Fortsatt höstrusk – Grattis mobilen

Det var lite trögt i morse och jag kom upp ganska sent, så förmiddagen försvann i ett huj. Jag hade planerat att stryka och vad passar bättre en mörk och kulen dag än att värma sig vid strykbrädan. Jag hade samlat på mig en liten hög och i den fanns det bland annat dukar, så det tog en stund.

Donnersgatan

Efter lunchen tog jag mig samman och gick ut på en promenad. När jag kom utanför dörren insåg jag att en tunn sommarjacka absolut inte var något att ha i dag, så jag gick in och plockade fram vinterjackan från klädkammaren och det var nog tur, för snålblåst, en mulen himmel och bara 8-9° kräver både halsduk och vinterjacka. Handskar tänkte jag aldrig på att ta fram och efter en stund frös jag hemskt om händerna, så när jag kom fram till Klintehamns Kläder gick jag in där och köpte mig ett par fingervantar.

Lönnarna utanför Klinteskolan glöder

Ska det vara på det här viset nu? Nog kunde det väl få bli några soliga, varma och fina dagar till. När jag tittar tillbaka på den 10 oktober förra året var det kalasväder och Alessia och jag gick en promenad på Mulde fritidsgård.

Och så ser jag att min mobil, en Htc One9, fyller ett år i dag. Grattis mobilen! Jag är så nöjd med den på alla sätt och vis. Vore det inte så plottrigt att skriva på den skulle jag inte behöva någon annan dator. Mina tummar är inte skapta som ungdomarnas. Deras går som lärkvingar över det lilla tangentbordet. Hos mig är det pekfingervalsen som gäller och pekfingret är för tjockt, så ofta blir det bokstaven bredvid den jag tänkt mig, men det kan inte mobilen hjälpa. Den sköter sig perfekt! Och nu har jag synkat den med skrivaren också, så jag kan skriva ut både bilder och dokument trådlöst från den.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Klintehamn. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Fortsatt höstrusk – Grattis mobilen

 1. Visst känns det lite tidigt med den här kylan! Vi har visserligen 10 plusgrader, men det är grått och småregnigt och när jag gick hem efter middagen hos ena dottern igår, saknade jag just handskar! Mina sommarjackor hänger fortfarande i hallen – måste in i klädkammaren och rota efter lite varmare saker…
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

 2. znogge skriver:

  Sommarjackan kan man bara glömma så nu använder jag en mellanvariant. Kan inte riktigt förmå mig att ta fram vinterjackan redan men nog skulle det behövts. Grått och kallt så det förslår…

  Grattis till mobilen din. Bra att ni samarbetar fint 😉

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag köpte mig en höstjacka i fjol och trodde att jag skulle skaffa en ny vinterjacka, men höstjackan visade sig vara så varm så den hängde med hela vintern. Få se hur det blir i år.
   Mobilen hälsar och tackar!
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Jag hade vinterjackan idag, fy sjutton så kallt och blåsigt! Och det blir samma klädsel ikväll.
  Grattis till mobilen och jag fattar inte hur man kan fladdra med tummarna heller. Säger som du, pekfingret, som hamnar fel ibland, haha.
  Kram, Gerd

 4. Gunnel skriver:

  Jag har inte heller mobilfingrar. En sån där penna att peka med på skärmen har jag, men den glömmer jag oftast ta med mig när jag åker iväg, annars är den bra. Här är det samma kalla höstväder som hos dig. Kram

 5. Gunnar skriver:

  Hos oss verkar det bli klara kalla dygn nu ett tag med nattfrost. Vantar är nig en bra investering.
  Jag har IPhone 6s+ som är större än en vanlig mobil. Jag har också svårt med alltför små mobiler

 6. Bosse Lidén skriver:

  Grattis till mobilen. Fina lönnar. 🙂 Jag skriver heller inga längre texter på mobilen.
  För två veckor sedan hade jag bar överkropp och kortbyxor på mig. Idag fick mössan följa med mig på morgonpromenaden. Det är bara att gilla läget.
  Kram Bosse

 7. Kicki skriver:

  Jag undrar hur mycket tvestjärtar som kommer in genom fönstret när man har murgrönan klättrande på det viset?
  Så bra att du trivs med mobilen, jag beundrar ungdomarna som kan skriva på den (nästan i sömnen) med tummarna. Här är det också pekfingervalsen som gäller, med tillhörande feltryck eller felskrivningar av mobilen, det gäller att se upp med vilka ord den väljer. Kan bli nog så tokigt ibland.
  Nu är hösten definitivt här. Frös om fingrarna som attan för att inga handskar satt på.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag har tagit bort funktionen som gör att mobilen hittar på en massa andra ord än jag tänkt mig. Det blir en och annan felaktig bokstav bara och det får man stå ut med.
   Nu behöver man minsann klä på sig om man ska vara ute.
   Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag skulle ju tillägga att det är vildvin, inte murgröna på husgaveln.
   Murgrönan blir inte röd, den är grön året runt. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *