Fredagen den 13 dec – Luciadagen

Det olycksbådande datumet till trots så gick både besöket hos tandhygenisten och bilbesiktningen bra idag. Och jag sov gott i natt fastän jag visste vad som väntade. 😉

Det har varit solsken och väldigt vackert hela dagen, men det var fruktansvärt halt när jag körde in till Visby i morse och när jag körde hem hade jag den lågt stående solen rakt i ögonen, så jag fick ratta med en hand och skugga med den andra för att kunna se.

Tandhygenisten hittade inga hål trots att hon letade väldigt intensivt, men jag hade lite tandsten, så det blev laserbehandlig med åtföljande dusch. Jag var våt i hela ansiktet och ändå upp i håret innan hon var färdig. Tur att jag inte kladdat på någon mascara idag.

Sedan jag rättat till anletsdragen gav jag mig iväg ut på stan. Jag körde till Östercentrum och gick där och tittade i affärerna, handlade lite julsaker, tog en vända in på Systemet och köpte en flaska glögg och sedan tog jag mig givetvis kaffe och en macka på Siesta.

Nej, det blev ingen räksmörgås idag. Eftersom julen nalkas valde jag en med lax på grovt bröd i stället och den var riktigt god.

Och jag som inte hann få se någon Lucia i morse, fick minsann se ett Luciatåg passera förbi på gatan.

Klockan ett hade jag tid för besiktning, men jag hade ingenting att göra, så jag var i god tid och blev inkallad så fort jag registrerat mig, trots att klockan bara var några minuter över halvett. Det var en ganska sur och trumpen besiktningsman, men bilen gick igenom utan någon anmärkning. Min lille Golf börjar ju få några år på nacken. I maj fyller den 14 år, så det skulle ju inte var så konstigt om något falerade.

Tänk vad Åke skulle ha oroat sig för den här dagen, han som var så rädd för fredagen den 13:de. Jag har tänkt mycket på honom idag och när jag kom hem hade hans slutskattesedel kommit. Det är nog det sista officiella pappret för hans räkning, för nu måste han nog vara ur rullorna för gott.

Jag, som inte lyssnat på något Luciafirande idag, njuter av Elvis version av Sankta Lucia, vackrare kan det knappast bli.


Ha en fin fortsättning på Luciadagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Jul, Nostalgi, Visby och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Fredagen den 13 dec – Luciadagen

 1. Gunnel skriver:

  Det måste var din tandhygienists syster som jobbar hos min tandläkare, för hon skvätter precis likadant. Man hade behövt ansiktsskydd. Elvis Luciasång är bland de vackraste. Ha en fortsatt fin Luciadag.

 2. GeddFish skriver:

  Grattis till att klarat två viktiga saker idag! Laxsmörgåsen verkade läcker!
  Och Elvis luciasång, så vacker!
  Jadu, våra män oroade sig för vissa saker, vi kvinnor, vi kan, även om, man får bita ihop!
  Varför sur besiktningsman, i dessa tider, kan man fråga sig? Jag har en gammal bil också, den är sedan år 2000, men så välskött, en riktig pärla, som aldrig haft en bock i besiktningen (skött av min man), stor bil, men vaddå, jag byter inte bort denna.
  Kram, Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Golfen är den första och enda bil som vi köpte sprillans ny. Förut har det bara varit begagnat, Vi fick vänta på den, så det hann att bli årsmodell 2001, men vi fick den i maj 2000 och den har fungerat perfekt förutom att vi fått byta lambasonder ett par gånger. Det beror på ”gubbkörning” säger de på verkstaden. Nu får de väl skylla på kärringkörning om det skulle bli så igen.
   Kram

 3. Hejsan Ingrid !

  Var hittade Du den lilla snutten.YouTube förståss.
  Han Din granne kanske har spelat in den.

  Det var kul att tre mammor med varsin vagn dra förbi i
  Lucialinne varav en har ljuskrona. Mysigt,

  Skönt att golfen klarade provet.
  Hade det funnits hygienister när jag hade mina riktiga,
  kanske de suttit än.

  Så jag hade sluppit tappa ansiktsformen totalt

  Fortsatt trevlig Fredagskväll, säkert har Du lussekatter kvar.
  Jag köpte fem har fyra kvar. Samt en påse saffransklipp.
  Såg på kvittot det kosta femtio kr ihop. Jisses.

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Jag bakade ju lussekatter för ett tag sedan, men kom inte ihåg att ta fram dem ur frysen och inte var jag sugen på bulle heller när jag kom hem. De får vara till julen.
   Kram

 4. Owe & Gun-Britt skriver:

  Hej Ingrid ! Jag och GB läser alltid din blogg,GB gillar också den vackra mannen med den underbara rösten, ha en bra fortsatt Lucia.

  Owe

 5. Festligt Luciatåg – och vad skönt att vi var i Visby igår! 😆

 6. Anne-Lie skriver:

  Vilken intensiv dag du haft. Men allt har gått bra för dig. Gläds med dig.
  Jag har också besiktigat bilen, den gick också igenom.
  Lussehälsning från mig.

 7. Inger Maryissa skriver:

  skönt att det gick bra hos tandhygeinisten, och det kan vara ganska jobbigt ibland
  och skönt att bilen gick så lätt igenom besiktningen
  kram

 8. Kicki skriver:

  Jag har också duschats av min tandhyginist, jag brukar inte ta laser till tandstenen, men gjorde det denna gången, obehagligt, men det gick ju fortare än med handkraft.
  Min bil besiktades för drygt en vecka sen av en ytterst trevlig besiktningskille, som dessutom talade så väl om vår lilla bil. Den har hunnit bli 6 år nu.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det är stor skillnad mellan de här besiktningsmännen. Den andra som höll på i samma hall var en riktigt pratkvarn. Jag funderade en stund på om kompisen helt enkelt var så trött på hans pladder att han inte orkade konversera själv. 😉

 9. Znogge skriver:

  Vår äldsta dotter föddes fredagen den 13:e så det finns tack och lov en stor lycka i detta datum också!

  Kram och god natt!

 10. Lambergsfrua skriver:

  Grattis till lyckad besiktning av både tänder och bil! Skönt att ha det avklarat. Vår bil gick igenom besiktningen för dryga månaden sen och på måndag är det dags för våra tänder.

  Luciatåget du såg ser rätt festligt ut. Kanske var de på väg till dagis eller en dagmamma – eller bara för att ta en go’fika nånstans 😉

  Luciasången framförd av Elvis mjuka stämma slår allt. Han är Kungen!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 11. Bosse Lidén skriver:

  Två trista saker avklarade samma dag. Grattis. Jag har aldrig fått laserbehandling. Bara en maskin som gör riktigt ont att ta bort tandsten med. Ovanligt Luciatåg. Lördagskram

 12. Ett sådant skojigt luciatåg, men lite bråttom verkade dom allt ha 🙂
  Ja-a, minnena av våra nära och kära lever alltid kvar. Många saker man kommer på, så och så sa han, så och så tänkte hon.
  Och det är ju fint.
  Kramar!

Kommentarer inaktiverade.