Förvirring

Nog kan man bli lite förvirrad över den här helgen. Vad ska man fira och när? I dag är det Halloween och den är alltid den sista oktober och då är alla häxor ute och rör på sig. Jag har jobbat på Kupan i dag och har inte sett en enda häxa och inga godistiggande barn heller på hela dagen, men för en stund sedan bankade det på dörren och där stod två riktigt otäcka figurer.

Halloween är en helg som vi aldrig firat utan vi har koncentrerat oss på Alla helgons dag – Gravsmyckningsdagen, som är nu på på lördag. Alla Helgons dag är en helgdag och från och med 1953 är den alltid den lördag som infaller mellan den 31 oktober och 6 november.

För att
krångla till det ytterligare så har vi också Allhelgonadagen som alltid infaller den 1 november, men den är ingen helgdag i Sverige.

I dag har det varit en riktigt fin höstdag även om det givetvis blåst en hel del. Jag funderade på att åka upp på gravarna på förmiddagen, men skulle åka och köpa lite ljung först, så det sparar jag tills i morgon när jag är ledig. Hoppas vädret blir nådigt då!

I morse upptäckte jag att det nu går att boka direktflyg Visby-Sicilien till hösten 2018 och då kunde jag ju inte motstå att göra en preliminärbokning. Mycket resande blir det, men man får väl hålla i gång så länge man orkar. Nu är det inte helt klart att jag kommer att bekräfta den här bokningen, men det är en trevlig karamell att gå och suga på några dagar. Sen får vi se!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allhelgonahelgen, Röda Korset och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Förvirring

 1. znogge skriver:

  Här har det kommit tassande några små snälla spöken så det var tur att jag hade lite godis hemma. Själv firar vi det inte men för dagens barn och ungdomar är det stort. En generationsfråga helt klart.

  Trevligt med ytterligare en bokning så jag hoppas den blir bekräftad.

  Kram

 2. Karin skriver:

  Har inte varit här på ett tag märker jag, Fy på mig!
  Så nu har jag läst och skrattat, letat efter en liten Golf, haft beslutsångest om resa i febr.
  Hoppas allt blir bra till sist, och att du kommer iväg till sol och värme.
  Kram Karin
  PS Föreningarna klarar sig utan oss, Ingrid. Det MÅSTE de göra 😀

 3. Ja, det är lätt förvirrande med dessa helgdagar! Halloween är ju en ”ny” företeelse för folk i vår åldersgrupp, så det har vi aldrig firat, men ikväll kom det två otäcka typer och ringde på dörren. Vi hade inget godis hemma, men det gick bra med var sin peng!
  Förstår att du inte kunde motstå resan till Sicilien från Visby! Det är ju så otroligt mycket lättare att flyga ”hemifrån”! Jag föredra också att flyga från Malmö, för Kastrup är en såååå stor flygplats, massor av folk, långt att gå etc. Men då är man förstås begränsad i utbudet…
  Självklart ska du åka till Sicilien i höst!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Resan går inte förrän 9 okt och jag är lite osäker på hur pass trevligt det kan vara på Sicilien då, men det borde vara skapligt ännu. Jag får nog diskutera det med Eva. 😉
   Kram

 4. Kicki skriver:

  Förvillande lika är dessa helger. Jag som dessutom är jättedålig på att hålla reda på dagar över huvudtaget.
  Kors vad du resplanerar, men det är ju toppen så länge du kan, vill och orkar.
  Kram/Kicki

 5. Ölandsvindar skriver:

  Jag är nog för gammal för att uppskatta Halloween men förstår att ungar tycker att det är kul. Just nu är våra barn i byn så stora att vi råder brist både på söta påskkärringar och busungar. Det låter härligt med Sicilien direkt nästan hemifrån. Hoppas att många uppskattar det så det inte läggs ner efter en kort tid. Ha nu en riktigt vacker och skön Allhelgonahelg!
  /Kerstin

 6. Lena i Wales skriver:

  Här i Spanien är det helgdag idag.
  Inte i Wales, inte ens över helgen.
  Tack för förklaringen hur det är i Sverige.
  Önskar dej en fin dag!

 7. wiolettan skriver:

  Bra att du förklarar hur det ligger till. Jag tycker att det är ovanligt rörigt i år.
  Vi firar heller inte Halloween.
  De yngre tycker att det är roligt att spöka ut sig och det har blivit en trend som verkar hålla i sig. Handlarna tjänar ju på det, som vanligt.
  Men, gravsmyckning får det bli, troligtvis redan på fredag då det är mindre folk ute och lättare att parkera bilen. Vi har tre kyrkogårdar att åka till och Skogskyrkogården är så stor och så många gravar och det brukar var mycket folk. Just den dagen, lördagen, får man inte köra in sin bil där.
  En till resa bokad, hoppas att den blir av för det är ju så intressant att åka iväg på en resa.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag har varit på kyrkogårdarna i dag, för det är uppehållsväder. Nu ska det bara tändas ljus på lördag.
   Vi får väl se hur det blir med resan.
   Kram, Ingrid

 8. Gunnel skriver:

  Det kom inga spöken eller häxor hit i år heller. Häromkring är tydligen inte Halloween så populär bland barnen. Det räckte bra med busungarna inomhus. Det är alltid kul att ha resor inplanerade långt fram. Så har jag med gjort. Kram

 9. Lambergsfrua skriver:

  Här anordnas Halloweenparad genom centrum lördagen innan den 31oktober. Den lockar många barnfamiljer och barnen får gratis ansiktsmålning innan start. Några spökbesök har vi inte haft men det beror nog mest på att vi har porttelefon…
  Det är roligt att planera resor och så smidigt med flyg ”hemifrån”. Klokt att prata med Eva om oktobervädret på Sicilien innan du bekräftar.
  Varm kram 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag avvaktar med oktoberresan. Det finns inga bra hotell att välja på och det jag bokade var väldigt dyrt. Ska Tui få den här resan såld får de allt se till att vi får lite mera att välja på.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.