Fröjel Resort

När jag och maken tröttnat på solen tog vi oss en biltur söderut för att titta på den nyinvigda semesteranläggningen Fröjel Resort. Det är är ett nybyggt hotell med spa-inriktning som den tyske entreprenören Karl Dengler har byggt.
50 miljoner har han satsat på anläggningen som har 102 bäddar och som kommer att ge cirka 15 arbetstillfällen sommartid.

På samma ställe, vid Gustavs i Fröjel, ligger också det nya bostads- och fritidsområdet Frejsal Living och där har vi åkt och tittat då och då, för att se hur det utvecklats och så helt plötsligt förra våren var den här nya anläggningen på gång. Nu står Fröjel Resort klar med restaurang, bar, konferensdel, lägenhetsboende och hotellrum. Hjärtat i anläggningen är en spa-anläggning med en uppvärmd inomhuspool.

Det är roligt att det händer något här i Fröjel och det är tur att det finns folk med visioner och entreprenöranda som vågar satsa på Gotland. Att anläggningen sedan inte skiljer sig så mycket från liknande, som vi sett på så många ställen utomlands, gör väl inte så mycket. Vi som turistar verkar inte har något emot att bo tätt inpå varandra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Fröjel Resort

 1. Znogge skriver:

  Ja, det behövs verkligen personer med visioner! Annars händer inget på mindre orter…

  Kram

 2. Margaretha skriver:

  Oj, vad det händer. Vi hade ju ett hus mellan Vändburg o Holmhällar under några år och åkte då runt jättemycket på södra Gotland, också till Fröjel.
  Vi skulle nog inte känna igen oss där längre som det verkar. Men det är underbart att det finns folk som vågar satsa och ge arbetstillfällen till lokalbefolkningen. Bättre läge än det där får man ju leta efter.

  • Ingrid skriver:

   Det är jättefint där med närheten till den underbara Ekstakusten. Fröjel kyrka, utsikten från Kastalen, Gannarve med Gannarveskäret utanför och så Karlsöarna i horisonten – bättre kan det knappast bli och det är verkligen en vacker del av Gotland.

 3. Astrid skriver:

  Så fint det ser ut att vara . För mig är ju gotland lite utomlands . Jag skulle vilja åka dit igen någon gång men det lär väl aldrig bli så
  Men ni har så underbart vacker ö

 4. Kicki skriver:

  Vi som aldrig varit på gotland, får kanske ta in på ett sånt ställe om ví nån gång äntligen kommer iväg.
  Jag har läst ikapp, det har ju haft sina orsaker att jag inte varit här på ett tag.
  Filmen på räven var så söt. Jag har faktiskt ägt en tam räv ett tag i min grönaste ungdom. Det var när jag arbetade på Veterinärhögskolan i Stockholm. Den kom dit för att avlivas, det var bara en unge. Jag fick behålla den, vi fick ganska stor uppmärksamhet när vi åkte tunnelbana ;-).
  Jag är definitivt på G igen, men visst har jag fiortfarande ont i ryggen, men det är milda västanfläktar mot hur veckan varit.

  Kram och tack för din omtanke!

  • Ingrid skriver:

   Tänk vad det vore roligt om ni kom till Gotland du och Berra. Fröjel Resort är jättefint, där skulle ni säkert trivas och så är det ju väldigt nära hit till oss 😉
   Så kul att du åkt tunnelbana med en tam räv!
   Fortsätt krya på er!

 5. Ailas skriver:

  Det blir säkert ett fräscht och fint ställe som kommer att dra till sig många turister! Även om det blir lite tätt, så finns det ändå en natur omkring… vad jag kan förstå?
  Även om jag ibland åker till någon storstad för att ”spisa” kultur och sådant, så är det ändå natur jag gärna vill ha omkring mig under semestern.
  Har ruvat på Gotland under många år, men än har det inte blivit av. Hade ett tag planer på att cykla runt där med en kompis, men… planer är planer, fortfarande.

  Här blev det grillat i eftermiddag. En helt underbar stund blev det. Ren lycka!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det fint där, men dyrt! Fast det är klart att de måste ta betalt, vi har ju så kort säsong, så ska de få någon förräntning på sin investering så…..
   Så härligt att det blev en lyckad grillstund.
   Kram

 6. Hejsan Ingrid !

  Det är ju synd att turisterna måste betala så mycket, de är väl bara vanliga människor som vill bo lite snoffsigare än vi andra.Kanske högavlönade, då har de råd.

  Kram Majsan

 7. Eleonora skriver:

  Såå härligt att det händer så mycket nytt omkring er. En resort som du kan utnyttja dagtid när du känner att du behöver bli ompysslad. Med så mycket attraktivt omkring er, så har säkert gården också stigit i värde. Hur har det förresten gått med den lägenhet ni tittade på inne i Klintehamn?

  Skön och härlig sol och värme önskar jag dig. Kram

  • Ingrid skriver:

   Vi fick inte den där lägenheten, den gick till en ”Djursholmare”, som hade gott om slantar.
   Sol och värme har det varit här idag. Jag antar att det är likadant hos dig 🙂

 8. Tove skriver:

  Fast Gustav (med kiosken i Djupvik har för mig att han bodde i Gustav också) vänder sig nog i graven. Hos honom hade jag mitt ”första sommarjobb”. När turistbussarna kom då stängde han…

Kommentarer inaktiverade.