Fyra månader till jul

Jag vaknade när solen tittade in genom persiennerna, men klockan var bara sex, så jag somnade om en stund. Jag insåg inte att det var dags att gå upp förrän jag hörde en leksakbil rassla utanför på gatan. Då sken solen fortfarande, men nu har det mulnat till och himlen är alldeles svart. Hoppas att vi (Bosse) hinner plantera mina träd och buskar innan det blir regn.

Jag öppnade med spänning dagens GA för att se om jag vunnit några trisslotter på krysset jag skickade in förra veckan. Men icke! 🙁 Det är underligt att de inte hittar mina brev, för nu har jag sänt in lösningarna flera veckor i rad, men inte fått ett enda pris. 🙄

När jag satt där och bläddrade i tidningen fick jag till min fasa se den här annonsen och kände ett ögonblick paniken ligga på lur. Inte är det väl dags för julpynt och slikt riktigt ännu? Eller ska man ta fram jullådan redan i augusti?

Att man måste planera en julmarknad i god tid förstår jag mer än väl, men kunde de inte varit lite hänsynsfull mot oss som lider av julfobi och utformat annonsen på ett annat sätt. 🙁

Tomtar i augusti är absolut ingenting jag vill se. Inte ens om de är så söta som den lilla tomtenissan i annonsen. Det blev en bock i kanten för Växthuset Linds, som annars är mitt bästa ställe när jag vill shoppa loss.

Enligt allnakku är det Bartmässdagen idag:

Bartmäss har fått sitt namn efter aposteln Bartolomeus. På den dagen skall man inte så någon gröda, för då kommer den att bli full av ogräs.

Det kanske är helt fel att plantera någonting idag också? 😉

Hoppas att solen lyser på dig! Här har den börjat titta fram igen i alla fall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård, Tyckt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

34 svar på Fyra månader till jul

 1. romrussinet skriver:

  Hahaha du är ju bara för rolig! Men visst är det tidigt!

 2. Margaretha skriver:

  Oj. Nej, jag vill inte tänka på jul nu. Okänsligt att starta så tidigt. Men det är ju så med mycket nu, vi ska hela tiden hållas varma med olika saker, inga pauser. Som med semlorna t ex. Tulpanerna som kommer före jul, kräftor som man kan äta året runt m m.
  Man hinner ju aldrig längta … 😕

 3. Znogge skriver:

  Jag är i och för sig en vän av julen men i augusti vill jag inte höra talas om den. Det räcker gott och väl när det närmar sig första advent!

  Sovmorgon även här vilket var väldigt skönt!

  Kram

 4. Suss skriver:

  Åh, stackars dig Ingrid som har julfobi. Jag älskar julen och håller på med julklappar, julkort hela året. 😀 En del i sinnet och en del rent praktiskt. Jag har redan (sedan långt tillbaka) flera julklappar färdiga och jag bara längtar tills jag ska börja baka kakor till advent. Det är för övrigt den enda helgen på hela året jag har mycket av allt och firar rejält. Så var det hemma och det har jag tagit med mig (fast jag gör nog ännu mer än mor och far). Vila lugnt, än så är det långt kvar! KRAM!

 5. Lambergsfrua skriver:

  Hm, ja nog känns det i tidigaste laget att börja planera för julen redan nu. Affärsmännen/kvinnorna vill vara ute i tid för att binda upp sina kunder. Jag har sett några annonser för julkonserter, men skulle inte komma på tanken att köpa biljetter nu. Jag vill njuta av sen sommar som fortfarande finns kvar och sen sakta trappa ner mot hösten – och sen ta itu med julen framåt november. Men tomtenissan i annonsen var väldigt söt 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Julen vill jag inte tänka på på länge ännu. 😉
   Det ska ännu vara många fina sensommardagar med sol och värme. När höstrusket väl är här och advent närmar sig, då kan jag tänka mig en och annan tomte.
   Kram

 6. Karin skriver:

  Dagens människor lever i framtiden, trots att de borde leva i nuet!
  Kan det vara så, att de som ska ha ett utställningsbord på julmarknaden måste anmäla sig till det redan nu?
  En fin helg!
  Kram Karin

 7. Kicki skriver:

  Jag tänkte också på i morse att det bara är 4 månader till jul 🙁
  Usch fort går det ju alldeles hemskt.
  Kram/Kicki

 8. Inger Maryissa skriver:

  Oj,….är det bara fyra månader kvar tills det är Jul….nu vill jag absolut stoppa tiden lite..
  det går för fort !
  och redan en annons för Julmarknad…
  samma här…vill inte se tomtar osv, redan nu i Augusti…
  kram

 9. Jag lider inte direkt av julfobi, men nog är det aningen tidigt med tomtar i augusti… 🙂

 10. Raija skriver:

  Samma känsla fick jag…inte redan, för det är fortfarande sommar ett tag till.

 11. Ann-charlott skriver:

  Hej vännen. Kommer in och kolla vad du har haft för dig i veckan. Nä tomtar i aug det vill jag inte heller se, dom börjar så tidigt här så man nästan får panik, den tiden kommer nog ändå snart så man behöver väl inte raska på den nu i aug. Hoppas du får en underbar helg min vän. Kram i massor / Ac

 12. Gitsan skriver:

  Nej och åter nej, jag vill inte tänka på julen nu! Men det är kanske bäst att du väntar med att plantera träd och buskar tills i morgon….

  Kanske det är dags att gå och köpa några trisslotter istället 😆

 13. Gunnel skriver:

  Jag älskar jul och julpyntandet, men nog är det lite väl tidigt redan i augusti. Det är skönt att inte behöva stressa inför julen, men inte behöver man 4 månader på sig att förbereda för julafton. Ha en trevlig helg

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att det är hemskt att man börjar annonsera om julmarknader och julkonserter så här tidigt. Var sak har sin tid och julen passar väldigt illa i augusti.
   Ha en fin helg du också!

 14. Jah Hollis skriver:

  Jodå, solen har lyst över oss här i Malmö i dag, dagen efter den sista dagen av Malmöfestivalen. Det finns mer som har med julen att göra som är i full gång redan; här annonserar man sedan ett tag tillbaka om de kommande julkonserterna. Varenda artist som tycks ha förmågan att locka i alla fall någon slags publik ska ju ha julkonsert, ensam eller i sällskap med andra. Jag tycker själv att det börjar gå inflation i julkonserterandet. Men jag tror det är så enkelt att julkonserterna ger fina inkomster. Några större andliga eller religiösa motiv bakom har jag svårt att se. Kanske lite cyniskt, men jag har nog inte helt fel. Ha en fin avslutning på helgen på Gotland. 8)

 15. Inger Johansson skriver:

  Näe, tomtar i augusti, vet nå’n vad 👿

  Tomtar kan man ha på loftet 😉

  Glad sensommar på Dej!
  Inger

 16. Madde skriver:

  Åh fy fa(förlåt)n…
  Julannons och julförberedelser NU!? 👿
  Det där kan dom gott vänta med tills in i november som det var på ”den gamla goda tiden”.
  Själv har jag varit med sambon och SOLAT och BADAT på Fårö idag, julen känns/är långt, långt, långt borta i min lilla sensommar-värld 😀 Kramar Madde

 17. Skogsnuvan skriver:

  Hu så hemskt. Inte vill man väl tänka på julen redan i augusti. Samma med vinterkatalogerna som kommer så tidigt. Jag gömmer dom längst ner i tidningshögen och vägrar att ens ta av plasthöljet

 18. Gerd skriver:

  4 månader kvar till Juldagen, idag då, alltså!
  Jag vill inte ha jul nu, jag vill ha kvar sommaren. Länge.
  De är ju för tokiga med reklamen, det är inte skoj!
  Idag är det en strålande sol i Lidköping, jag är hemma igen vid mina kartonger!
  Kramar, Gerd♥

Kommentarer inaktiverade.