Fritt fram för flytt


Svåger Bengt fyller 75 år idag och då måste jag ju hissa flaggan. Varmt grattis Bengt!!

Nu är det enligt allnakku freidagviku och det har ingenting med fredag att göra utan det betyder fridagsvecka.

En vecka varje år hade de anställda ledigt förr i tiden. Det var sista veckan i oktober som var freidagviku, och skulle de flytta och ta ett nytt jobb fick de göra det under samma vecka.

Här på Gotland är det sportlov den här veckan. När jag var barn var vi också lediga en vecka på hösten och det lovet kallades för potatislov, då förutsattes att man skulle vara hemma och hjälpa till att plocka upp vinterpotatisen. Vad stadsborna skulle sysselsätta sig med framgick inte, de fick väl åka ut på landet och hjälpa till kanske. Några specieilla aktiviteter för barnen ordnades det inte med på samma sätt som idag.

Det blev lite sent igår kväll, för jag satte mig i köket och fortsatte att läsa om Thorwald och kunde inte släppa boken förrän den var slut. Klockan var nästan tolv innan jag kom i säng. Nu ser jag verkligen fram mot nästa bok av Viveca Sten.

Gråväder är det idag också, än så länge i alla fall, men jag hoppas att det klarnar upp mot eftermiddagen. Nu ska jag stryka och om vädret tillåter så ska vi fortsätta med lövräfsning när det torkat upp lite. Vi har en rabatt som ska grävas upp också, så jobb finns det….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Nostalgi och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fritt fram för flytt

  1. Znogge skriver:

    ”Stora fardagen” fanns i städerna också. Men kanske inte potatisen. Inte överallt i alla fall!

    Kram

Kommentarer inaktiverade.