Fy på Channa!

Fy så illa jag tyckte om Channa Bankier i Kobras program från Gotland. Att prata om turisterna, som snart kommer och besöker vår ö, på ett så nedlåtande sätt som hon gjorde är väldigt dålig stil, att kalla dem för pöbel och elefanthjordar. Jag önskar nästan att hon skulle få stå där med sina tavlor osålda och att pöbeln inte hittar till hennes utställningslokal på ”Sudermalm”. Sen kan hon få fortsätta vara ensam med bara katterna att prata med.

Nu ska jag gå till sängs, men först måste jag nog ta mig en dusch, för det har varit en hård dag i trädgården med både gräsklippning och rensning i rabatter. Varmt som bara den har det varit, så svetten har lackat.

Maken såg på fotboll på TV i kväll och då tog jag med laptopen ut och satt och såg ett program på SVTPlay och det var riktigt skönt att sitta ute i den ljumma kvällsbrisen.

Det såg nästan ut på senaste nyhetssändningen som om vi skulle kunna få lite regn i natt eller i morgon och det skulle verkligen behövas, för gräsmattorna är alldeles upptorkade.
”Varför håller hon då på med gräsklippning?” frågar sig kanske vän av ordning.
Svar: Gräset är så tofsigt, maskrosorna står och vajar, almskotten tittar upp både här och där när det blir så här torrt och det ser allmänt ovårdat ut. Dessutom gillar jag när jag kan klippa gräsmattorna utan att behöva ha samlaren på. Det är halva arbetet! Nu är det bara att vänta på regnet.

Hoppas bara att vi slipper åska!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

17 svar på Fy på Channa!

 1. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Jag missade programmet men läser vad du skriver här om Channa! Utan turister vore det väl mindre bra både för henne och många andra? Låter väldigt omoget och överlägset att uttala sig så om de svenskar som inte bor på Gotland året runt. För det är väl svenskar hon åsyftar? Turister finns överallt i Sverige under sommaren och det är väl bara roligt. Vårt land är vackert och många stannar i Sverige numer och gör resor, finns mycket att se.

  Då hoppas jag på att du får lite regn så att din gräsmatta blir fin igen. Det utlovade ovädret vi skulle fått i dag med både åska, blixt och skyfall kom av sig just där jag bor i alla fall. Men attans vilket lågtryck, det riktigt dallrade i luften och varmt som i en bastu var det halva dagen. Får väl se om det blir åska i natt igen. Det blir orolig sömn när det mullrar för mycket.
  Ha det så gott! kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Vi har minsann all anledning att vara rädda om turisterna inte bara på Gotland utan överallt. Det är viktigt att folk stannar och semesterar i Sverige i stället för att spendera sina pengar utomlands.

   Det blev inget regn i natt, men det kanske kommer någon skvätt idag. Jag läste just i GA att bönderna är väldigt bekymrade. Vi har inte fått ett enda ordentligt regn på hela våren.

   Det var just en bonde som var irriterad över att man på väderleksrapporten alltid pratade om ”risk” för regn, han tyckte att man borde säga ”chans” i stället.

   Hoppas att sömnen blev god! Kram!

 2. Hejsan Ingrid !

  Jo jag såg programmet.De som missade, kan se reprisen ikväll Kl.19.30 Kanal 2.
  Jag håller med hon verkade drogad på nåt sätt,inte skulle jag vilja ha en enda tavla, de var ju inte fina ens.Jag föredrar hötorgskonst.

  Det verkar bli ännu en varm och solig dag.

  Kram Majsan

 3. Gun skriver:

  Hoppas hon blir utan besökare! Här är rena indiansommaren genast från morgonen:) Lite mindre skulle ju räcka till.

 4. helena skriver:

  Nu vet jag inte vem det där är, men jag får för mig att hon är konstnär, och att dom flesta som köper av hennes konst är just ”pöbeln”?
  Ajaj, inte bita den hand som föder….

 5. Znogge skriver:

  Man får inte glömma att turismen kan vara räddningen för flera orter. Min lilla håla lever starkt på alla som kommer hit under sommaren. Visst kan jag bli lite irriterad men jag inser också att de behövs!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Klart det är jobbigt när det är som mest turister, men de flesta är ju trevliga, så varför bara klaga på dem? Men det är nog typiskt för någon som är inflyttad till ön. De vill helst äga den alldeles själva och inte dela med sig 🙁

 6. Kicki skriver:

  Ovanligt korkat uttalande om turisterna. Jag såg inte programmet, kan heller inte säga att jag vet vem hon är.
  Här fortsätter den kvalmiga värmen. Det blir inte många knop gjorda, men Berra har varit i streten värre, och gjort ren bilen både invändigt och utvändigt. Så mycket har han inte gjort på flera månader. Jag hoppas att han inte förtog sig,
  Kram

 7. Skatan skriver:

  Jag såg inte heller programmet men skall försöka se det i efterhand på SvtPlay. Det är verkligen dålig stil att racka ner på turisterna som Gotland och många andra vackra platser i Sverige ”lever på” (många i alla fall) och att vara så snål med sin hembygd är verkligen dålig stil. Jag håller med dig. VEM skall då se och vilja köpa hennes konst om inte turisterna är välkomna. Ett väldigt begränsat antal människor.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Som jag svarade Znogge, Channa Bankier är inflyttad till Gotland och är det några som är snåla och vill värna om SITT Gotland så är det sådana som hon.

 8. Karin skriver:

  Såg inte programmet Kobra, men det var ett ovanligt dumt uttalande. Turister ska man vara rädd om, om de uppför sig ordentligt. Nu vet jag inte vilka turister som Channa avsåg. Men att kalla dem p… och e… är att ta i.
  Jag har varit borta 1 vecka från min lilla trädgård, och hade gjort så fint innan vi åkte. Men mellan terassplattorna sticker det upp massor med ogräs. Det blir att gå lös på detta med skruvmejseln.
  Kram Karin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *