Fototriss del 209: Gemenskap

Mulet och grått är det nu på morgonen i alla fall och så kommer det nog att bli den här söndagen, men det gör inte så mycket, för ungdomarna kommer till lunch idag och då blir det en stund av varm och skön gemenskap.

Gemenskap är också temat för fototriss idag och det kan tolkas på lite olika sätt. Arkivbilder blir det, men det är så roligt att kunna plocka fram ett och annat foto från sommaren.

30 juni 2012 såg det ut så här i Hemse och här på Kupans mötesplats bjuds det på många tillfällen till gemenskap. Många som är ensamma går dit en stund varje dag, slår sig ner, dricker en kopp kaffe och pratar ett tag.

Annandag Pingst, gökotta och dåligt väder, men inte gör det något när man kan få sitta i gemenskap med de andra Fröjelborna i Skrikhuset. Det ser ut som ett växthus och det ligger ensligt ute i en hage. Det var en psykolog som lät bygga det och det sägs att han tog sina patienter dit och lät dem skrika ut sina frustrationer, därav namnet.

En familj i skön gemenskap har gått till Almedalen för att mata fåglarna i dammen. Det här fotot tog jag den 29 februari förra året och då var gräsmattorna i alla fall gröna och fina.

Fler som tolkar ordet gemenskap hittar du HÄR.

Dagens ordspråk:

Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fototriss. Bokmärk permalänken.

40 kommentarer till Fototriss del 209: Gemenskap

 1. Kia skriver:

  ” ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon”
  Så sant och tänkvärt!
  Så fina bilder du visar och så fint om gemenskap.
  Ha det så gott med de dina idag!
  Kram

 2. Gemenskap med en grupp andra familjemedlemmar saknar jag numera när hela min stora släktkära familj är borta! 😥 Dessutom finns ju alla mina kära gamla vänner kvar i Stockholm. 🙁 Men jag tröstar mig med att jag har mina bloggvänner, jag har massor av nya vänner här på Gotland och då inte minst alla mina trädgårdsintresserade vänner! 😀 För gemenskap måste man ha tror jag, det är en härlig krydda i livet! 😆
  Läste om din svärmor i förra inlägget. Hur kom det sig att hon åkte till USA? Kan ju inte varit så vanligt på den tiden….. ❓

  • Ingrid skriver:

   Det var väldigt vanligt på den tiden!

   Min svärmor kom från Värmland och hon och två av hennes systrar emigrerade till Amerika när de var tonåringar.

   Svärfar tillsammans med två bröder emigrerade ungefär vid samma tidpunkt. Svärfar var bara 18 år då. Svärmor och svärfar träffades i Boston, tycke uppstod och de gifte sig och fick två barn där.

   Sen åkte de hem till Gotland för att svärfar skulle ta över Stenstugu. Så Åkes två äldsta syskon var födda i USA, något som de tyckte var lite roligt att få tala om.

   Svärmor och svärfars andra syskon blev kvar i Amerika och för ett par år sedan hade vi besök av släktingar efter en av svärfars bröder. 😀

 3. Intressant historia som Skrikhuset har. Det är också vackert med sina glasväggar och träinramningar. Fin bild av gemenskapen man anar att finns där inne!

 4. Znogge skriver:

  Gillar verkligen din tolkning av trissen! Som vanligt bra bilder dessutom!

 5. Elisabeth skriver:

  Vilka blomarrangemang, man brukar inte så såna arbetade. Mycket välkomnande för gästerna:) Så mycket foton du måste ha sparade. De andra 2 är också intressanta och bildvänliga i sitt ämne. Ha en fin dag och kroppkakor låter mycket gott, de kan du säkert göra perfekta efter många års vana.
  Ha d bäst, Elisabeth

 6. Laila Östergren skriver:

  Fina bilder som vanligt. Det där ”Skrikhuset” har jag faktiskt aldrig sett eller hört talas om men det är ju trevligt att man kan utnyttja det.
  Ha en skön och trevlig söndag med många goda kroppkakor.

