Frosseri

I dag passar jag på att frossa i vinterbilder, för jag tror ju inte att vi får behålla snön så länge. I vilket fall som helst kommer den ju säkert att töa bort från träd och buskar av solen och eventuellt regn. Just nu är det rena Jenny Nyström, som Åke brukade säga när det var så här vintervackert.

Det är inte konstigt att elledningarna brister när de ser ut så här!

När jag hade bokat av det jag egentligen skulle göra i dag gick jag ut på en promenad, för ännu är vädret väldigt vackert här i Klintehamn. Med dubbarna under sulorna tog jag mig fram på trottoarerna där det var ömsom snöfritt, ömsom rena isgatan. Det var riktigt skönt när jag kom in på den mjuka skogsstigen.

Det är onekligen jobbigt att gå med dubbar, men jag får väl glädja mig åt att det gav lite extra motion. Riktigt varm blev jag och fick till och med ta av mig handskarna och öppna upp jackan lite i halsen.

Snårigt och snöigt

Så med ganska gott samvete ska jag faktiskt steka pannkakor till lunch. Pannkakor och egentillverkad jordgubbssylt, det är mums det, så det blir frosseri på mer än ett sätt i dag.

Massor av grenar och småträd låg över stigen

Vallekvior och nästan hemma

Dags för lunch!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Frosseri

 1. Men åh, så vackert det är! Fast jag inte gillar snö och kyla, så måste jag erkänna att det är väldigt vackert! Jag brukar också försöka gå på skogsstigar eller på stranden, när det är sådant väder, för att slippa halka. Fick broddar i julklapp i fjor men har inte använt dem än. Ska men ta på sig dem inne, innan man går ut? Det är ju svårt att göra det när man är ute och inte kan sitta ner…
  Bra att du avbokade dina åtaganden!
  Mums, plättar! Och jordgubbssylt…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag har haft ordentliga broddar förut, men de jag har nu är bara som dubbar. Jag köpte dem på apoteket och kommer inte riktigt överens med dem.
   Lunchen smakade riktigt bra!
   Kram

 2. Anne-Lie skriver:

  Fina vinterbilder du visar…..skönt att komma ut i snön lite även om det är halt. Broddar är bra.
  Kram!

 3. Har varit ute en liten sväng med Santos idag. Fick gå i kohagen för vägen är inte att tänka på. skulle bara fattas att man ramla och bröt nu när det – kanske – är dags för operation. Usch! 🙄
  Vi ska också ha pannkaka idag, eller rättare sagt Rolle. Själv nöjer jag mig med den ärtsoppa som jag håller på att koka just nu!
  Det är rätt roligt, men Rolle vill ha både ”pannkisar” och en tjock ärtsoppa med mycket fläsk. Själv vill jag bara ha riktigt tunn soppa. Helst en sån där skalen inte är sönderkokta utan flyter omkring och själva ärtorna fortfarande har en anings tuggmotstånd. Men vi brukar kunna jämka ihop det rätt bra….. 😉
  KRAM – Susie

  • Ingrid skriver:

   Både ärtsoppa och pannkakor tycker jag är för mycket. Förr åt vi ofta pannkakorna till lunch och så ärtsoppa till middagen. Jag vill också ha ärtsoppan ganska tunn och inte för sönderkokt. Det får inte vara ärtmos!
   Kram

 4. Skogsnuvan skriver:

  Att ni fått snö där nere och mer än här till och med. Jag har besiktat bilen idag och den gick inte igenom så nu blir det onödiga utgifter igen. Nåja det är väl ett mindre problem en sådan här dag när man får höra att man har varit så tokig så man har valt en president i amerika som verkar helt galen. Man är ju rädd vad han ska ställa till

 5. Ditt namn skriver:

  Vi har också varit ute på förmiddagspromenad och njutit av snön och solen.
  Kram

 6. wiolettan skriver:

  Så vackra bilder, riktigt fina julkort. De varnar ju för att snön kan ligga kvar ett tag, så långt vädergummorna kan se.
  Hoppas att det är bättre nästa vecka så att du kan gå på gatorna här, för nu är det stört omöjligt, nästan säger de som rapporterar . Eller att gå, det går an, men att ta sig fram på något annat sätt, är marigt.
  Vi tänkte äta pannkakor i morgon, det är gott fast det blir då med hjortronsylt, plockat och syltat av min yngste bror.
  Ha det bra och sköt väl om dig.
  Varm kram!

  • Ingrid skriver:

   Vi har ju osaltade vägar här på Gotland, men man kan ju tycka att de kunde sanda på trottoarerna åtminstone, men icke,
   Pannkakorna smakade mycket bra och det gör säkert era också i morgon.
   Kram

 7. Gunnar skriver:

  Härliga vinterbilder! Bra att du använder dubbat. Man kan göra sig rejält illa om fallet

 8. Många fina vinterbilder!
  Blötsnö kan ju verkligen ställa till det då träd faller osv.

 9. Kicki skriver:

  Vintern är vacker- på bild! Annars får den vara för mig.
  Så himla mycket snö och det över hela landet. Jag förstår att Stockholm blev lamslaget igår när dom fick 4 dm!!

  Vi fick också en rejäl omgång igår. Jag skottade lite i taget ett par omgångar, men idag är det massor som måste bort.
  Kram/Kicki

 10. znogge skriver:

  Snö och sol är en fin kombination så då promenerar jag gärna. Här ska det bli mildare fram emot helgen och upp mot en åtta plusgrader. Mer normal november skulle jag vilja säga. Så länge sedan jag åt pannkakor. Egentligen ingen favorit men någon gång kan det vara riktigt gott!

  Kram och ha en fortsatt bra dag 😀

 11. Lambergsfrua skriver:

  Alla kommentarerna uttrycker det jag känner inför dina fantastiska vinterbilder och jag kan bara instämma – WOW!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *