl lågsäsong, men i hörnan av den ligger ”chefen” och hans fru och solar. ”Chefen” är en stiligt vithårig man och jag ser när han kommer på morgnarna, försedd med en diger nyckelknippa och diverse pärmar och mappar.

Det är inte många svenskar här verkar det som, för det enda jag hör i matsalen och vid poolen är finska och tyska. Man har heller ingen information annat än på spanska, engelska, finska och tyska och inte finns det någon svensk flagga. Det var ju några flera än jag som gick av här förra tisdagen när vi kom, men dem har jag inte sett igen.

Man ska ju vara försiktig med solen, så jag ville inte ligga för länge utan vid ettiden gick jag och åt lunch på balkongen och sen gick jag ut på en promenad.

Till den här butiken, som ligger bara knappt hundra meter från hotellet, går jag och handlar när det är något jag behöver. De har det mesta och är väldigt trevliga. Inte är det särskilt dyrt heller. Man får inga kassakvitton, så det är lite svårt att komma ihåg vad saker och ting kostar. I Italien är det ju så viktigt att man har ordning på sina kassakvitton, men här bryr de sig tydligen inte alls. I dag köpte jag ett par burkar öl till mina balkongluncher och de kostade 1,17€ per styck och en liter vitt vin fick jag betala 0,75€ för.

I dag tog jag kursen mot hotell Masaru för att ta mig en titt på det. Bussen stannade där och släppte av några gäster när vi kom och det ligger inte så långt härifrån. Det såg trevligt ut det också och ligger i ett eget lite centrum med butiker, restauranger och barer.

Undrar vad som har hänt här?

På vägen hem passerade jag den här palmen och kunde inte motstå att ta en bild av den. Den är ju uppenbarligen ett minnesmärke av någon händelse med tragiskt slut.

Hemma igen har jag suttit ute på balkongen och njutit i solskenet, druckit ett glas vin och läst. Jag har börjat på bok nr två och den är skriven av Maeve Binchy och heter Allt för Frankie, mycket trevlig så långt jag har kommit i alla fall, det är lagom lättläst semesterlitteratur.

Alla Hjärtansdagshälsningar från ett soligt Puerto de la Cruz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Första solskensdagen

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att det äntligen blev en riktigt härlig och solig dag! Jag trodde det skulle vara många svenskar på plats med tanke på att delar av landet har sport lov men tydligen inte. Hoppas det fina vädret fortsätter nu.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Man kanske väljer hotell nere i stan i stället för här uppe i La Paz. Det är ju ett knegande upp och ner för backarna och är man dessutom lite mera nöjeslysten väljer man nog Playa Las Americas på sydkusten i stället.
   Kram

 2. Kraka skriver:

  Skönt att det äntligen blev lite sol! Jag tror det där hotellet, eller i vart fall platsen, skulle passa mig bra för en vilovecka eller två. Nästa år kanske.Nu får jag vila på hemmaplan tills det är dags för jobbet igen. På fredag, men då har vi utbildningsdag.

  Ha en skön fortsättning på Alla hjärtans dag!

  Kram

 3. Det låter som du har haft ännu en behaglig dag! Jag har ligger numera aldrig och solar, alltid under en parasoll, så jag beundrar din uthållighet! Skönt att du har hottat en affär på lagom avstånd och som inte är så dyr! Ditt hotell verkar trevligare än ett stort område som det andra hotellet, tycker jag!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag älskar att ligga och sola, men pressar inte timvis som jag gjorde förr. Jag blir lätt uttråkad efter ett par timmar och då vill jag göra något annat.
   Kram

 4. Geddfish skriver:

  Mysigt med ett litet hotell och en affär att handla i. För visst kan man göra både frukost och lunch alldeles lättvindigt och billigt själv! Middag, vill man gärna äta ute.
  Så långt perfekt för dig och en skön Alla ???? dag önskar jag dig!

 5. Laila skriver:

  Härligt med sol. Det har det varit här också idag. I morse var hela världen vit, ett tunt lager som försvunnit under dagen. Herrarna har varit ute och eldat ris och jag har dammsugit inne. Jag har varit på Konsum och inhandlat ett smörgåstårtehjärta för att fira dagen (vår bröllopsdag).
  Hoppas solen fortsätter att skina på dig.
  Kram

 6. Gunnel skriver:

  Låter verkligen härligt med solsken. Det är en bristvara här. Kan vara ganska skönt att inte bo ”mitt i smeten” ibland.Det blir lite mer avkoppling. Kram

 7. Kicki skriver:

  Skönt att du fick sol till sist.
  Vår son Thomas och hans Katinka är ju också på Teneriffa, men jag tycker det låter som om dom har sol hela tiden. Beror kanske på att dom hyrt bil och åker runt.
  Min systerdotter Susanne (som nu bor i Stockholm) bodde på södra Teneriffa i 18 år.
  Kram

 8. Musikanta skriver:

  Har aldrig varit på Teneriffa eller på någon av Kanarieöarna, så det är roligt att följa med på dina utflykter. Solar aldrig numera utan söker upp skuggan när det är för varmt. Men när jag var tonåring kunde jag ligga timvis i solen. Skönt med avkoppling för dig och att få lite andra vyer och trevliga minnen att tänka tillbaka på. Tråkigt att det inte bor några andra svenskar på ditt hotell. Det är ju roligt att prata lite svenska ibland i alla fall.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Säkert finns det andra svenskar, men inga jag har stött på. Jag låg vid poolen i dag och då hörde jag att det talades svenska från en balkong högre upp.
   Kram

 9. skogsnuvan skriver:

  Så skönt att du fick sol en hel dag. Den boken har jag också läst och den var lagom småtrevlig för en dag i solen. Så skönt du måste ha det. Hur är maten då?

  • Ingrid skriver:

   Maten är jättegod. Jag har ju både frukost och middag här på hotellet. Det finns hur mycket gott som helst att välja på och middagen startar alltid med en god soppa. Nu har jag varit här i 10 dagar och ännu har ingenting upprepats. Det är imponerande tycker jag!

Kommentarer inaktiverade.