Gångfart

Räkeln står i givakt

Solen tittar in just nu, men annars har det varit en grå och ganska blöt morgon. Det är fredag och jag skulle egentligen sätta igång och städa, men tror att jag skjuter upp det tills i morgon. Lusten har inte infunnit sig och varför inte utnyttja att man numera kan göra precis som man vill.

Om inte vädret blir sämre tror jag att jag i stället för att fara runt med dammtrasan och dammsugaren ska ta mig en promenad, när jag fått i mig lite lunch. Jag var ute vid soprummet nu på förmiddagen och då upptäckte jag att det är rätt behagligt ute.

Gårdagens snö är helt borta, i täpporna frodas snödroppar och vintergäck och även krokusar börjar titta upp. Det känns hoppfullt!

Sakta, sakta gled taxibilarna förbi mitt köksfönster i morse och när den första kom trodde jag först att den körde så långsamt för att den tänkte stanna någonstans här i närheten, men sen förstod jag att de upptäckt våra nya skyltar, som innebär att högsta hastighet är 7 km/timme. Inte har vi så många barn här vid Odvalds, men desto större anledning att vara rädda om dem och de som går med rollator, vilket är betydligt flera än barnen, gillar inte att bli jagade av bilar. Nu har gångtrafikanterna företräde och bilisterna, vilket även inkluderar mig själv, får snällt anpassa sig till det.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds. Bokmärk permalänken.

16 svar på Gångfart

 1. Gunnel skriver:

  Så fin din amaryllis är. Snart får du njuta av blommorna. Vettigt med sänkt hastighet, och som du skriver så är det bra för mer än barnen. Kram

 2. Agneta skriver:

  Så fint du har det på bordet och jag förmodar att det är din man på porträttet, vilken snygg man! Ni måste ha varit ett vackert par!
  Det var verkligen en låg hastighet, men jag läste en gång får många år sedan att om man helt skall undvika olyckor med bil så är det 7 km/timman som gäller…..det är sakta.
  Vi har lite, lite vårdis här idag, men det är grått och kallt i alla fall!
  Agneta kram

  • Ingrid skriver:

   Jag gick en promenad efter lunch precis som jag planerat och det var faktiskt riktigt skönt även om det var grått och regnet hängde i luften. Vi får hoppas på solsken en annan dag.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Så vacker amaryllisen är där i vasen! Bra att hastigheten hålls nere. Jag kom nästan att tänka på ”En man som heter Ove” när jag såg din bild 😀

  Kram och trevlig fredag!

 4. I förrgår var det vår, igår var det vinter och idag är det höst! Det är ett mycket omväxlande väder här på Gotland i år. 😆 Undrar när sommaren visar sig….. 😉
  KRAM
  Susie

 5. Här är en, som redan klarat av fredagsstädningen, tack och lov! Och en lite blek vårsol lyser, så efter lunch blir det en promenad.
  Hoppas att du får en fin helg!
  Kram, Monica

 6. ulla laiho skriver:

  Den skyltningen har vi i centrum i Nynäshamn – en av mina favoritskyltar alla kategorier.

 7. Lotta skriver:

  Vilken vacker vas din amaryllis fick stoltsera med. Gottland är vackert. Har varit där några gånger men det var längesedan nu. Jag har min lilla stuga på Öland, där är också vackert.
  Ensamheten kan vara jobbig då man levt tillsammans i många år. Hoppas du kan upptäcka nya saker att göra som du inte hunnit med innan.

  Trevlig helg!

  • Ingrid skriver:

   Visst är vasen vacker, det är ett arvegods som jag inte vet så mycket om. Man kanske skulle ta med den till Antikrundan om den kommer till Visby igen.
   Nu är det fyra år sedan jag blev ensam och jag tycker att jag har skaffat mig en ganska dräglig tillvaro, även om det är väldigt trist många dagar, kvällar och nätter.
   Trevlig helg själv!

 8. Geddfish skriver:

  Alltid bra med att ta hänsyn.
  På vår gågata för man faktiskt cykla, om man tar de gåendes hänsyn i första hand.
  Vacker blomma!
  LördagsKram, Gerd ♥

  • Ingrid skriver:

   Cyklister är lite luriga tycker jag. Jag är alltid lite rädd när jag går på en gågata eller trottoar där även cyklisterna får åka. De kommer smygande så tyst…..
   Kram

Kommentarer inaktiverade.