Fredagen den 13:de november 2015……

…kommer att gå till historien som en riktigt svart dag. Jag har lyssnat på radio hela morgonen och förmiddagen idag om det hemska dådet i Paris i natt, där 128 oskyldiga människor har dödats i en samordnad aktion, utförd av IS, den Islamiska staten, som säger att attacken är en hämnd för Frankrikes anfall på deras ”syriska bröder”. Inte anade jag detta när jag gick till sängs igår kväll!

Jag vet ju inte om de 150 asylsökande, som var med färjan till Gotland igår, kommer från just Syrien, men man inser vad det är de flyr ifrån och det är helt klart att det inte är säkert någonstans i världen just nu.

Det regnade i morse, men just nu tittar solen fram och det är blå himmel mellan molnen. I min kökshörna har rosettkudden slagit ut helt under de dagar jag varit borta. På hyllan under den har jag olika örter och längst ner ett par amplar med ljung. Bilden är klickbar!

Morgonen har jag som sagt ägnat åt radiolyssnande, men jag har tagit mig en dusch också och tvättat håret, för i kväll ska jag till Skolgården i Fröjel där Hembygdsföreningen ordnar en Italiensk afton. Eva och Claudio ska vara med och berätta om Sicilien och Claudio ska givetvis spela och sjunga.

Jag hoppas att även du har något trevligt att se fram emot denna dag då det känns lite mörkt och dystert med tanke på det hemska som hänt i Paris.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Tänkt. Bokmärk permalänken.

22 svar på Fredagen den 13:de november 2015……

 1. Astrid skriver:

  Ja det är mycket tråkigt som händer i vår värld
  Jag måste säga att jag förstår inte alla dessa hämndaktioner
  Men det blir ju i de länder där vi befriar folket
  Påminner om akvariet förut brukade jag ta bort fisken som bråkade med de andra och höll på tills någon dog
  När den var borta så tog en ny vid
  Som du skriver vi är inte säkra någonstans

 2. Det är ju helt ofattbart, att något sådant kan hända. Hur kan man (IS) försvara att ta livet av fullständigt oskyldiga människor? Man är helt förstummad och undrande. Hur kan detta ha vuxit sig så stort, att hela världen är hotad? Usch, vad mer ska hända?
  Ja, det är svårt att tänka på något annat.
  Solsken här idag men ganska blåsigt.
  Ha en fin helg trots allt!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Man kan inte fatta att unga män kan bli så radikaliserade att de begår så fruktansvärda handlingar. När man offrar sitt eget liv med berått mod för att kunna döda en massa andra människor.
   Idag har vi grått och blåsigt!
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  De är hemska, de där IS. Usch.
  Jag vaknade också till detta. Det nya ”11 september”.
  Turligt nog ska jag på en fest ikväll, passande, då vi behöver glädjas i våra sinnen, det mörka sköter sig själv, fy.
  Solig kram, Gerd

 4. Laila Östergren skriver:

  Det är hemskt det som hänt i Paris. Ofattbart.
  Skönt att det finns saker att njuta av ändå. Din blomsterkudde är helt underbar.
  Även vi skall på fest i kväll så vi får se framemot det.
  Kram

 5. Det var ingen dålig hörna du har där, jätteläckert !!!
  Ja, nog blev det en ruggig fredag den 13 !

  Idag har vi träffat Tariq för en lunch på ett nytt sushiställe i stan det var verkligen något utöver det vanliga !
  Kylan kryper sakta närmare och närmare, idag var det gråkallt och blåsigt ?
  Hoppas det blir bra i Fröjel och en trevlig söndag !

 6. Gunnel skriver:

  Man blir lika rädd och förfärad varje gång det kommer ett nytt attentat. Så många oskyldiga som får sätta livet till för att det finns en del som inte använder sin hjärna till något vettigt. Kram

 7. Gunnar skriver:

  Jag såg nyheten på CNN igår (fredag) kväll. Idag har jag valt bort en hel del av nyhetsflödet. Det räcker att få väsentliga fakta sen blir det för jobbigt.
  Önskar dig en fin lördagskväll!

 8. Znogge skriver:

  En alldeles fruktansvärd händelse som visar på total avsaknad av respekt för livet. För övrigt håller jag med Gunnar och väljer bort.

  Kram

 9. Lollo skriver:

  Man kan inte ta in det i sin helhet. Jag har ”reagerat” som så många andra, och något annat går ju inte att göra … om man är en människa med empati i kropp och sinne. Jag har blivit ledsen och arg, rent vansinnigt arg, och sedan känt rädsla för kommande generationers framtid …
  Nu, några timmar senare, vill jag ”agera” med raka motsatsen. Man bekämpar ondska med godhet och hat med kärlek, och man kan snabbast och enklast börja med sig själv och sin nära omgivning.
  Ondskan får inte vinna genom att nå in till varenda människa genom sin blotta existens. Det bästa vi kan göra är att forma vår dag så ljus och vacker som det bara är möjligt.

  Kram och en skön söndag önskar jag dig …

 10. Kerstin skriver:

  Hoppas att du fick en riktigt trevlig italiensk afton efter den tråkiga början på dagen som vi fick i går. I dag ska vi åka en sväng ner till södra Öland och få lite nya intryck och dessutom träffa min bror och svägerska som är i sitt sommarhus.
  Kram /Kerstin

 11. Musikanta skriver:

  Det är ju inte bara Paris som har drabbats utan alla som lever i storstäder har ju blivit oroliga efter vad som hänt. Själv oroar jag mig för de yngsta barnbarnen som åker tunnelbana till Stockholms city varje dag – vem vet var dessa mördare slår till härnäst? Fredagen den 13 blev verkligen en olycksdrabbad dag till sist.
  Kram från Ingrid

Kommentarer inaktiverade.