Från vinter till sommar på några dagar

Det är ett härligt väder i dag och övergången från kyla och hot om snö har gått på bara några dagar. Sista snön hade vi den 2 april och i dag, en vecka senare, är det sommarvärme. Det är 15° på termometern utanför köksfönstret dit solen inte nått ännu och i solen på terrassen är det så varmt så att det är behagligare i skuggan. Undrar vad växtligheten tycker om en sådan chock?

Igår fick jag se att en granne i huset hade satt ut stolar och bord och krukor med penséer på framsidan, så i dag blev det fart på mig. Jag började med att räfsa bort mossa från gräsmattan och sen satt jag ut trädgårdsmöbler jag också och hörnhyllan, som jag hoppas kunna pryda med penséer senare i veckan.

Ännu ett trevligt vårtecken – årets första mumfalia, så kallade ett grannbarn nyckelpigor och jag tycker att det är ett så gulligt namn.

När jag var färdig på framsidan fortsatte jag med uteplatsen, så nu är det sommar där också.

Nu har det blivit fart på humlor och bin. Den här humlan var nog lite rumlig i huvudet, för den låg mest upp och ner i krokusarna.

Nu är dags för mig att gå och snygga till mig lite, för jag ska gå till Kupan och jobba. Det känns lite surt när det är så fint väder, men det blir förhoppningsvis många fina dagar nu framöver.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Röda Korset, Trädgård, Vårtecken 2018. Bokmärk permalänken.

10 svar på Från vinter till sommar på några dagar

 1. Åh vilka fina krokusar, tänk att det blir en vår till i alla fall. Ha det så skönt i vårsolen – om den är kvar i morgon också. Hälsningar Britta

 2. Kicki skriver:

  Nu blir jag riktigt avis. Vill också ha VÅR!
  Halvmeterdjup snö, minst, har vi fortfarande. Hundarna kravlar fram i den gryniga och lösa snön.
  Just nu snöar det dessutom 😥
  Kram/Kicki

 3. Ja, årstidsväxlingen gick verkligen raskt i år! Så fint du redan har fått det i din trädgård, det är mer en lagom storlek än min! I morgon ska altanen skuras och trädgårdsmöblerna ut här också!
  Ha det gott, kram, Monica

 4. Znogge skriver:

  Det har verkligen varit tvära kast temperaturmässigt och det på kort tid. I dag hade vi 17 grader här 😀

  Kram och god kväll!

 5. Lambergsfrua skriver:

  Så fint du har det på din uteplats och i rabatterna! Det känns nästan som att sommaren kommer innan våren har gjort sitt.
  Varm kram
  Lambergsfrua 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *