Frustrerande

Det har verkligen inte blivit mycket gjort i dag trots att jag kom upp ganska tidigt. En del av förmiddagen ägnade jag åt att prata med en granne och så har jag suttit vid datorn och klurat på SPF:s nya system. Jag känner att det övergår mitt förstånd och det gör mig väldigt frustrerad. Jag har gödslat supporten med mejl, men därifrån kommer inte några svar och jag nekar att sitta timmavis och vänta i telefonkö. 👿

I morgon har vi årsmöte och då ska jag ha med mig avier för årets medlemsavgift och dela ut dem, men det sket sig, för jag kan inte komma på hur man skriver ut dem. När jag trycker på skriv ut avier till medlemmarna får jag till svar att det inte finns några avier att skriva ut och support har inte svarat på min fråga hur det kommer sig. 😈 Reskontran är ju uppdaterad med årets avgifter!

Men, en får inte va dummer! Innan det gamla systemet stängde skrev jag ut avier därifrån för säkerhets skull och det är jag glad för i dag. Medlemmarna slipper inte undan!

Det är gråväder i dag igen. SMHI hade utlovat sol, men nu har de skjutit fram de soliga dagarna till helgen och det är väl i och för sig bra. Det har i alla fall varit ganska milt och lite ljusnade det efter lunch, så då tog jag mig en promenad.

Tomten ser ut att vara på väg in….

Carina behövde lite hjälp med sina dator, så jag gick till Sicklings. Det är ju kul att ha ett mål med promenaderna. Motvind var det när jag gick dit och lite kallt, men det blev ju desto trevligare på hemvägen. Jag lyckades hjälpa Carina, så då stärktes mitt självförtroende en liten aning.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Irriterande, Promenader, SPF. Bokmärk permalänken.

24 svar på Frustrerande

 1. Anne-Lie skriver:

  Datorer och dataprogram som inte fungerar kan man bli tokig. Får du dessutom inget svar av supporten blir man ännu mer frustrerad.
  Sol till helgen blir skönt.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det ser ut att bli sol redan i morgon, åtminstone här på Gotland. Jag tänkte på din dotter i kväll när jag såg nyheten om att vi fått landets andra kvinnliga stridspilot.
   Kram

 2. Vonne skriver:

  Klokt av dig att vara förutseende innan gamla systemet stängdes. Känner igen det från när vi böt system i PRO. Och visst blir man frusterad när det inte funkar och jag liksom du skulle aldrig sätta mig i nån telefonkö nu för tiden. Många företag/myndigheter har numera en funktion så att de frågar automatiskt om man vill att de ska ringa upp när det ens tur. Det är toppen men har man bråttom funkar ju inte det heller men man behöver inge sitta med luren i handen. Dålig service att de inte svarar på mail men de är väl underbemannade eller har för mycket i görningen. Lite kanske man får förstå dom också.

 3. Znogge skriver:

  Så smart av dig att ha en plan B när det gäller avierna. Hoppas att supporten hör av sig så att du kan få hjälp för visst är det frustrerande när man inte kommer vidare…

  Kram och trevlig kväll!

 4. Gunnel skriver:

  Jag beundrar din envishet. Jag hade gett upp för länge sen. Men du verkar var väldigt kunnig när det gäller datorer. Kram

 5. Tänk att när datortiden kom då trodde man att man skulle få mindre med papper och mindre med jobb! ❓ Ha, det har faktiskt blivit precis tvärtom tycker jag!! 👿 Fast jag älskar att hålla på med datorer TROTS allt strul med dom!!! 😈
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar också datorer, eller att hålla på med dem rättare sagt, men jag måste säga att jag blir irriterad ibland. Vansinnig arg faktiskt! Jag som annars är ganska timid. 😉
   Kram

 6. Ditt namn skriver:

  Skönt att du är envis när det gäller datorer och att du varit förutseende att skriva ut betalningsavierna förut så vi kan betala våra avgifter.
  Vi lyckades faktiskt få se solen en stund på vår promenad idag.
  Ha en skön kväll.

 7. Gunnar skriver:

  Om du har problem som kan så mycket om IT så är antingen programmet eller helpdesk dåliga

 8. Geddfish skriver:

  Fy sjutton, jag hade blivit leds åt det, jag med. Support ska ju vara behjälpliga, bedrövligt.
  Inför nästa år får jag skriva ut årsavgifterna inom Vasaorden, får se hur allting är då. Hittills har det varit manuellt.
  Ha det gott, kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   De har nog stora problem, för det ena efter det andra slutar att fungera. Man skulle nig avvaktat med det bytet tills man förvissat sig om att det fungerar.
   Kram

 9. Känns igen! Ibland sitter man ett par timmar vid datorn och sedan undrar man vad som blev gjort. Men oftast är det mejl och en massa jobbförberedelser för mig.
  Söt tomte!

 10. Jag tycker att det låter som du har hunnit med en hel del! Väldigt förutseende av dig att ha skrivit ut avier i det gamla systemet! Men så fruktansvärt retligt att supporten inte hör av sig!!! Sånt blir jag galen på! Och att sitta i telefonkö med gräslig musik i örat, som då och då avbrytes av ”Din plats i kön…24”, det är måttligt kul…Hoppas att du får ordning på det!
  Måste i alla fall kännas skönt att kunna hjälpa andra med deras datorer! Det beundrar jag dig för!
  Jag måste alltid be om hjälp själv.
  Ha det så bra, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Hjälp behöver vi nog alla då och då och jag är absolut inte någon expert på varken det ena eller det andra, men lite har jag snappat upp. Jag har ju jobbat med datorstöd sedan det i princip blev vanligt med datorer på 80-talet.
   Kram

 11. Skogsnuvan skriver:

  Precis som du håller jag¨på och mixtrar med datorn och har just fått till årsredovisningen på vägföreningen. Nu är det bara att få tag i revisorn och kalla till årsmöte. Usch vad jag ogillar att hålla på med något sånt här men någon måste ju göra det. Här är häftiga ryck med vädret. Igår var det 6 grader varmt och nu är det 8 grader kallt. Snön har frusit till så nu går det nog att gå i skoterspåren men det blir inte idag för jag ska åka och jobba bara posten kommit

 12. wiolettan skriver:

  Så jobbigt detta med nya system. Min man håller ju på med SPF:s hemsida också och han var bara frustrerad i början, sedan har han varit tyst och jobbat på. Verkar gå bra. Ska fråga honom då han kommer hem om han har några problem. Vet att han ringde till dom en gång och frågade något, men sedan har jag inte hört nå´t speciellt.
  Hustomten tycker att julen inte är över ännu, eller så är nästa jul i antågande.
  Sköt om dig och hoppas att du får en finfin fredag.
  Varm kram!

Kommentarer inaktiverade.