  • Ingrid skriver:

   Jag kände inte heller till det trots att det ligger inte så långt från Stenstugu och har funnits i många år. 🙄
   Hoppas att ni också får en fin söndag och att ni mår bättre nu!

 7. Lambergsfrua skriver:

  Gemenskap är ett mänskligt grundbehov tror jag och dina fina bilder ger verkligen syn för sägen.

  Den där psykologen var nog en ovanligt klok en. Skrikhuset kanske också skulle kunna var ett gråthus. När jag som barn/tonåring av någon anledning var ledsen, sa alltid min kloka mamma: ”Gråt och gråt ut ordentligt. Skrik om du känner att det behövs – sen känns det bättre”. Och visst var det så. Jag skulle gärna komplettera med en möjlighet att slå eller boxa på något också. Vissa ”stökiga” barn till exempel blir betydligt lugnare av att slå på en boxningsboll (sån där som hänger upphängd i taket) eller varför inte slå med trumpinnar på en kudde – fast då får man inte vara dammallergiker förstås 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Vi behöver nog alla få utlopp för våra känslor om vi ska må bra. Det är inte bra att stänga inne sorg, ilska och frustration. Det leder nog många gånger till våldsamheter…..

 8. Beppan skriver:

  Härliga bilder på olika formen av gemenskap!
  Kupan fyller ett stort behov där.
  Skrikhuset var ju en annorlunda variant på behandling….
  Inte kan man tro att fotot på fåglarna i dammen togs i februari.
  Det ser väldigt somrigt ut. Trevlig sysselsättning att
  mata de hungriga!!

 9. Matfarbron skriver:

  Ja, det var en annan gemenskap i Almedalen än den som är på sommaren! Fina bilder!

 10. Jah Hollis skriver:

  Ja, här i Malmö verkar väderläget ha hakat upp sig på gråtrist. Ingen variation alls nu.
  Fin triss från gemenskap på Gotland. Skrikehuset låter som ett intressant bygge, skulle själv behöva ett sådant ibland kanske. 8)

 11. Idag blev det ingen gemenskap annat än med
  Prinsen.
  Väldigt tråkigt väder,så jag tog också fram en
  sommarbild.
  Två ggr har jag varit ute,dels för att Prinsen skulle få
  luft och med en del sopor,där var proppfullt som
  vanligt.Att de inte kan göra en stor kartong i
  mindre bitar, så skulle fler få plats att kasta.

  Mycket som inte hör dit ens.

  Blir bra när de bygger nytt.

  Fina bilder som vanligt,ser så gemytligt ut.

  Kram Majsan Mi

 12. Britten skriver:

  Fin och somrig triss! Ha en bra kväll! 🙂

 13. Elisabeth skriver:

  Ett härligt inlägg vad gäller gemenskap och så fina gotländska foton. På vår rundtur har vi nu passerat Spaniens sydligaste udde vid Tarifa. Där är det nära till Afrika. Vi har stannat på en camping 9 km norr om stan. Här är inte samma gemenskap som det blir när man bor en tid på samma ställe. I morgon far vi vidare norr ut längs atlantkusten. Har varit dålig att kommentera dina inlägg, då wi-fi varit dåligt och det tagit timmar att lägga in ett inlägg. Kramar Elisabeth

 14. Maria de Suède skriver:

  Ah Gotland, jag kommer ihàg när jag besökte Tofta… Visby etc… En underbar ö att besöka, helst att bo pà, men jag arbetar ju i Paris… Fint

 15. Åke skriver:

  Fina härliga bilder till temat 🙂 Sista bilden bilden blir min favorit 😉

 16. Pysselfarmor skriver:

  Så fina bilder på olika gemenskaper. Den mest spännande tycker jag är Skrikhuset. Inte för att jag behöver skrika av mig något utan för att det verkar ligga så fint.

 17. Connie Tornevall skriver:

  Otroligt vackra bilder på gemenskap. Fint trissat!

 18. Janne skriver:

  Morron ! ja gemenskap skulle vi ha mer av i samhället istället för allt våld. Ha en bra dag !

 19. Så häftig byggnad 😀 Fin triss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *