Fredagsstök och planer inför den stundande helgen

Riktigt grått och mulet har det varit idag. Jag har hållit på med lite stök inför helgen. Grållen och Svarten kommer in utan att torka av sig om fötterna och Krister upptäckte igår att det var små grusiga spår i trappan upp till hallen, så det var verkligen läge för städning. Datorn är förresten blixtrande snabbt efter gårdagens behandling, det känns som ett rent under!

Jag har varit uppe och klättrat på stege idag också. Vi hade hjälp med trädbeskärningen i höstas och på ett av päronträden har det kommit upp långa vattenskott som en kvast rätt upp i luften. Det var lite tveksamt hur vi skulle få bort dem, men det fixade sig. Åke riggade upp en stege och stod och höll i den och jag klättrade upp med min sekatör i fickan. Jag gillar egentligen inte såna där övningar, men alternativet var att Åke skulle gå upp på stegen själv och det ville jag inte. Det gick jättebra att klippa av alla de där skotten, så nu ser päronträdet fint ut igen.

En vända till Klinte har vi också gjort för att fylla på förråden. Det var rätt mycket folk i affärerna och batterierna, som man ska ha till gravljusen, var slut, åtminstone på Konsum, men jag har vanliga stearinljus nu till helgen och när de är utbrunna ersätter jag dem med de batteridrivna. Det måtte väl gå att få tag i batterier någon annanstans.

Det är mycket på gång i morgon, för det är inte bara Alla Helgons Dag, det är Grannens Dag, Halloween och Gotland Grand National, som är en av världens största endurotävlingar, och så är det Gutamålsdagen på Visby Strand. En härlig lördag med aktiviteter för alla smakriktningar alltså. Själva väljer vi att ta en tur till Visby för att vara med på Gutamålsdagen. Vi var där för två år sedan och det var jättetrevligt, så det ser vi verkligen fram emot. Nu har också den nya Allnakkun för 2010 kommit ut, så den kan man få köpa och det är klart att jag vill ha den, så att jag kan få uppdatera alla gotländska firardagarna nästa år också. På Ingrids Sida kan du följa dagarna i allnakku och lära dig en massa gotländska ord, det hoppas jag att du har upptäckt.

Vet du inte vad Gotland Grand National är, så kan du titta på den här videon. Jag har lite svårt att förstå charmen med att åka motorcykel i lerpölar och gegga ner sig, men det är en tävling som drar folk från både när och fjärran. I år är det 2300 deltagare som ska köra på Tofta skjutfält.

Ha en riktigt trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.