Förvånande?

Många nyktra på hamnen, skriver man i helagotland.se.

Polisen har under torsdagsmorgonen haft en nykterhetskontroll på hamnen i Visby. De femton personer man kollat var samtliga nyktra.

Femton personer!

Av rubriken att döma skulle man kunna tänka sig att det rörde sig om minst ett hundratal…

Rubriksättning är inte det enklaste, det vet jag av erfarenhet! Att hitta en slagkraftig rubrik till blogginläggen som lockar läsare är minsann ett stort problem. Det är då man skriver Måndag, Augusti, Solen skiner och annat blajblaj. 😉

Sen förbannar man sig själv när man ske leta efter ett speciellt inlägg i arkivet. Man vet vad man skrev om, men vad fick det för rubrik? 🙄

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt. Bokmärk permalänken.

20 svar på Förvånande?

 1. Gerd skriver:

  Håller med dig om rubriker. Tycker det känns lamt att skriva ”Godmorgon, fredag, augusti, eller liknande”. Ett tag har det varit poppis att skriva en halv mening, så att man ska fundera på fortsättningen, men då hittar man inte själv heller!
  Jaja, en vacker morgon i Lidköping, är det och jag önskar dig ett gott veckoslut, på alla sätt och vis. Kram, Gerd♥

 2. Kerstin skriver:

  Konstig tid för en nykterhetskontroll tycker jag. Hade säkert blivit ett annat resultat på kvällen. Visst är det svårt med rubriker. De ska locka läsare och samtidigt säga något om innehållet. Dessutom kan vi ju inte fundera för mycket över ord och grammatik när vi gör våra blogginlägg. Då skulle det nog bli alltför långt emellan dem.
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Polisen gillar morgonkontroller tydligen, för det har de ofta.
   Nej, inte ska rubriksättning och grammatik få hindra oss från att skriva. Det är ju själva skrivandet som är det viktiga.
   Kram

 3. Raija skriver:

  Den där nykterhetskontrollen var inte mycket att gå på.

  Håller med om att det inte är lätt att hitta på rubriker i bloggen. Sen vill man variera sig lite också, vilket inte heller är så lätt.

 4. Beppan skriver:

  Oj – var det så många nyktra…?!
  Ja det är knepigt det där med rubriker, både i bloggar och i tidningar. Ska säga något om innehållet, vara kort – det ryms ju inte många bokstäver på bloggraderna – och koncist. Locka till läsning….
  Funderar också på rubriker till bilder. Vacker solnedgång t ex. Att det är solnedgång ser man ju utan att det ska stå i rubriken. Att den är vacker – det ligger väl i betraktarens ögon…..

 5. Znogge skriver:

  Hur som helst så är det bra att de kollar. Förekommer tydligen många fall av rattonykterhet i samband med båtar som anländer…

  Kram och ha en fin fredag!

 6. Lambergsfrua skriver:

  Det kanske vore bättre att polisen gjorde en nykterhetskontroll lite senare på dagen… 15 nyktra i Visby hamn – menar man då att alla andra därnere var onyktra? Tyvärr är det väl så att det festats en hel del under de olika s.k. ”veckorna” i Visby och då gjorde man en liten insats här.

  Visst är det svårt att få till en vettig rubrik, som väcker intresse. Det är alltför lätt att till riktiga banaliteter typ Sommarmåndag, Majmorgon, Åskväder och liknande. DEt är i alla fall bättre än texten Rubrik saknas 😉

  Hoppas du har en lika fin och solig dag, som vi.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det är ju mycket trafik i hamnen nu vid båtarnas ankomster och avgångar och polisen kollar ofta. Man får väl hoppas att det var fler nyktra än de 15 polisen testade. 😉
   Jättefint väder är det idag!
   Kram

 7. Suss skriver:

  Man kan nog göra riktigt bra statistik på bara 15 personer om man vill vrida till det, men jag håller med dig om att ”många” var aningen starkt för en så liten skara.
  Skriva går väl an, men rubriker är nog det svåraste. Det kan jag känna någon enstaka gång till och med på bloggen.
  Vi har JÄTTEVARMT och tvätten torkar på mindre än en timme här. Synd att jag är så renlig att jag inte har något mer att tvätta! 😀 KRAM!

 8. Kicki skriver:

  Jag undrar om polisen kollade dom som såg nyktrast ut, för att få ett snyggt resultat 😕
  Det är jättesvårt att variera sina rubriker. För i morgon är idag igår. Och det blir en hel del ”I dag”.
  Vi har äckligt varmt igen, 32 grader på altanen, då har inte solen kommit fram till termometern än.
  Jag försökte sitta ute och läsa en stund, men den stunden blev inte lång.
  Gick i stället ner till hallonhäcken och plockade en liter, då är man i lite rörelse, så det går bättre.
  Du, vi har nog en hel del förutfattade meningar om både den ena och den andra. Det var ju bra att du ändå gav gårdagens sommarpratare en chans.
  Jag har som vanligt inte lyssnat på många av dom. Men chansen finns ju ett tag till.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Här har det varit behaglig värme med lite svalkande vindar. Lite svettigt blev det i solstolen, men rätt ok ändå.

   Jag har börjat lyssna på de jag är intresserad av men missat tidigare. Just nu hör jag på Annika Andersson.

   Kram

 9. wiolettan skriver:

  Stor koll för endast femton personer, märkligt.
  Rubriksättning, det kan inte jag alls, det blir så knäppt ibland, men jag kan ju inte sitta i timmar och fundera då jag ändå inte kommer på något smart och träffande.
  Hoppas att du har det skönt med bra väder.
  Kram till dig.

 10. Rigmor skriver:

  Ja…ska man vara så förvånad över att de var nyktra…?? Det var väl ett glädjande besked om något…det vore värre om alla femton inte hade klara nykterhetsprovet…en morgon dessutom!!
  Rubriker…ja det är jag riktigt dålig på, jag skippar dom för det mesta. Likaså att sätta etikett på inläggen, men sen hittar jag då förstås sällan det jag letar efter om jag ska titta bakåt…
  Ha det gott i värmen!!
  Kram kram

Kommentarer inaktiverade.