Fribiljetter till Rottneros Park

Kommer du ihåg vad jag var ute för i Rottneros Park?

….När jag försiktigt tassade fram där i urskogen på den blöta och leriga stigen, hörde jag en trast komma skramlande och plötsligt störtdök den och slog till mig i huvudet. Jag hann inte förstå vad som hänt förrän den gjorde ett anfall till och dunkande mig i skallen igen och den gjorde inte bara det. Hela mitt hår blev nedkletat av fågelskit. Det var bara att gå till en toalett och sticka huvudet under en vattenkran och försöka tvätta ur det värsta. Luktade illa gjorde det också!

Verksamhetsledare på Rottneros Park, Kamilla Borgström Lööv, hade läst om händelsen i min blogg och skickade mig ett så vänligt mail där hon erbjöd mig två fribiljetter som kompensation för trastens anfall.

Biljetterna kom idag och nu undrar jag om det är någon som är intresserad av dem. De gäller det här året och jag kommer nog inte att kunna utnyttja dem själv. Jag ordnar inte med någon utlottning av dem – först till kvarn – gäller. Parken är helt underbar och om du är i närheten, gör ett besök, med eller utan fribiljetter 😉

Uppdatering 4/7
Eva var den första som visade intresse för fribiljetterna. Skicka mig din adress Eva, så kommer de.

Det skulle ju bli regn i natt och idag, men inte har det kommit någonting, utan det har varit en solig och fin dag. Jag var ute och kanthögg mina små rabatter i förmiddags, för gräset hade börjat växa in i dem och eftersom vår herre är så snål, så för jag väl ta och dra fram slangen och vattna lite senare när solen försvunnit från dem.

Nu har jag legat ute i solen i brassestolen och lyssnat på Emma Wiklunds sommarprat och det var trevligt och lättsamt tycker jag. Nu ska jag klä på mig lite mera kläder och sätta mig ute och fortsätta läsa i Karin Alvtegens bok, Skugga.

Dagens ordspråk:

Säg inte allt du tänker, men tänk på allt du säger.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tävlingar, Trädgård, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Fribiljetter till Rottneros Park

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Fribiljetter är ju ett bra sätt att locka till en ny resa men jösses, du reser ju inte för dyra pengar tillbaka igen…det finns väl fler fåglar 😀
  Hoppas att någon i närheten får nytta av dom.
  Så vackert du har i rabatten, en fröjd för ögat.

  Nu har jag i alla fall en drös med böcker på ingång om en dryg vecka och bl.a. Julia som du skrivit så bra om. Tack snälla vännen för tipset! Har länkat till dig ang. boken.
  Varm kram, Agneta

 2. Raija skriver:

  Tanken var i alla fall bra, att du fick kompensation för efter träffen med fågeln. Men det är en bit att åka och det är fint att du delar med dig till den som kanske ändå tänker åka åt det hållet. För som du säger så är parken väl värd ett besök.

  Duktig du är som kanthögg gräskanterna, för det skulle jag också behöva på fler ställen, men så långt har jag ännu inte kommit i min trädgård. Här tar vi bara det som är absolut nödvändigast för tillfället.

 3. Maj B Berggren skriver:

  Det var ju en fin gest tycker jag! Bra ordspråk också //M

 4. Ingela skriver:

  Hej Ingrid! Vad fint du har gjort i din rabatt!!! Taskig fågel den där som gjorde ifrån sig på dig och dessutom två gånger. Det tycker jag var orättvist, inte hade du gjort den något?

  Kram Ingela

  • Ingrid skriver:

   Jag får väl ursäkta trasten med att den ju inte kunde veta att det var en snäll och djurvänlig liten tant som kom där på stigen. Jag var absolut inte något hot mot några trastungar 😛

 5. Hejsan Ingrid !

  Slog mig när jag lade mig för att sova i går natt. O hjälp jag glömde att gå in på Din sida.
  Jag var ju inte ute igår på kvällen för det kom mörka moln. Ska ju inte klänna mig tvungen att gå om jag inte vill.Gick en dubbelrunda ikväll i stället.Var ner med frigoliten.

  Idag gjorde jag en grej som jag fasat för.Glömde stänga sovrumsfönstret innan jag for till stan, tur att den där syrenbusken skyler.Gjorde så en gång i Pershagen. Hade glömt altan- dörren, den stod på vid gavel.Var väl borta fyra timmar.Baksidan på huset skymdes av garaget.

  Vilken glädje få fribiljetter, det ju lika tokigt som vinsten i Älvkarleby, inte åker man tillbaka igen.Fast Din resa är ju bra mycket längre.

  Skön sommarkväll i solen kunde jag läsa 19.50 31.9+

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Du är duktig Majsan som är ute och motionerar.

   Två gånger på senaste tiden har jag fått vända tillbaka när jag givit mig iväg på promenad. För helt plötsligt blir jag så osäker på om jag stängt terrassdörren eller inte. Jag har tydligen inte vant mig vid att den är öppen på dagen.
   Kram!

 6. Gun skriver:

  Fina blommor har du i varje fall. Synd med fågelanfallet:( Det var ett mycket tänkvärt ordspråk.

 7. Bettan skriver:

  Hmmm tror att den lilla pippin var kär i dig =).. Å då du inte såg den ville den då se till att du uppmärksammade den =).
  Hoppas att det finns någon som skulle vilja använda biljetterna. Å tycker att det var en fin gest av dem att ge dig dessa i alla fall =)
  Underbart vacker rabatt har du i alla fall! Massor av varma kramar

 8. Fina blommor du har och nog vattnar man ju gärna någon dag om det äntligen blir lite torrt efter många dagar av regn (vi har nu haft drygt tre dygn soligt i södra Finland).

  Skojigt med dom där fribiljetterna, där ser man vad blogginlägg kan åstadkomma! Eftersom jag bor så långt borta från Sverige deltar jag inte i utlottningen – och inte var jag först vid kvarn heller 😉

 9. Kraft´n skriver:

  Kärt barn har många namn, Björktrast, Snöskata eller Dyngtrast som Ola uppe i Ammarnäs kallade den, han forskade på Björktrastar och där ingick ringmärkning av ungarna så han hade stor erfarenhet av Dyngtrasten. Har förresten själv varit ute för den när jag råkade spela in golfbollen under en enesbuske där den hade sitt bo. Mina spelkamrater ville inte gå i närheten av mig sen :-))Anders

 10. eva skriver:

  Hej,
  men lite tur och bra planering kommer jag att göra en resa över Värmland mot Dalarna
  i augusti. Om ingen annan vill ha biljetterna tar jag gärna emot dem. Dvs finns de kvar i slutet av juli skicka ett mejl Hälsningar Eva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *