Första vårsöndagen

Det har varit en solig, varm och skön söndag och i förmiddags satt jag ute och löste korsord och mådde gott. Jag tänkte sätta igång och bära ut trädgårdsmöbler och solstolar från förrådet, men jag kände mig så lat, så det fick vara. Det kommer flera dagar!

Efter lunchen
gick jag ut på en promenad och planen var att jag skulle gå genom skogen och sedan rundan runt Warfsholmen. Och där i skogen fick jag se de första blåsipporna. Jag gick där och spanade i förrgår och då syntes de inte till, men nu fanns det ett helt gäng precis invid stigen.

Blåsipporna var inte det enda vårtecknet i dag, för när jag närmade mig vägen ner till Warfsholmen fick jag se och höra sånglärkan som stod högt uppe i luften och drillade ut över åkrarna och när jag kommit ner en bit på vägen fick jag sällskap av en citronfjäril. Det är ett gott tecken, för är den första fjärilen man ser på året ljus blir det en fin sommar.

Tjälen höll på att gå ur vägen, så den var enormt smetig och man fick gå försiktigt och se efter hur man satte fötterna, men jag tog mig fram i alla fall. I diket på höger sida var det ännu is på vattnet och det måste nog vara ganska ovanligt den 8 april.

Jag stannade till på bron och tog den här bilden på Warfsholmen. Förväntningarna inför sommaren är stora och jag hoppas att man ska kunna åka ut där och bada i sommar och göra ett och annat besök i restaurangen.

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, Vårtecken 2018 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Första vårsöndagen

 1. Lambergsfrua skriver:

  Vilka vackra blåsippor du såg Ingrid! Att sedan få höra lärkan drilla högt i skyn måste kännas som ren lycka. Lärkans drillande sång över fälten gör mig varm om hjärtat. Jag har fina minnen från Jylland av lärkor i skyn och sjungande koltrast i trädet utanför fönstret. Här har jag hört sjöfåglars vårläten – änder, måsar, tärnor och knipor. Svanarna har inte låtit, men vi hörde de susande vingslagen när de flög in till Tjärnen. NU väntar vi bara på att isen ska gå upp helt där.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Vilken fin dag vi fick, både du och jag! Här har det också varit ett helt strålande väder idag och jag har varit ute och räfsat utan jacka!
  Tänk att blåsipporna fanns där idag och inte för ett par dagar sedan, ja nu går det undan!
  Ser lockande ut på Warfsholmen, hoppas att de nya ägarna förvaltar det väl!
  Kram, Monica

 3. Gunnar skriver:

  Jättefina blåsippor. Vad kul att dom har kommit hos dig. Det dröjer innan vi får se några här. Citronfjäriln gillar jag också. Vi har ovanligt varmt här idag och jag hoppas att våren tar fart här också

 4. Musikanta skriver:

  Blåsippan är min absoluta vilda favoritblomma. Jag älskar den blå färgen som inte är lik någon annan. Kent har också tagit fram trädgårdsmöblerna och vi satt ute en stund och fikade. Visserligen med täckjackan på men dock. På förmiddagen var vi i kyrkan där min gamla kör sjöng 5-6 sånger i mässan. Roligt att kören fortsätter med en ny körledare. De sjöng så fint – känns bra.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Ja, blåsippan är nog älskad av alla.
   Så roligt att du är nöjd med din gamla kör. Det måste vara roligt att höra att den fortlever på ett bra sätt.
   Kram

 5. Anita skriver:

  Hej Ingrid!
  Så glad jag blev över din kommentar hos mig. Roligt också att vi har lite samma bloggbakgrund. Det låter som om du hade en härlig dag igår. Och blåsipporna är så ljuvliga. Ena dagen så ser man dom inte men nästa så vänder dom sina vackra ansikten mot oss. Det är så härligt med vårtecknen. Rödhaken kom till mig i lördags morse och på eftermiddagen kom bofinken. Jag brukar kalla dom Robin och Knut. Den första fjärilen har jag ännu inte sett men det är nog bara en tidsfråga. Jag hoppas det blir en citronfjäril.

  Önskar dig en skön vårvecka!
  /Anita

  • Ingrid skriver:

   Rödhaken är min favoritfågel. Den ser så uppkäftig ut. Tyvärr har vi inte haft så mycket fåglar här i år tycker jag och i vinter har jag inte sett någon.

Kommentarer inaktiverade.